Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Tuesday, March 10, 2015

Reti Ke Tanak Nasi Guna Dapur Kayu !!

♥ Assalamualaikum ♥


Reti Ke Tanak Nasi Guna Dapur Kayu !!
Soal reti kah tidak tu...memang serius cik akak tak reti..Tajuk entri je kemain lagi hangit...nak suruh masak guna dapur kayu....gagal...gagal...

Ini lah anak muda sekarang...Tanak Nasi Guna Dapur Kayu pun tak reti...macam mana nak kawen..hihi....dulu sinonim dengan orang tua dulu-dulu...

Sekarang ni tak ada pula yang masak guna dapur kayu..hihi...dapur gas pun dah ada....tak perlu risau nak berasap tepi dapur kayu dah....tak risau lagi kuali hitam manis...semua nya mudah dan ringkas....

Nak masak nasi guna je rice cooker..haha..

Kan...kan mudah....

Klik sana sini....biar je dia tanak sendiri...tak risau nak hangit apa kan...sempat lagi kalau nak taip pulish satu entri...

Tapi....rasa nasi tu tak sesedap masak di atas dapur kayu tau....cik akak pernah rasa waktu budak-budak dulu....
Makin sedap waktu makan panas...emmmm...


12 comments:

  1. Sekarang ni kalau masak nasi guna dapur letrik pun xlepas...hah! itu gagal le nak buat menantu!

    ReplyDelete
  2. dah biasa masa budak dulu . berpeluh2 tau . pastu kena layan debu dari kayu api lagi ... tapi nasi mmg sedap !

    ReplyDelete
  3. Hehehehe.. Nasi bau asap kan sis? Dulu masa kecil smpat merasa jugak.

    ReplyDelete
  4. Salam singgah pagi cik akak...Diana pun tak reti masak nasi guna dapur kayu...kalau guna dapur gas tu masih boleh lagi...hihi

    ReplyDelete
  5. nani failed kalau bab bab guna dapur kayu. Hhahahaha :P

    ReplyDelete
  6. Sha pun tak pandai masak guna dapur kayu. TOTALLY FAILED. Tapi, its true, masak guna dapur kayu, rasa dia lagi best :)

    ReplyDelete
  7. Kat kg msh da lgi ni dapur kayu tmpt memgang ikan kihkih..tpi serius memg sdp nasi yg d msk guna kayu api

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN