Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Saturday, December 20, 2014

Entri 18sx Yang Mengundang Padah Kepada Remaja

♥ Assalamualaikum ♥
Entri 18SX yang mengundang padah.

Entri ini adalah entri keluhan dan rasa ketidakpuas hati cik akak bila majoriti  blogger update entri 18sx...dengan cara itu mereka lebih mudah mempromosikan blog mereka...

Sebelum cik akak mengulas lebih panjang lebar...terlebih dahulu cik akak memohon seribu kemaafan andai entri cik akak menyinggung blogger semua..

Tak salah kita jaga tepi kain orang bila ke arah kebaikan...dan bukannya kita nak tunjuk kita ini hebat..tapi perkongsian entri cik akak cuma memberi peringatan kepada diri sendiri dan masyarakat di luar sana...

Disini cik akak nak tegaskan..nak menulis biarlah dengan etika yang betul...jangan menulis yang boleh mempengaruhi remaja di luar sana...contohnya...kerana satu entri 18sx anda..pastinya mengundang 100% ke arah runtuhnya akhlak seorang..Tak kira kecil ataupun tua...

Yang paling cik akak geram....ramai blogger ingin popular dengan cara yang tak berhemah macam nie...mungkin kita ada penulisan yang berbeza..tapi kenapa tak fikir baik buruknya....adoi...kenapa kenapa..semakin hari semakin parah gejala sosial di negara kita...tanya hati...jawablah sendiri...di mana salah silap kita sebagai penulis yang tidak beretika langsung.

Apa yang cik akak tahu....kini media sosial paling popular iaitu facebook dijadikan medium paling aktif untuk berkongsi artikel sedemikian..adoi...adoi...kenapalah...tak fikir sebelum share sesuatu entri...
Facebook juga yang jadi sasaran pihak yang tidak bertanggungjawab macam nie...sedangkan mereka tahu...facebook memang popular dikalangan remaja...bak kata perpatah...jangan kerana nila setitik...habis rosak susu....

Blogger yang disayangi....kita menulis kerana minat...bukan nak kejar famos amos macam nie....nak famos amos...boleh...tapi biarlah dengan entri yang berhemah...

Mungkin....nak famos dengan entri yang berhemah..pasti akan memakan masa yang lama..tapi hasilnya memberi seribu manfaat dan keindahan yang tiada tolok tandingannya...

Orang tua kata....nak didik anak-anak biarlah dari kecil...kalau dah besar panjang....susah sikit....kata perpatah..melentur buluh biarlah dari rebungnya...patut diambil penekanan yang mendalam...

Mungkin....mungkin..agak susah untuk kita membendung penularan entri 18sx di media sosial...tapi kita boleh mengelak dari membaca...dengan cara memblock ataupun delete depa sebagai rakan facebook kita...

Sekarang nie...serius cik akak tak suka open facebook..sebab..setiap hari pasti adanya entri 18sx  di wall facebook kita..emmm...cik akak rimas..dan marah tapi nak buat macam mana...mereka ada hak tersendiri....jadi paling mudah...cik akak.pilih untuk memblock dan delete manusia kejam macam tu...

Di.akhir entri ini...cik akak memohon maaf..mungkin kata-kata cik akak pastinya bakal mengundang ketidakpuas hati pihak admin yang post entri 18sx..

Sekian....biarlah kita dengan cara kita...janji.kita tak merosakkan anak bangsa...bantu mereka untuk jadi seorang yang berguna dan hebat di masa akan datang...didiklah dengan kasih sayang yang betul...



4 comments:

  1. as salam cik akak..kalau entri 18sx yg bermanfaat spt entri di bawah mmg diharuskan. cuma jgn la blogger yg siarkan pos berbentuk porno. Itu x boleh jadi! abe kie pun x suka..

    http://www.zukidin.com/2014/12/soal-jawab-remeh-temeh-tentang-seks.html

    ReplyDelete
  2. salam cik akak (: sy stuju ngn cik akak. kdg2 tu klau blogwalking msti ade terjumpa ngn blog2 yg entri pasal 18sx ni. kalau yg memberi manfaat xpe laa ni mcm saje2 je nak post entri mcm tuhh. opps, ter bebel kat sini lak. hehe.. cik akak kalau rajin jenguk2 la jugak belog cik oreo yee hehe (:

    http://belogcikoreo.blogspot.com/2014/12/sungguh-tak-pandai.html

    ReplyDelete
  3. Klau lya pun trus delete ja buat semak ni kan, sbr ja la

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN