Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Thursday, January 8, 2015

Isu Hangat Artis - Hanis Zalikha Sentap Kenyataan Ustaz Zulkefli Hamat?

♥ Assalamualaikum ♥



Hanis Zalikha Sentap Kenyataan Ustaz Zulkefli Hamat?

Pelakon Hanis Zalikha mempersoalkan kenyataan dikeluarkan pengacara program realiti Islamik Pencetus Ummah, Ustaz Zulkefli Hamat yang mendakwa tindakan Hairul Azreen melamarnya di konsert akhir Gegar Vaganza, memesongkan akidah.

Menerusi akaun Twitternya pada pagi Khamis, Hanis telah memuat naik status di laman Twitternya yang mempersoalkan kenyataan tersebut.

Mungkin kerana tidak bersetuju dengan pandangan diberikan Zulkefli, Hanis telah menulis, “Apo Ustaz? Sebab dia serious nak nikahlah dia lamar,”.
Namun status tersebut telah dipadam tidan telah ‘diganti’ dengan “Melamar sebab serious nak bernikah. Doa yang baik-baik ya”.

Artikel asal : SINI

Nah biasalah darah muda...hihi.orang tegur tu jangan lah melenting eh..biasa orang tegur sebab sayang kan..
Ambil teguran tu untuk perbaiki diri...jangan ingat kita buat sesuatu orang tak ambil peduli...
Lebih-lebih lagi jika ada hubung kait soal agama...

Mungkin cara tu sweet...tapi tak berkat kata orang kan..
Tak pasal..pasal...Allah ambil balik apa yang kita miliki..

Meh cik akak tunjukkan kasih sayang orang Malaysia yang sangat prihatin...mereka menegur sebab sayang..

Antara komen yang rata-rata tidak.menyokong tindakan hairul Azreen...

Komen 1 :

Ada sebab islam suruh rahsiakan pertunangan, hebahkan perkahwinan. Salah satu sebabnya untuk menjaga nama keluarga. Sememangnya melamar di atas pentas seolah nampak sweet tapi adakah kita menghormati keluarga perempuan? Si HZ ni ada mak ayah. Nak melamar pergi jumpa prnts dia. Andai kata putus ditengah jalan. Siapa yang malu? Korang boleh jamin diorg nikah? Korg boleh jamin esok lusa korg hidup lagi? Siapa yang kata pemikiran sempit, tak terbuka. Actly pemikiran korang yg tlh dipengaruhi oleh pmikiran barat. Niat tak pernah mhalalkan cara. Sekadar pkongsian. Ikhlas dari seorang murabi.

Komen 2 : 

Abah sebenarnya xpaham ape anis nak...
kenape masih xtegakkan mop yg tgh basah???
Walaupun anis anak angkat abah n tau ble tarikh 
abah angkat anis...
abah kne tegur anis,
Kenape anis nak melenting bila org berilmu tegur anis...
kenape anis nk malu...
anis xmalu ke org xde ilmu tgur anis n anis ikot org yg ckp org yg xde ilmu tu???
Anis tau tak kenape ustaz zulkefli hamad tu ade kt pencetus umma???
abah nak bagi tau, sebab die ade ilmu...
sebab ape die menang Pencetus Ummah???
Sebab die belajar agama...
Anis kene terima teguran ustaz,
anis beruntung Ade Ustaz tegur...
org tegur bukan die nk aibkan anis...
die suruh anis berubah dr satu tahap ke suatu taham yang lagi baik...
xperlu malu kalau ustaz tegur, die belajar ilmu agama...tak kan nk tggu ustaz baca talkin, baru nk terima teguran...mase tu dh terlambat anis...
umpama angkasawan selamat mendarat di bulan lepas tu minyak abis...
tu yg keluar lagu "Pergi Tak Kembali"
Last abah nak bag tau, kalau ustaz atau org berilmu tegur...terima teguran itu,jadikan bende yg lepas tu pengajaran...bukan xboleh nk sweet2...boleh je...
byk lagi care2 nk sweet gitu...
Abah tamo lagi anis mcm nie ok...


Petikan Komen boleh baca SINI

Cik akak memang follow mollow isu nie..
Bukan niat nak mengata..tapi ingin mengambil pengajaran dari sesuatu masalah...
Nampak sangat banyak yang prihatin dengan isu lamaran Hairul Azreen nie...

8 comments:

  1. Mmg dah terikut budaya barat. T-T
    Tp setiap apa yg kta lakukan tu kena berani hadapi risiko die.. doa yg baik2 jela..

    ReplyDelete
  2. hehe...sentap juga rupanya
    bukan orang sebarangan yang tegur tu

    ReplyDelete
  3. lor...x abih lagi ke isu ni...aduhai...tu la buat apa2 x nak fikir dulu....

    ReplyDelete
  4. entah mana sweetnya
    tiru scha ngn awal
    tkde idea laen ke ..hehe

    ReplyDelete
  5. Memang terikut budaya orang barat kan. Sepatutnya sik perlu nak lamar cara macam ya bah. Ikut jak budaya kita orang Malaysia tok. Kesian Hanis tok.

    ReplyDelete
  6. pernah juga terbaca isu ni di twitter. ramai yg tak setuju tindakan hairul azreen melamar hanis zalikha di atas pentas konsert gegar vaganza tu...

    ReplyDelete
  7. Kita buang yg keruh, ambil yg jernih...doakn yg terbaik buat mereka...

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN