Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Monday, February 9, 2015

Turun Kerja Tak Sempat Nak Make-up

♥ Assalamualaikum ♥

Turun Kerja Tak Sempat Nak Make-up. 
Amboi tajuk selalu je bikin sentap pembaca..hahaha...bukan cik akak kalau tajuk tak seindah bahasanya...

Kisah pagi tadi....bukan tak sempat..tapi malas nak tempek wajah kesayangan hamba dengan bedak bagai...cukuplah guna toner je...saja nak bagi lembap sikit wajah kan..

Sebenarnya....jangan manjakan sangat wajah kita dengan make-up bagai. Sebab itu salah satu cara yang mudah untuk merosakkan kulit wajah anda...

Cik akak memang jarang pakai make-up bagai...tapi tidak lupa dengan membersih wajah dan men tonerkan wajah. Memang kerja harian dan wajib tu...

Wanita memang tak lari dari semua tu..sesibuk mana...wajib manjakan diri...jangan cantik luaran je ok...bagi semua cantik lagi elok...hihi..luaran dan dalaman gitu...

Eh...eh..sejak bila jadi perancang imej penampilan diri pula nie...saja cik akak nak pot pet bab nie...

Nak cantikkk...kena pakai make-up ke...eleh..tak de lah....nak cantik tak pakai make-up pun boleh cantikk...

Apa yang penting seimbangkan apa yang kita miliki...tak payah nak menunjuk-nunjuk...

Maaf lah kalau wajah kesayangan hamba sentiasa menyelit...hihi..


Produk safi pilihan hati, 
Harga murah berkesan sekali, 
Jangan lupa manjakan diri,
Biarlah cantik berseri-seri.

Hahaha..sempat lagu berpantun...apa yang penting...jaga amanah Allah...jangan sesekali abaikan apa yang kita pernah memiliki...sebab semuanya hanyalah pinjaman semata-mata....

9 comments:

  1. Cik akak x guna makeup wajah tetap neutral

    ReplyDelete
  2. hmm..orang cantik tak calit mekap pun still cantik..

    ReplyDelete
  3. Bedak botol dengan lipice dikira make up tak? Hohohoho. Saya pakai tu je tiap2 kali keluar

    ReplyDelete
  4. zaza mekap time pagi je..blik kje dah ilang hahaha..

    ReplyDelete
  5. cantik dan cantikk ciptaan Allah ni hehe :)

    ReplyDelete
  6. Wahh....memang cantik jer wajah cik akak....

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN