Artikel Terkini

Sunday, June 7, 2015

Baca Novel Online Jodoh Sebelah Pintu Bab 1 Hingga Bab 15

♥ Assalamualaikum ♥

Baca Novel Online Jodoh Sebelah Pintu Bab 1 Hingga Bab 15

SINOPSIS NOVEL JODOH SEBELAH PINTU - Mona Airawani bakal dijodohkan dengan lelaki yang penuh misteri bergelar Alang yang tidak pernah dilihat dengan mata kasarnya. Hubungan mereka hanya berlangsung melalui telefon, hanya suara tanpa rupa!

“Janji yang awak gantikan tempat saya bila akad nikah nanti? Awak jabat tangan dengan tok kadi dan biar saya yang ambil tempat awak. Bersimpuh di belakang.” ~Encik Tunang Tubi.

Namun begitu pertemuan pertama yang diatur terpaksa dibatalkan gara-gara terserempak dengan dua orang jirannya yang berperangai seperti hantu, Irfan dan Badrul. Dalam pada berperangai seperti hantu., Mona dikejutkan pula dengan sebuah kenyataan. Bakal tunangnya tidak jauh, terlalu dekat, malahan hanya sebelah pintu! Tapi siapa? Adakah si Badrul Syah yang suka mencari fasal?

“Ganasnya akak. Tutup pintu guna kepala lutut.” ~Badrul Syah

“Nak tutupkan mata orang dengan kepala lutut ni pun boleh.” ~Mona.

Atau si Amirul Irfan yang tidak kurang celoparnya?

“Ala, Mona, bolehlah... tadi tengok macam tak best. Bila tengok lidah Mona yang cute rasa aiskrim tu, automatik abang rasa...” ~Amirul Irfan

Pap!! Tak sempat dia sambung, sudah terpacak aiskrim kon di atas kepala dia.
“Automatik rasa sejuk kat atas kepala, kan?” ~Mona Airawani

Setelah identiti misteri si tunang terbongkar, hati Mona Airawani mula dibelit perasaan bersalah kerana sering bersikap buruk terhadap lelaki itu. Apatah lagi benih cinta dan sayang cuba disemai sebaiknya demi kebahagiaan mereka berdua di masa hadapan. Namun ada resah kian berbelit dengan kehadiran orang ketiga yang datang mengganggu.

Mampukah Mona dan si tunang dari sebelah pintu melalui cabaran-cabaran yang mendatang? Dan, siapa sebenarnya tunangan Mona Airawani?


Baca Novel Online Jodoh Sebelah Pintu | Bab 1 | Bab 2 | Bab 3 | Bab 4 |  Bab 5
Bab 6 | Bab 7 | Bab 8 | Bab 9 | Bab 10 | Bab 11 | Bab 12 | Bab 13 | Bab 14 | Bab 15

Pautan link blog penulis tak boleh akses...

Boleh baca Novel Online Jodoh Sebelah Pintu Bab 1 - Bab 15 》》》Baca SINI

3 comments:

  1. ditag http://theathra.blogspot.com/2015/06/1st-giveaway-by-murni-alysa.html

    Alaaaaa semalam dah pegang dah novel ni t.t menyesal

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Link blog penulis tak boleh akses

      Baca dipautan nie

      https://www.wattpad.com/165866729-jodoh-sebelah-pintu-bab-1/page/3

      Delete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!