Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Tuesday, January 20, 2015

Banjir Di Sarawak Harga Sayur Pun Naik

♥ Assalamualaikum ♥



Banjir Di Sarawak Harga Sayur Pun Naik. Pertengahan Januari ini hujan tak berhenti-henti. Air Sungai Rajang nampak makin hari makin penuh...Mohonlah dijauhi dengan fenomena banjir besar dan air pasang yang mendadak.

Balik kerja singgah Market Central Sibu. Biasa inilah lokasi yang paling sesuai untuk membeli sayuran hijau. 

Beli timun RM2.00 dan Baby corn RM3.00.

Mahal kan...banjir punya pasal...peniaga terpaksa menaikkan harga...


7 comments:

  1. harga sayur di semenanjung pun mahal juga...

    ReplyDelete
  2. harga sayur memang ada turun naiknya..bila dah banyak pernawaran maka ia akan turun harga nanti..


    p/s:Tambahkan ilmu untuk minda dengan membaca blog Buku Online

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum cik akak, ni kaknoor dri brunei singgah follow sini, rasa nya mahal lagi harga sayur kat brunei ni kalau bandingkan nilai duit lah, tapi apa pun sebab makanan harian kita terpaksa lah kena beli jugak kan

    ReplyDelete
  4. mahal lah jugak tuu. tapi nak tak nak kena beli kan.kang tak makan sayur pulakk

    ReplyDelete
  5. senag-senang je dorang naikkan harga barang ketika musibah macma nie

    ReplyDelete
  6. Miri pun harga macam ya juak.. Mahal kan..

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN