Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Thursday, April 9, 2015

Pemilihan Kotak Komen Blogger Harus Bijak

♥ Assalamualaikum ♥

Pemilihan Kotak Komen Blogger Harus Bijak

Sejak cik akak mengguna handphone dan tablet memang payah untuk cik akak scroll satu entri yang melibatkan komen rakan blogger yang banyak. Perkara seperti ini blogger jangan ambil mudah. Sebab cik akak bukan pengomen pertama di blog anda. Dan kemungkinan cik akak lah orang yang terakhir menjejaki entri anda...

Bila perkara sedemikian berlaku, cik akak terpaksa pangkah je blog anda dari senarai blogwaking cik akak. Cik akak penat nak scroll sampai juga kotak komen tu..

Mungkin juga anda boleh kehilangan pageview harian gara-gara kotak komen yang tidak bersesuaian dengan blog anda.

Blogger harus pantau dan perhati setiap entri yang korang sampaikan. Kalau komen setiap entri berpuluh-puluh komen sehari. Anda seharusnya memilih kotak komen "popup window". Ini kerana ia lebih mudah dan tak perlu nak main scroll-scroll. 

Pemilihan kotak komen "Popup Window" kemungkinan boleh menjana pageview harian yang gempak.

Blog yang mesra dengan komen perlu alert untuk perkara ini. Untung juga korang kan.

Kalau blog yang tak mesra komen tu..letak je kotak komen "embedded". Tak payah nak sibuk guna popup window.

Cik akak bebel ni sebab cik akak penat nak scroll.haha..

Jangan lupa ubah ya....cik akak nak sumbangkan komen hangat cik akak nie..kiki

11 comments:

  1. singgah pg.. tks Cik Akak bg info.. :)

    ReplyDelete
  2. Dulu Zumal guna popup tapi sejak tetiba ada word verification tu Zumal tukar jadi embedded lak... Lepas Cik Akak citer nie maybe Zumal nak ubah semula ke popup window. Hehe ^-^

    ReplyDelete
  3. Terima kasih kerana memberi cadangan sedemikian blogger cik akak :-)

    ReplyDelete
  4. Kesian... mesti kasar jari2 halus cik akak krn byk sgt scroll ye, hehe...
    Tak kira! Cik Akak kena scroll jugak! Buleh gitu...hoho! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle...bukan masalah kasar tapi kalau komen blog dah macam senarai peserta segmen..hahaha...mampus cik akak nak scroll

      Delete
  5. Kan boleh jump? Kathy merajuk la sebab kathy guna embedded je,malas guna popup sebab tak mesra reply,kena psg jg fungsi reply to komen baru menjadi. Lagipun via hp lebih kepada embedded je sis. Hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak....tapi kalau yang komen berjela tu kan kak..hihi..adeh..jenuh juga nak scroll..hihi

      Delete
  6. Masih cari kotak komen sesuai untuk blog saya

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN