Artikel Terkini

Tuesday, November 4, 2014

Temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11

♥ Assalamualaikum ♥

Temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11

Kami seiras tapi tak sama...hihi

Sebelah cik akak tu adik bongsu cik akak...seorang nie memang mewarisi tabiat cik akak yang suka berselfie..haha...selfie nie cik akak untuk saja-saja je..tak de niat apa2 pun....

Adik bongsu cik akak nie dapat temuduga Jawatan Pembantu Perawatan Kesihatan U11.
Tarikh temuduga pada 13.11.2014 di Hospital Sibu..

Alhamdulillah inilah kali pertama adik cik akak kena panggil temuduga..haha...umur dia sekarang baru je 22 tahun...

Adik cik akak nie....tak pernah kerja tau..haha...biasalah anak manja ibu...haha...kerja duduk bertapa je kat rumah..haha..ada juga orang yang boleh tengok2 kan ibu..hihi...

Semoga ada rezeki adik....amin...

Bukan Adik seorang je dapat...kakak cik akak yg nombor 3 pun dapat juga panggilan temuduga nie tau...mudahan ada rezeki depa berdua....amin....

Senarai Tugas Pembantu Perawatan Kesihatan U11
_ bertanggungjawab membantu melaksanakan tugas-tugas asas berkaitan pesakit, penyediaan peralatan, mengambil dan merekod data pesakit dan tugas-tugas lain seumpamanya.....

Cik akak tengok kat semanjung pun ada juga temuduga nie.....siapa yang ada mohon....sila semak di laman web rasmi spa8.

Disini cik akak kongsikan Panduan Lulus Temuduga

217 comments:

  1. hmm...susah nak panggil temuduga ni.

    ReplyDelete
  2. bahagianya boleh duk rumah tanpa keje bertahun2.

    ReplyDelete
  3. Sama la sya pun dpt temuduga no,13 aribulan nti di bntulu

    ReplyDelete
  4. saya pun ada dapat temuduga tersebut di hospital sarikei.mohon share2 apa yg patut hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari je kat blog.. info kesihatan dan isu utama jangan lupa..

      Delete
  5. Saya salah sorang y dpt temuduga..senang ke nk dpt..yela ramai y apply..pastu kje ni ade shiff ke if dapat..sy try y terbaik 12/11 ni.hope adik sis dpt la yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...rezeki ada....insyallah

      Delete
  6. sy pun interview jugak 25/11/2014....semoga berjaya.. :)

    ReplyDelete
  7. good luck.. sya pun dpt tawaran temuduga pada 17/11/2014 ne jam 3 petang.. di PKB Bintulu,, baru jer smlm dpt email dri SPA.. first time interview gov.. nebes pun ad gak ne,, ada apa2 tips blh lh share kt blog kite qaleesyaaleesya@blogspot.com

    ReplyDelete
  8. good luck u all..sya temuduga pda 11/11/2014 ni d hospital sarikei..

    ReplyDelete
  9. SAPA PERNAH LALUI TEMUDUGA NI,,TLG BAGI IDEA SKIT,,SYA TEMUDUGA PEMBANTU PERAWATAN KESIHATAN U11 DKUCHING 17/11

    ReplyDelete
    Replies
    1. D cney? D area btu 7 kh? Aku pn d cya juak.. 25/11 tok interview d cya.. ermm.. tgah study ckit2 tok.. nabes.. mun dh inform kat aku soalan2 nya klak k.. joerule_88@yahoo.com.my

      Delete
  10. SY PUN TEMUDUGA 17/11/ DIKOLEJ KESIHATAN AWAM KUCHING...SAPA2 YG PERNAH LALUI TEMUDUGA NI TLG BG IDEA SKIT HEHE

    ReplyDelete
  11. emm..saya pun interview 25hb nih...siapa2 yg ada pengalaman,tolong saya ye..saya nak tahu dengan lebih lanjut pasal interview nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi....insyaAllah..tak payah risau sangat..insyaAllah...soalan tu tak susah sangat

      Delete
  12. Haah.. sapa yg pernah interview gov mesti pnh lalui kn??? everday sya mhadap pc buka blog cari tips untuk interview.. pening ar... 17/11/2014 adalah hari tarikh lahir sya dan pada masa yg sama sya pergi temuduga.. dalam fikiran hanya fk temuduga tu jer..

    ReplyDelete
  13. macam mana ek nak buat ayat power kalau dia org tanya. kenapa kami harus menerima anda bekerja? apakah kelebihan kamu? kenapa anda ingin bkerja d syarikat kami?
    Sapa2 ada jawapan yg power blh share2 ek..... hihihihihi

    ReplyDelete
  14. sy pun ada dipanggil utk interview jawatan ni 11.11 di hospital sibu.Nervous hoho~

    ReplyDelete
  15. sya ada tips d kongsikan.. boleh search blog anak kampung

    ReplyDelete
  16. saya pon interview ppk 12.11 dkt hkl moga kite sume berjaya aminnn...

    ReplyDelete
  17. wah,ramai gak dapat iv ni eh...saya iv harini,apa-apa nanti saya share di blog ya. Good luck and all the best korang ;)

    ReplyDelete
  18. wah,ramai gak dapat iv ni eh...saya iv harini,apa-apa nanti saya share di blog ya. Good luck and all the best korang ;)

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah..baru selesai intrview td di HKL

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pn intrview hari yg sama di HKL

      Delete
  20. alhamdulillah..baru selesai interview di HKL pg td..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cahaya kefahaman dapat tak keje tu?klu kt cni ada yg dpt di HKL please whtsap sy 01114360769

      Delete
  21. saya pon ada temuduga pada 17.11.2014 nanti di Hospital Miri ....yg telah temuduga awal tu...blh tolong sharekan soalan apa yg disoalkan..
    Thank You......

    ReplyDelete
  22. Ade sapa2 tak yang pernah kna interview tu , ape soalan yg ditnye dia org tme interview . sya pun ade interview juge ni pada 20/11 kt sibu . aduii haiii . . bingung dha kpla ni pkir sal interview .

    ReplyDelete
  23. Ade sapa2 tak yang pernah kna interview tu , ape soalan yg ditnye dia org tme interview . sya pun ade interview juge ni pada 20/11 kt sibu . aduii haiii . . bingung dha kpla ni pkir sal interview .

    ReplyDelete
  24. Taniah kepada yg dh interview.. share2 lh apa yg korang alami time temuduga.. sya masih buat research ne... x mood nak bt kerja lain,, asyik fk temuduga jer,,, nak usaha keras kit kalau nak kerja kerajaan,, susah2 skrg senang2 kmudian.. hihihui

    ReplyDelete
  25. Spa2 yg dh tmdga... Blh2 laa share soalan yg d'aju klak... Kmk towk tmdga 18/11 towk.. Dkt kchg..

    ReplyDelete
  26. Saya baru lepas tmuduga pagi td.. panel temuduga tak banyak soal lh. Diaorg cma tnya pasal Tugas2 am@harian PPK. latarbelakang keluarga tu je.

    ReplyDelete
  27. Saya tlah temuduga pg td. diorg tanya tugas2 am@harian PPK.

    ReplyDelete
  28. @Shandai Wong

    Untunglah dapat soalan macam tu kan...senang sikit..kalau me teri...bmi ke apa semua...payah gak tu..tahniah...semoga berjaya

    ReplyDelete
  29. good luck shandai wong.. agak2 nya bila keputusan boleh d ketahui??? boleh bagi info sikit x? sijil yg korang photostat tu ada cop pgesahan x?

    ReplyDelete
  30. nak tanya pada yg dh interview...salinan sijil yg tlh dfotostat tu mesti disahkn atau tidak.....

    ReplyDelete
  31. mnta pertolongan salinan sijil yg difotostat mesti d sahkan atau tdak

    ReplyDelete
  32. panel temuduga kata hari tu bln 12 bru tau kputusan. tarikh saya tak pasti lh.. kalau sijil yang saya hantar haritu sijil yg telah disahkan. thanks all. semoga berjayalh ye..

    ReplyDelete
  33. share gk soalan temuduga ppk due?anoe perlu baca kha?

    ReplyDelete
  34. @micheal kmk dah interview ppk aritok tek, sdak nanyak latar belakang diri , latar belakang keluarga.. nanyak apa PPK, tugas ppk, nama menteri kesihatan , timbalannya . ketua pengarah kesihatan & timbalan, pengarah jabatan kesihatan negeri Swak, motto KKM, slogan 1 MALAYSIA, siapa ketua dalam wad, nilai apa harus ada dalam diri ppk ,layak sik ppk tok utk kita, selain ya sdak nanyak kerja ppk tok sik mudah, selain nemu kotoran , apa juak salu sdak hadapi ( pesakit meninggal & hantar ke bilik mayat)
    harap dapat membantu k..
    good luck

    ReplyDelete
  35. kmk dah interview ppk ptg tok tek (hospital sibu)..
    so kmk nak kongsi apa yang ditanyak phak kkm ya
    latar belakang diri & kluarga
    apa ppk
    tugas ppk
    nama menteri kesihatan
    ketua pengarah kesihatan
    pengarah jabatan kesihatan negeri sarawak
    nilai utama harus ada dalam diri ppk
    ada juak nanyak selain dak ppk ngurus pesakit, mbersih psakit, apa juak ppk lalui ( pesakit meninggal dunia & hantar mayat ke bilik mayat)
    sanggup sik kerja ppk?
    apa slogan 1 malaysia
    motto KKM
    apa kelebihan diri
    akan ditanya layak sik jawatan ppk an diri kita

    good luck aaa.... jgn lupa copy sijil2 ya disahkan k...

    ReplyDelete
  36. @hanz

    Thank sudi berkongsi soalan untuk bakal calon,.,hihi..cik akak lama kali jak menyepi eh...

    ReplyDelete
  37. @zue areyot

    Iyang teng blog akak..didak nawan share soalan gdu..

    ReplyDelete
  38. @NuDeaN Abdullah

    Rajin2 singgah blog akak tok...tami sidak berkongsi soalan arah komen cik akak ya tek...

    ReplyDelete
  39. Kamek pun pergi interview itu...seronok..Dia tanya kamek pasal menteri kesihatan aja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita intiview sini hari ya dik...mun arah sibu..29 tok kuar resultnya...bahagian sarawak maybe sama

      Delete
  40. Sy pun intrview ppk..soalan mudah..kerja ppk n latar blakang kuarga..ad rezeki tak kemana.berdoa dan tawakal lpas interview ni.moga ad rezeki.

    ReplyDelete
  41. sy kene interview 7/12 niii. di terengganu.. hihi

    ReplyDelete
  42. saya interview 7/12/2014 nii. di terengganu.. ni first time sy interview, doakan sy mudah-mudahan sy dapat jwab ap yg dtnye penemuduga. hhe :)

    ReplyDelete
  43. Alhamdullillah, slesai interview marek.. nasib dh stdy evrything.. dgn lancar dan yakin mnjwb soalan2 d beri..
    1. Perkenalkn diri & latar belakng kluarga
    2. Berikan 3jnis penyakit berjangkit
    3. Apa tugas PPK?
    4. Apa yg dh kta tauk pasal kesihatan?
    5. Andai kta d terima utk jwatan tok, apa komitmen kta?
    Selesai.. lebih 10mnit dlm ya.. hehe.. gudluck all.. sijil jgn lupak sahkan, dan email ttg temuduga ppk jgn lupa print..

    ReplyDelete
  44. Kepada yg bkal d temuduga.semoga semuanya berjalan dgn lancar naty.

    ReplyDelete
  45. Terima kasih koz sudi share maklumat temuduga di blog cik akak...semoga berjaya semuanya ok..

    ReplyDelete
  46. mcm mna tmuduga hari tu? blh share x?

    ReplyDelete
  47. Cik tiqa, soalan nya byk yg berkaitan dgn kesihatan.. jenis penyakit berjangkit, apa yg kta tahu ttg tugas ppk ni, terangkan ttg salah satu penyakit bjangkit.. tips, msuk ketuk dlu.. jgn lupa beri slm.. kat situ dh ada point.. dr segi pakaian pn sma gak.. and then, jawab semuanya dgn penuh yakin.. eyes contact penting.. time jawab jgn tgok tmpat lain..naves pkra biasa.. bila anda rsa yakin, kompem naves akn hilang.. kurang kn yg ini "arr , erm " yg ni mmg byk kluar bila naves.. senyum jgn lupa k.. hehe.. harap dpt bantu.. gudluck..

    ReplyDelete
  48. Result interview ble kuar.kalau ad yg dpt surat,share la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kat sarawak 29 disember 2014 dik.

      Delete
  49. cik iefa basira awak da lepas ke interview?apa yg dia tny?sbb sy pn calon Terengganu..hihi..boleh kongsi tak?

    ReplyDelete
  50. Keputusan da kuar utk kL..result calon simpanan..bpe lama tempoh calon simpanan/simpanan lantikan ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah.mgkin kptusan selangor kuar mgu dpan..

      Delete
    2. Kalau calon simpanan kira laku untuk tempoh setahun..tak perlu risau..kompen dapat kerja tu kalau dah calon simpanan..macam kawan kakak cik akak...dapat calon simpanan..berapa bulan kemudian..dapat panggilan kerja dah..

      Delete
  51. siapa kt sini dh dpt result.. share plez..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah kuar dik..tengok kat laman web spa

      Delete
    2. Farah mawar berjaya temuduga tak??kawan saya berjaya...skrg tgh tggu surat lapor diri

      Delete
  52. Klu result utk selangor minggu depan kuar ari isnin..22/12/2014..yg da kuar result KL Dan Labuan...

    ReplyDelete
  53. Pinjam blog ktk kak.. hehe.. tumpang lalu..http://peruserpaid.com/?ref=133256 just click on dis link, and register.. jgn takut dan jgn risau, kta xpayah bayar satu sen pun.. klau kna tipu pn kta xrugi apa2.. cuma klik link dan daftar.. kta cuma tlg diorang promote webpage je.. mreka yg bayar sbgai komisen.. cuba try test.. thank u kak.. sory, tumpang lalu jap..

    ReplyDelete
  54. Salam...ada sapa2 calon sarawak temuduga ppk tok berubah status....kan d status kita ada masa..tempat n tarikh temuduga..ada sapa2 yg dah btuka status ya kah..btukar ke..keputusan temud6ga akan dimaklumkan kemudian...

    ReplyDelete
  55. saya berjaya temuduga..cuma tengah tggu surat dr KL..sape2 cni dh brjaya dan dh dpt surat please share. tq

    ReplyDelete
  56. assalamualaikum,,tumpang tanya..ade sape2 dah dapat surat lapor diri?klau ade mnta sharing..^_^ thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pn tengah tunggu surat tawaran dan surat lapor diri..

      Delete
    2. w'salam nadila ashikin..awak interview kat mna ye?sy pn tgh tggu surat jgk

      Delete
    3. marlia,,saya iv di pahang thun 2013..saya x thu lar sama ade sy calon smppn bg pihak KKM ke ape sbb nye status permohonan sy dlm spa x mention sy bwh negeri mane n tibe2 status sy jd lantikan tetap..after one week sy try cek behagian sistem stju terima plntikan keluar detail saya and kena klik butang terima atau tidak sekali shj,then sy klik terima,status sy bertukar terima tawaran lantikan..skrg nie,sy x thu ape langkah seterus nye..sy kol pihak spa,diorg ckp tggu srt..tu yg sy mnta sharing dri kwn2 yg da dpt srt atau ade pengalaman kt cni..=)

      Delete
    4. Setahu cik akak sebagai pemilik blog....untunglah kalau diserap masuk tanpa temuduga....kebiasaannya...kalau calon simpanan..walaupun dah setahun tak dipanggil temuduga...peluang untuk dapat kerja balik dengan jawatan yang sama adalah cerah..setahu cik akak...kebanyakkan calon simpanan laku untuk tempoh satu tahun dari tarikh yang telah ditetap..kecuali pihak jabatan melanjutkan tempohnya .

      Delete
  57. nadila asyikin..owh yeke?sy pn dpt tahu kputusan tmuduga awal seminggu dr tarikh kputusan keluar.10/12/2014.tp sampai sekarang blm terima apa2 surat dari SPA@KKM..sy ada tny jgk pd SPA,dorg ckp tggu surat dari KKM..takut surat tak sampai je..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu..jgn ckp cmtu,insyaAllah smpai nty..awk calon negeri mne marlia?

      Delete
  58. inn shaa Allah...saya intrview di HKL..kuala lumpur..adakah saya akn bertugas disitu jgk??hihi...

    ReplyDelete
  59. thanks ye cik akak nao mei wujudkan tajuk ni..hihi...

    ReplyDelete
  60. salam marlia,awk..cube awk kol kkm tanye penempatan?? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy dapat kt pusat darah negara..sis nadila kt mna?

      Delete
  61. sy bru pas intrview bln lpas..dpt simpanan lantikan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. calon terengganu ke? nanti royak gok deh bila simpanan ni akan dipanggil. hrp2 x lama la nunggu. aameen yra

      Delete
    2. same laa..sy calon terengganu..dpt simpanan lantikan jgk...

      Delete
  62. salam...

    semakan bagi tarikh penempatan pembantu perawat kesihatan sesi temuduga november 2014
    http://www2.moh.gov.my/placement_masters/295/placements..

    ReplyDelete
  63. sy dh call n tgk dlm lm wev KKm..sy dpt kt pusat darah negara..

    ReplyDelete
  64. sy dh call n tgk dlm lm wev KKm..sy dpt kt pusat darah negara..

    ReplyDelete
  65. Tahniah...kepada yang berjaya temuduga.
    Dan terima kasih sudi singgah blog cik akak dah komen untuk perkongsian.

    ReplyDelete
  66. tahniah untuk semua:)
    tq cik nao mei adakan topik ni n nanti bolehlah update utk calon simpanan yg dpt erk...nak tahu juga tempohnya sbb sayapun calon simpanan untk selangor...so sape2 di selangor yg dpt simpanan lehla share2..

    ReplyDelete
  67. Simpanan lantikan jwtn PPK ni mmg kompom dipanggil

    ReplyDelete
  68. Gney nk tauk pnempatan ppk tok ka coz kmk lulus tmuduga ya

    ReplyDelete
  69. sy calon tganu..tu laa..hrap xlame menunggu..mudah2an..amin..

    ReplyDelete
  70. Sy alhamdulillah dpt ppk 26.1 lapor diri wisma persekutuan kota bharu

    ReplyDelete
  71. Alhamdulillah , bru tdi sya semak dkt laman web kkm . Lapor dri 23 aribulan 2 ni , dkt shah alam .

    ReplyDelete
  72. Khairul ridzwan..nnti bleh wasap2 ngn kawan saya...die dpt ppk kt selangor gak...23.2 ni lapor diri..

    ReplyDelete
  73. Sape2 yg dpt ppk selangor..lapor diri kt shah alam...nnti leh wasap2 ngn kwn saya 0132542034(saufi)...adala kwn nnti kt sane...terima kasih admin...

    ReplyDelete
  74. as salam.. saya antara calon yang dipanggil temuduga tempoh hari dihkl... dan dapat sebagai calon simpanan.. ada tak calon simpanan yang dah dapat? huhuhu
    terima kasih...

    ReplyDelete
  75. ada yg dah dpt kah buat maa ini,untuk yg calon simpanan...........

    ReplyDelete
  76. ada yg dah dpt kah buat maa ini,untuk yg calon simpanan...........

    ReplyDelete
  77. ada yg dah dpt kah buat maa ini,untuk yg calon simpanan...........

    ReplyDelete
  78. saya simpanan utk calon selangor.. semalam tgk status dah tukar jd lantikan tetap...dan call spa diorg srh tggu surat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah yg da dpat..sy xdpat lg..blm brtukr statusnye..xde rzeki lg..ismayani intrview ble tu?

      Delete
  79. Sy calon kuala Lumpur pom status da bertukar ke lantikan tetap..cek tdi..

    ReplyDelete
  80. Ismayani ishak ada x tnya bape lama tempoh tnggu surat tu?

    ReplyDelete
  81. Ismayani ishak boleh bgi x no spa tu? Xpom msg sy 01129062822 wssp pom boleh..tq..

    ReplyDelete
  82. 03 8885 6000 ni no spa yang saya kol.. pegawai tu ckap dalam 2 minggu - 3bulam akan ada proses surat lantikan... dia suh tunggu jer..

    ReplyDelete
  83. Sy calon Selangor pn dh bertukar status ke lantikan tetap...

    ReplyDelete
  84. Sy da col spa,dia Kata surat offer da kuar 17/7/2015 n anta kt kkm..klu 17/04/2015 surat twran x smpai..spa suruh kol kkm bahagian sumber manusia...

    ReplyDelete
  85. Sy da col spa,dia Kata surat offer da kuar 17/7/2015 n anta kt kkm..klu 17/04/2015 surat twran x smpai..spa suruh kol kkm bahagian sumber manusia...

    ReplyDelete
  86. Tahniah untuk semua calon yang berjaya...banyak juga calon simpanan diserap masuk ke lantikan tetap..tahniah ye semua

    ReplyDelete
  87. salam..sy calon terengganu..status pon da bertukar ke lantikan tetap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah Fatihah intrview kt mane ari tu?sy pn calon tganu..tp status xbrtukar lg..xde rzeki lg..tahniah yew.

      Delete
    2. sory lmbat reply..sy iv dkt pjbat kpdnkk bln 12 ary tu..

      Delete
  88. sory ya bru repli..saya intw bln 11 aritu di spa selangor.. dah tanye cuma diorg ckap tunggu je surat sbb bru tukar status kurang lebih sebulan..sya call no ni 03-8885 6357

    ReplyDelete
  89. Ada tak yg dah dpt surat tawaran dri kkm?sy baru print surat terima perlantikan dri spa..3 salinan tu...

    ReplyDelete
  90. Siapa kat sini calon terengganu. Interview bulan 11? Dah dapat lantikan tetap k? Tahniahh. Tapi macam mana nak tahu? Sampai surat k acane?

    ReplyDelete
  91. Ada sesiapa dh terima surat tawaran dari KKM......

    ReplyDelete
  92. Tarikh Lapor diri dan Penempatan PPK pada 20/4/2015 ada diPortal KKK...boleh check sekarang..

    ReplyDelete
  93. ada x sesape yg dpt check? saya xdapat check

    ReplyDelete
  94. Saya check di kkm bhagian penempatan tiada urusan tapi dalam system terima tawaran spa sudah ada surat urusan.. ada siapa tahu no phone sumber manusia kkm tak ? Terima kasih

    ReplyDelete
  95. saya dah dpt call pihak kkm... utk penempatan di jkm shj yg dpt check...selain dr itu kene check dr masa ke semasa dan lapor diri mmg 20april nanti..kalo xdpt srat twaran lg mohon call 03-88832762 ya..

    ReplyDelete
  96. Ismayani da col ke?bila ismayani lapor diri??

    ReplyDelete
  97. call pagi tadi,lapor diri semua mmg 20april nanti..tp saya surat xdpt lg,dah tnya pegawai tu bgtau diorg bru pos mggu lepas

    ReplyDelete
  98. as salam.. saya dah print surat terima tawaran... so surat tu just bawa masa nak lapor diri saja kan? sekiranya tak dapat surat dari kkm.. macamane nak tau mana tempat nak lapor diri? maaf bertanya,, terima kasih....

    ReplyDelete
  99. saya baru dpt surat tawaran dr husm kubang kerian .. feeling so nervous sbb yg ni luar dr bidang sy belajar .. mmg kita kena sahkan sijil2 akademik kita ker utk interview nanti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak bru dpt intw atau dah slmat ditemuduga?

      Delete
    2. Memang kena sahkn salinan sijil2..

      Delete
    3. Ada x yg dah trima surat tawaran yg dpos? Kalau ada dlm surat tu de bgtau x kt mana pnmpatan?

      Delete
  100. Surat tawaran kje ke surat panggilan temuduga?

    ReplyDelete
  101. Saya baru dpt surat saringan dr husm.Apakag itu saringan,adakah ianya iv atau ujian bertulus,mohon pencerahan>

    ReplyDelete
  102. ada sesiapa tahu tentang ujian saringan pembantu perawatan kesihatan husm mcmna?mohon share

    ReplyDelete
  103. As salam... ada sapa2 yang dah bolrh check kat lama web kkm penempatan pembantu perawatan kesihatan tak yag buka dari jkm.. surat belum dapat.. waaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. X sayapn still blom dpt lg..tp dah tanye aritu peg tu gtau mmg 20april lapor diri..

      Delete
    2. Ismayani ishak. Awak lapor diri 20hb nanti kat putrajaya kee??

      Delete
    3. Saya bru chek lapor diri di sel...5hb nanti...

      Delete
  104. Ismayani ishak, saya pun kena lapor diri 20hb nanti.. surat saya xdapat.. tp saya mintak diorang email kan jer..boleh tau awak lapor diri kat mana nanti?? Putrajaya ker??

    ReplyDelete
  105. Sy dah semak tdi penempatan ..lapor diri dkt jbtn ksihatan negeri wilyh prskutuan kL&putrjaya..jln chendasari,sblh msjid ngara...lapor diri 5/05/2015..

    ReplyDelete
  106. Tahniah semua saya pun baru check dapat kat hkl.. lapor diri 5 mei... apa pun walaupun kita tak kenal... tq sgt2 kat tuan tanah sebab sediakan medium untuk kami dapatkan maklumat2... terima kasih dan selamat bersama-sama dengan keluarga kkm.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...lepas nie boleh lah berkongsi maklumat kan..

      Delete
    2. Samela kita 5hb gak..yup tq tuan umah sbb leh jdkn platform utk kami2..tq byak2 ya

      Delete
    3. Aah kt penempatan ke dbgtau siap2 hkl? Sbb pnmpatan saya kt jab.kshtan neg sel..

      Delete
    4. Sama2...tak pe nanti boleh kongsi maklumat dengan yang lain juga kan....selamat menjadi penjawat awam ye adik2 semua

      Delete
  107. Mcm mana awk taw dpt hkl ye?

    ReplyDelete
  108. Pengalaman kawan sy yg dpt ppk di selangor..die lapor diri 22.3,pas lapor diri baru dpt tau penempatan kt mane..surat tawaran mmg die xpos..kawan sy kena g ambik sndri kt shah alam..kkm akan call suruh g ambik surat tawaran tu..ini utk negeri selangor..klu negeri lain xtaula mcmmane

    ReplyDelete
  109. saya dapat under jabatan kebajikan masyarakat.. konfius sikit, kat mana agak penempatan saya yer.. lapor diri 20hb di jkm putrajayaa... ade sapa2 boleh bagi pencerahan takk? heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita sama.. lapor diri 20hb nnti under jkm.. kat sane nnti baru die bagi penempatan..hehe

      Delete
  110. As salam
    saya dapat tahu penempatan di hkl sebab tempat lapor diri di pejapat pengarah hkl
    dan penempatan wajib di.hkl.. itu yang saya dapat dari dalam web kkm.. cuma department mana tak diberitahu..

    ReplyDelete
  111. Untong laa...klu ad no boleh bgi x?untok info..01129062822..mohon msg or wssp

    ReplyDelete
  112. saya call kkm pg td, opicer bgtau srat dlm 2mggu ni smpai...sbb ari ni bru anta ke jkn sel..
    utk lapor diri di selangor pd 5.5.15 ini.

    ReplyDelete
  113. Sy da dpt surat tawaran,05/05 ni lapor diri di jbtn ksihatan ngri kl n putrajaya..ari tu baru taw penempatan dkt mana...

    ReplyDelete
  114. Arini,kena slalu col tnya..sape dpt hkl..mmg dpt hkl cz hkl bkn bwh jbtn ksihatan wilyh kl &putrajaya...hkl under sndiri,tunggal...

    ReplyDelete
  115. jab kes.negeri selangor bru call..kene amik surat tawaran sdri d tgkat10 jkn sel...so sesiapa yg dah check lapor diri kt sana so bolehla berbuat demikian....

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya calon dr srwk dan simpanan lantikan msh lagi menunggu utk di tukar ke status lantikan tetap..agak2 nya bila la ya..? ada sesapa tahu tak?

      Delete
  116. saya calon dr sarawak dan status saya utk jwtn PPK adalah simpanan lantikan.. so bila agak nya kami calon simpanan dr srwk nie nk dpt.. bagi details please ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slalunya bila de kekosongan...sayapn simpanan lantikan dlam 3,4bulan juga status berubah..

      Delete
    2. yeke.. saya nie intrview november 2014.. dh msok 4 bulan dh menunggu jwpn utk ke lantikan tetap.. huhuhu.. hrp2 tdk lama la.. doa kan utk sya ok..

      Delete
  117. yeke.. saya nie intrview november 2014.. dh msok 4 bulan dh menunggu jwpn utk ke lantikan tetap.. huhuhu.. hrp2 tdk lama la.. doa kan utk sya ok..

    ReplyDelete
  118. As salam...
    saya baru terima panggilan dari hkl yang mintak saya ke pejabat utusan perkhidmatan hkl pada 21hb ni (selasa depan) untuk ambil surat... rupanya tak dipos untuk hkl.. harap2 ada sahabat yang sama dgn saya nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wlm.
      tanpa nama,
      Tahniah gak utk awak,sy pun dpt dihkl..sama la surat lantikkan kena bik sdiri..hkl xposkan pun..tu pun dpt tahu last minit...agak kelam kbut utk myediakan doc yg diperlukan..jgn risau..ramai yg sy dgr yg sama batch dgn kita nanti..awk dr mana??blh ti kita jd kwn?bila lapor diri??

      Delete
  119. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  120. awak dr calon semenanjung ker? kami nie dr srwk belum terima apa2 lagi jwpn.. status dekat SPA pun msh jugak SIMPANAN LANTIKAN.. untunglah kamu orang kena panggil.. kami nie masih menanti jawapan yg bila akan tiba..huhu.. tahniah ya pa calon yg sudah kena dpt tawaran..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaah calon untuk selangor..ia bgantung pd kekosongan sesuatu tempat.. didoakn spya status di spa cepat bertukar..lmbat atau cepat memang dapat

      Delete
  121. Saya dapat tawaran dari spa under kkm pada 26/02/15. surat tawaran dari kkm belum terima lagi.nak tanya,ada x disini yang lapor diri di jkn johor pada 5/5/15?sebab saya lapor diri disana.

    ReplyDelete
  122. sekarang nie sya ada buat semakan dkt SPA dan dia org ada letak no ranking? itu mksdnya apa? ada sesiapa tahu tak mengenai perkara ini?

    ReplyDelete
  123. ad maklumat terbaru dri rakan calon simpanan lantikn kite,dakt status permohonan tuh spa letak da no rangking keberapa..siapa je dah cek mohon share?shbt kite tuh rangking ke 33 dri 80 calon..

    ReplyDelete
  124. sy pon clon simpanan jgk..bru je cek td..memg ade la ranking kt situ..rnking sy 60 dri 80 calon..tgok dkat fb spa dye ade bukak prmohonan bru lak utk jwtan ppk ne..420 kkosongan..ble la nk pggil clon smpanan yg laen ne..

    ReplyDelete
  125. saya pun dah cek td dan sya ranking ke 73 daripada 320 calon.. ye la kan bila la nk dpt lantikan tetap.. hrp2 kena panggil la tak lama lagi kan..

    ReplyDelete
  126. Salam calon simpanan utk calon sarawak....hari tok status kmk btugar g lantikan tetap..ada sapa2 yg dah btukar ke lantikan tetap...kmk cqlon sarawak..bintulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya pun dh tukar ke lantikan tetp..sya calon srawak juga..awak dh dpt surt ke?

      Delete
  127. menakah Norazura? kmk dr kuching.. msh juak SIMPANAN LANTIKAN..huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mena..kmk berubah lantikan tetap 22 april ri ya..kmk dah email spa nya madah nama kmk memang ada lam ambilan kali tok...kmk kol kkm ri ya nya madah kekosongan d kuching 18org..sibu 18..bintulu 7org...ya jak takat kmk tauk......dak kkm madah dah nya mintak spa ambik 65org utk slurh srawak.....

      Delete
    2. Utk makluman..kmk ranking ke102 ri ya.....

      Delete
  128. Saya tak paham la.saya no. 80 dari 79 calon. Huhu

    ReplyDelete
  129. mun cm ya kira tipis la mcm kmk urg tk.. kmk rangking 73 bh..hoho.. btw tahniah utk ktk norazura..

    ReplyDelete
  130. Untuk yg akan lapor diri di jkn neg selangor pd 5mei nanti...selamat berkenalan ya..
    Dah siap segala yg diminta?

    ReplyDelete
  131. Da 2 mggu dlntik sbg ppk, xjgka diletak bwh jkm kne htr di rumah org tua@oku. Kne uruskn mreka seharian kerja, tgok muke mber sume trgamam cm nk xnk je , ak wt cmne redha je, jgn ingt ppk hya kt klinik or hsptal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar je lah..dugaan dalam mencari rezeki...apa pun good luck from admin blog..

      Delete
  132. Siapa lapor diri esok d jkn kl/putrajaya mohon cntct sy matt 01129062822..nk pkai apa esok?

    ReplyDelete