Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Monday, June 15, 2015

Belajar Tingkatkan Pageview Blog

♥ Assalamualaikum ♥
Belajar Tingkatkan Pageview Blog. Siapa aku nak ajar korang tingkatkan pageview. Alah aku bukan nak sembang kosong pun....sembang aku memamg ada inti yang sedap. 

Belajar memang mudah tapi nak menghayati serta mempraktikalkan agak payah. Kenapa dan mengapa payah.....cuba jawab sendiri...kerana setiap soalan pasti lahir dengan jawapannya. 

Blog yang baru tumbuh selepas hujan. Memang nampak kesegarannya. Tapi bila dah lama....makin lama makin hilang serinya....dari 10 entri pulish satu hari....kini seminggu hanya satu entri..

Sejujurnya...aku blogger cik akak pernah rasai apa korang rasai....mula semangat kental tak mahu beralah...tapi...bila sampai satu saat dan ketika.....jiwa kental kini berubah menjadi lemah...umpama lilin yang kian hari kian malap....

Belajar tingkatkan pageview ini sebenarnya mudah....tapi ada syarat tertentu...ikuti berapa langkah....insyaAllah...hasilnya...indah umpama pelangi....

  1. Nawaitu @ Niat anda - Nawaitu memang penting bila kita inginkan sesuatu...kerana nawaitu jugalah yang membangkitkan semangat kita untuk maju. Maju selangkah demi selangkah hingga kita berjaya.
  2. Inspirasi - Inspirasi ke arah sesuatu kejayaan memang satu langkah yang amat bijak untuk kita lebih maju dan berjaya. Inspirasi juga akar tunjang sesuatu impian.
  3. Role Model - ini bukan model berbayar...tapi contoh dan taulan yang baik untuk kita terus maju dan berjaya....seperti yang seringkali kita dengar....Guru Adalah Role Model terbaik buat pelajar.
  4. Usaha - selain intipati tersebut di atas....usaha adalah sayap kanan untuk kita lebih maju dan berjaya. Sebab tanpa usaha....apa yang kita lakukan adalah sia-sia sahaja....bah kata perpatah...jangan biarkan air hujan menitis tanpa berbudi kepada tanah...hahahaha....isk...isl...dasyat pula perpatah cik akak....buat sendiri...lagi semangat nak menaip entri..haha
  5. Keikhlasan - keikhlasan adalah sayap kiri untuk kita berjaya...sayap kanan dan sayap kiri sudah ada....macam mana.....kita dah boleh terbang ke......pastinya belum lagi....sebab kita belum punyai mata untuk melihat....
  6. Sabar......inilah kata kunci yang gagah berbanding dengan kunci -kunci yang lain-lain. Tanpa kesabaran, kita mungkin terumbang-ambing di lautan luas. Sabar inilah mata kepada diri kita untuk berjaya....
  7. Tawakal.....bila dah selesai semua...tawakal...inyaAllah.....hasilnya pasti indah...

Maaflah bicara santapan ilmu dari cik akak ini, bahasa memang sengaja diperkiaskan dengan bahasa bunga indah...supaya kamu dan kamu tak kan jemu menuntut ilmu...hahaha...selamat maju jaya dari aku blogger cik akak...

6 comments:

  1. Betul tu Cik Akak. Sha setuju. Kena belajar tingkatkan PV. Dan nak tingkatkan PV kena ada usaha yang berterusan =)

    ReplyDelete
  2. mENARIK NI cIK aKAK ..JOM SAMA2 TINGKATKAN PV BLOG KITA ..THANKS SHARING CIK AKAK

    ReplyDelete
  3. betol tu cik akak. paling penting tu niat.

    ReplyDelete
  4. Yang paling penting setiap blog mesti ada related post

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN