Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Monday, December 29, 2014

Power Gold "Kempen Emas 1 Gram, 1 Bulan, 1 keluarga" - Entri Promosi Power Gold Part 1

♥ Assalamualaikum ♥
Entri ini merupakan entri promosi. Klik iklan di bawah iklan nuffnang..
Luangkan masa anda untuk membaca...berminat sila hubungi nombor handphone yang tertera pada banner iklan....
Tuan, puan, abang, kakak, adik, semua pembaca blog cik akak...jom kita menyimpan emas...
πŸ“Œ Dalam Powergold, yuran keahlian dikenakan & yuran tersebut berbeza mengikut pakej yang disediakan oleh pihak syarikat.
Syarat-syarat yuran keahlian
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ 
Boleh dikatakan kesemua syarikat MLM menetapkan suatu kadar yuran keahlian terhadap orang yang ingin menjadi ahli atau pengedar bagi produk-produk keluarannya. Mengenakan yuran keahlian tersebut diharuskan jika memenuhi syarat-syarat berikut:
1⃣ Yuran tersebut tidak bertujuan untuk mengaut keuntungan dan mengambil kesempatan dari peserta.
2⃣ Yuran tersebut bertujuan untuk menyediakan maklumat dan keterangan kepada peserta berkaitan urusan dan agenda yang akan dijalankan oleh syarikat.
3⃣ Yuran itu tidak mengikat peserta dengan mewajibkan syarat-syarat yang zalim dan tidak bermoral, dalam erti kata lain peserta boleh menarik diri dan dalam sesetengah hal duit akan dikembalikan.
4⃣ Yuran tersebut tidak mempengaruhi perlakuan akad yang selanjutnya semasa berurus-niaga atau berjual-beli.
Syarat-syarat di atas kita putuskan berasaskan kepada fatwa yang pernah dikeluarkan oleh Majma’ al-Fiqh terhadap soalan mengenai yuran yang dikenakan sebagai satu syarat penting sebelum berhak menyertai jualan lelongan yang diamalkan oleh syarikat-suarikat peniagaan. Mengikut fatwa tersebut, pengenaan yuran tersebut adalah harus apabila ia memenuhi syarat-syarat di atas. (Lihat; Majallah Majma’ al-Fiqh al-Islami, 1994, 2/37).
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ serba sikit pasal powergold
Dlm POWERGOLD kita tiada paksaan
TIADA PAKSAAN ATAU WAJIB cari ahli
TIADA PAKSAAN ATAU WAJIB kena membuat belian bulanan
TIADA PAKSAAN ATAU WAJIB untuk kita menjual produk
TIADA PAKSAAN ATAU WAJIB untuk hadir ke seminar
TIADA YURAN tahunan (kerana keahliaan adalah seumur hidup)
Disini....apa yg kita buat kita tentukan, sebab yang dapat adalah kita.
1.KALAU anda berniat untuk join, hanya kerana nak beli emas murah...anda sudah dapat untung, kerana berpeluang membeli emas dgn hrga yg murah dan berpeluang untuk membeli emas dengan hrga lelongan, apabila ia diadakan. 
Kelebihn apabila anda buat belian, walaupn untuk diri sendri, company tetap bg bonus untuk repurshace.
Cara diatas di panggil SAVING🏀
2. KALAU anda berminat untuk menjual barang2 emas. ANDA JUGA SUDAH UNTUNGπŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯, kerana anda beli murah, anda jual hrga pasaran,
. ANDA JUGA DIBERI BONUS repurchase kerana belian anda, walaupn niat untuk dijual semula.
Cara diatas dipanggil TRADING...
3.KALAU anda jenis yang suka bercerita dan memang hobi anda SuKa untuk membantu rakan lain diluar sana. ANDA sudah dapat komisen setiap kali rakan anda join keahliaan..
DAN jgn lupa jga...setiap ahli dibwah anda buat pembeliaan, Anda juga diberi bonus kerana mereka membuat repurchase.
CARA di atas dipanggil NETWORKING...
Oleh itu, di Powergold...anda pusing lah ikut mana pun.ANDA TETAP UNTUNG dr pelbagai sudut..
KEDAI EMAS VS POWERGOLD
KEDAI EMAS
1 - Susah nak dapat goldbar seberat 1 gram, kalau ada pun harga mahal
2 - Banyak gimik jualan, ada yang harga murah tapi upah mahal..kalau tiada upah harga pula mahal
3 - Spread jual beli yang besar, sebab nak cover sewa kedai yang mahal, gaji perkerja dan lain2
4 - Rekemen kawan beli emas tak dapat apa2 komisyen pun
5 - Kos nak pergi beli pun besar, duit minyak, tol dan parking
VS
KEDAI ONLINE POWERGOLD
1 - Ada goldbar seberat 1 gram, jadi mudah untuk kita saving atau niaga
2 - Harga memang berpatutan, murah dari pasaran
3 - Kos upah yang sangat kecil, syarikat tak ambil banyak untung
4 - Spread jual beli yang rendah, sebab urus niaga secara online lebih jimat kos
5 - Rekemen kawan beli boleh dapat bonus..syok2
6 - Boleh beli online, jimat kos
7 - Senang nak tengok2 dan pilih produk, hanya di hujung jari tengok katalog
Dan banyak lagi...
P/s: MOTIVASI..Kalau nampak peluang ini bagus terus rebut ye.., JAWAPAN kerana terlalu banyak berfikir. Kita mahukan sesuatu itu perfeks. Kita tidak mahu lakukan sebarang kesilapan, kita tidak mahu gagal, kita tidak mahu kalah dan tidak mahu perancangan yang dihasilkan sia-sia. Namun kerana banyak persoalan dikaji, terlalu banyak perancangan, macam2 penakulan dibuat, akhirnya SATU APA PUN KITA TAK BUAT
Alamat cawangan powergold
765, tingkat bawah, 
Jalan bukit awi 
09000 kulim,
Kedah, Malaysia.
No. Telefon : 04-4912007

2 comments:

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN