Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Friday, January 9, 2015

Adakah Wujudnya Restoran Singapore Chicken Rice (SCR) Di Semenanjung Malaysia

♥ Assalamualaikum ♥


Imej google...salah satu restoran Singapore Chicken Rice.

Restoran Singapore Chicken Rice atau sebutan pendeknya SCR memang restoran yang sangat popular di Negeri Sarawak. Dengan menu yang memang mengiurkan tekak...memang satu pilihan yang tepat untuk anda menjamu selera. Tak kira waktu makan tengah hari atau makan malam..

Bagi warga Sarawak....Restoran Singapore Chicken Rice ini merupakan restoran yang boleh dikira sebagai restoran bajet...sebab menu nya memang murah dah semua mampu milik..

Cik akak tak pastilah..adakah wujudnya restoran ini di semenanjung Malaysia..sebab cik akak tak pernah sana..haha..kesian kan...lama lagi lah cik akak nak pergi sana..kiki..

Warga semenanjung malaysia...boleh lah singgah ke restoran SCR nie kalau singgah negeri sarawak...menu memang sedap..dengan gaya masakan barat gitu...tapi tetap murah tau...

Lokasi....kalau di sibu sarawak..kalau tak silap cik akak ada 7 atau lebih cawangan restoran nie..Paling senang ada satu di pusat bandar sibu....bersebelahan Premier Hotel....

Tengah hari tadi sempat juga singgah isi perut di sana...

Inilah menu pilihan cik akak....nasi ayam goreng dan teh tarik...

Nasi Ayam Goreng RM10.90 satu pinggan..
Teh tarik RM3.90 satu gelas..
Jumlah keseluruhan : RM14.80



18 comments:

  1. Replies
    1. Wah....ada kak..hihi...nanti kita makan kat situ kak..

      Delete
  2. Replies
    1. Hahaha...jom dik cik akak.belanja..

      Delete
  3. adaaaaa. dekat danau kota, area KL Festival City. tapi sik tauk best macam di sarawak atau sik. Sebab kalau balik Sarawak jak mesti melantak SCR, jadi di semenanjung memang sik masuk dah la kedai ya. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ka dik....kenak sik cuba arah sia juak.dik.nie tauk sama kdak kat sarawak juak

      Delete
  4. Owh. Perasan restoran ni masa gi Sarawak dulu tapi tak terfikir pulak nak try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena rasa makanan kat situ dik..sedap tau

      Delete
  5. Mcm da kat kk juga cawaangnnya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah dik lya...cik akak tak de jumpa emmm

      Delete
  6. Negeri saya je belum ada... Hehe ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal kena datang sarawak.lah...nanti cik akak belanja makan..

      Delete
  7. Orang semenanjung kalau datang sarawak, SCR ni was-was sikit nak makan sebab ada perkataan Singapore tu haha...tapi lepas try nak lagi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh cam tu rupanya..hahaha.. singa mana takut..kiki...halal tau..kikiki..memang sedap kan..lebih lagi kerabu paku pakisnya....nyummy

      Delete
  8. hehe baru first time dengar. time ke srawak ritu xde lak kawan bawak makan sini..

    ReplyDelete
  9. assalam.marek kmk bruk jak mkn d SCR sibu.blakang ZUHRA HOTEL...okla..sedap....kmk bagi...4 HA...

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN