Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Friday, December 5, 2014

Tips @ Tutorial Nak Tingkatkan Earning Nuffnang

♥ Assalamualaikum ♥
Inilah yang dikata rezeki tetap ada jika kita sentiasa bersabar...walaupun cik akak tak join kempen blogbuster nuffnang..sikit sebanyak adalah juga rezeki cik akak...Setahun lebih kumpul RM430.85 nie..siapa nak bagi kita free...

Rezeki Allah bagi sikit pun kita tetap bersyukur...tak payah mengeluh..

Mungkin ada blogger teruja tengok kan...korang pun boleh kumpul banyak nie juga..
apa yang penting bersabar serta saling bantu membantu....kalau tak sesama kita saling membantu..habis siapa nak klik iklan nuffnang kita..haha...

Sejarah di awal meletakkan iklan nuffnang di blog...

- Tengok blog orang lain ada iklan..cik akak pun nak juga ada....eh-eh macam mana nak register...hoho..Persoalan itu sering bermain di fikiran cik akak...
Apa guna iklan nie kat blog....hahaha...sengal sikit kat situ....
Biasalah mula pembabitan dalam dunia blogging....menulis entri pun tak reti..ini kan pula nak tahu soal iklan nuffnang....

Ambil jalan mudah....google je pada mulanya...maklumlah budak baru kan..kawan blogger pun tak pernah kenal lagi..haha...merangkak hidup mencari rezeki sendiri lah konon nya..haha..bila teringatkan kenangan lama...aduh sadis rasanya..haha..

Pencarian akhirnya berjaya....guna tutorial yang ada....letak iklan nuffnang kat sidebar...amboi kemain lagi gembira cik akak...haha..usaha mendatangkan hasil kan...letak seketul kemain lagi riuh....

Yang lebih sadis lagi...berbulan-bulan dapat RM1.00...haha...tapi tak ambil kisah...nak menabungkan...bermula lah dari nilai yang kecil..hihi...baru nampak usaha kita kan..

Waktu tu iklan nuffnang hanya seketul je.....CPUV Nuffnang tak pernah dapat...Gigih juga hantar tiket kepada nuffnang....tapi nuffnang nuffnang suruh letak ketiga-tiga sudut..
Baru pihak pengiklanan target blog kita...

Kes berat....mana reti letak iklan kat atas blog dan bawah entri....Apa lagi..minta lah bantuan blogger hebat lagi femes Dunia Sebenar Shida dan akak KathyRbain.
Depa berdua nie lah yang banyak membantu cik akak...lebih-lebih lagi akak KathyRbain kesayangan cik akak..hihi..


Berbalik kepada permintaan blogger Fadzi Razak yang mahukan tips atau tutorial pasal Nuffnang. Cik akak pun terkejut juga....maklumlah cik akak tak arif sangat nuffnang nie..biasa main redah je...haha

Tips @ Tutorial Nak Tambahkan Earning Nuffnang

a. Sentiasa Bersabar

b. Rajin Membantu - Korang pergilah klik iklan blogger lain..hihi..

c. Tingkatkan uniques Nuffnang - 600 Uniques la..

d. Rajin hantar tiket - Tapi yang nie lama dah cik akak tak buat..haha..takut rimas pun pihak nuffnang dengan soalan cepu emas cik akak kan..hihi

e. Updates Survei - hahaha..boleh cik akak gelak jap...cik akak malas sikit nak updates sekarang nie....asyik2 kuar je ayat pancing mengoda cik akak tu..haha..nuffnang pun jatuh cinta...

f. Ambil jalan mudah...rajin blogwalking sambil tu klik lah iklan nuffnang rakan blogger anda.

Kalau nak gunapakai tutorial sentap cik akak nie boleh saja...tapi kena klik iklan nuffnang cik akak dulu..hahaha...Apa yang paling penting..ikhlas membantu kerana Allah...InsyaAllah..




13 comments:

  1. Sebab tu kalau elih datang sini mesti klik salah satu iklan tu...apa lah sangat 1 klik tu kan cik akak :)

    ReplyDelete
  2. cik akak, hantar tiket nuffnang macam mana tuh?xfaham...huhu

    ReplyDelete
  3. macam mana nak letak iklan bawah entri..huhu

    ReplyDelete
  4. singgah sini. Alang2 tu klik iklan nuffnang akak. XD

    ReplyDelete
  5. pasni nak kene rajin buat tips2 ni lah. selalu je baca macam mana nak buat dengan nuffnang tapi malassss :p

    Thank you cik akak!

    ReplyDelete
  6. bestnya dapat banyak..so bila nak belanja sy makan kedai mamak ni?

    ReplyDelete
  7. Datang jalan2 dekat sini ye CIK AKAK :)

    ReplyDelete
  8. tq kak.. boleh ler saya pratikkan nanti. cpuv tgh on going gak sekarang ni

    ReplyDelete
  9. hebat.. hasil usaha akhirnya berbaloi..

    http://electricalsembangkosong.blogspot.com/2014/11/buat-duit-dengan-hanya-bermain-games.html

    ReplyDelete
  10. round round terjumpa blog ni.hehe.mmg berkesan tips yg diberikan..harap smua disin dpt support satu sama lain..jemputlah dtg ke blog http://blogyangkosong.blogspot.com.. moga2 earnings kite smua bertambah..huuhuh..jgn lupe klik ads nuffnang juge ye..hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN