Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Friday, October 3, 2014

Dapat CPUV Nuffnang...Trafik Blog, Uniques Nuffnang Tinggi Pun Tak Boleh Menolong

♥ Assalamualaikum ♥
Sobs..sobs....terharu cik akak eh..Tak sangka ada juga blogger femes yang sudi promosi blog cik akak nie kan...Maklumlah...bukan mudah tau....
Terima kasih buat uncle Bin Muhammad sebab sudi promosi blog cik akak melalui entri hangat beliau....thank a lots..uncleku

Dapat Iklan CPUV Nuffnang! Ada 28 On Going! -klik sini tau entri hangat uncle Bin Muhammad

8 CPUV on going....


Maaf ye sebab cik akak printscreen entri uncle -
Nampak tak....Entri : Menjana Income Dengan Nuffnang Memang Berbaloi
Entri tu bukan nak bermegah-megah..tapi sekadar perkongsian sahaja...
Uniques dan views nuffnang cik akak....

Sepertimana yang blogger tahu....sebenarnya pihak nuffnang tak de lah tengok semua  nie..
Trafik tinggi, uniques nuffnang gempak cumalah alasan semata-mata...
Sebab sebelum nie...blog cik akak jarang dapat CPUV @ BE walaupun uniques nuffnang beribu-ribu...

Nampak tak permainannya.....sekarang tengok....uniques nuffnang cik akak pun tak sehebat mana kan...tapi CPUV @ BE tetap juga melekat..hihi

Masing-masing ada rezeki kan...apa yang penting usaha dan bersabar...insyaAllah melekat juga CPUV @ BE....


Luahan hati uncle bin muhammad...hihi...cik akak sokong tau uncle....betul juga depa nie kan...
Kalau hari ni lain...esok lusa lain...haha..abaikan..hihi..kutuk-kutuk pun sayang juga cik akak kat nuffnang nie...sebab tu cik akak lebih setia dan serasi dengan nuffnang..hihi

Dulu-dulu...cik akak pun macam korang juga...nak harapkan CPUV@BE nuffnang nie...memang berapa lama baru dapat...
Akhirnya....kesabaran menipis..hahaha..hantar tiket...lepas depa jawab panjang berjela cam nie...hahaha..hayati bait-bait kata indah dari mereka....marah tak marah..hihi...kena juga jawab....

Posted by Joelle Choong (Staff) on 18 Jun 2013 10:53 AM

Hi Siti, Untuk mendapat ruang "Buffered Earning" pada "Earnings" anda, pertama sekali anda haruslah dipilih oleh Pihak Pengiklan (Advertisers) kami untuk membuat kempen CPUV bagi pihak mereka. Terdapat beberapa faktor yang menentukan peluang anda untuk dipilih untuk kempen CPUV. Pihak Pengiklan (Advertisers) memilih blog yang mereka ingin iklankan berdasarkan beberapa faktor seperti berikut : Disebabkan Pihak Pengiklan (Advertiser) senantiasa mempunyai pasaran khusus untuk kempen mereka, maka mereka akan memilih blog yang mempunyai pembaca blog yang berpadanan sebagai sasaran mereka. Jika pembaca blog anda termasuk di dalam kategori itu, maka peluang untuk anda dipilih untuk mereka adalah sangat tinggi. Kebanyakan bloggers yang tidak mengisi ruang 'survey' yang disediakan dengan betul berkemungkinan tinggi mendapati blog mereka tidak terpilih untuk mendapat kempen atau iklan daripada Advertisers. Ini kerana, 'survey' tersebut berfungsi untuk Advertisers kami mengenali isi kandungan blog bloggers kami dengan lebih baik. Mana-mana blog yang tidak mengisi ruang 'survey' selalunya tidak akan diendahkan oleh Advertisers kami kerana mereka tidak akan tahu jika kempen mereka bersesuaian atau tidak dengan isi kandungan blog tersebut. Oleh itu, kami amat menggalakkan anda mengemaskini laman 'survey' anda dari masa ke semasa untuk menaikkan peluang blog anda dipilih oleh Advertisers kami. Kebersanan penempatan iklan juga sangat penting dalam industri pengiklanan. Pengiklan kami telah menghabiskan banyak wang untuk mencorakkan iklan mereka dan membeli ruang iklan. Mereka perlu memastikan mesej yang ingin mereka sampaikan kepada pasaran khusus mereka sampai dengan efektifnya. Oleh itu, mereka senantiasa akan membeli ruang iklan yang hanya telah dioptimumkan sepenuhnya dan diletakkan pada tempat yang berkesan. Kesimpulannya, anda hanya perlu meletakkan unit iklan anda pada tempat yang sepatutnya dan faktor ini akan memuaskan Pihak Pengiklan. Sebagai contoh, sesuatu unit iklan "Skyscraper" seharusnya menjadi elemen pertama di sidebar dan bukan di tempat lain. Hal yang sama juga bagi unik iklan "Leaderboard" yang seharusnya menjadi elemen pertama yang dapat dilihat di saat pengunjung masuk ke laman web anda. Manakala, unit iklan "Large Rectangle" pula seharusnya ditempatkan betul-betul di bawah entri pertama anda. Jika unit iklan blog anda tidak mengikut garis panduan yang telah dinyatakan seperti di atas, hal ini akan banar-benar mempengaruhi keputusan Pengiklan untuk memilih blog anda dan berkemungkinan tinggi menyebabkan mereka memilih blog lain. Selain itu, ruang unit iklan juga memainkan peranan penting bagi Blogger untuk dipilih dalam sesuatu kempen. Semua Pihak Pengiklan kami membuat pembahagian yang sama rata pada ketiga-tiga unit iklan kami iaitu, Leaderboard, Skyscraper, dan Large Rectangle setiap kali mereka beriklan dengan kami. Jika blog anda mempunyai kesemua 3 unit iklan di dalamnya, maka peluang anda untuk terpilih bagi sesuatu kempen adalah amat cerah. Keahlian eksklusif memainkan peranan dalam kempen iklan kerana Pihak Pengiklan kami lebih cenderung untuk meletakkan iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati kerana ini merupakan sebahagian daripada program hadiah kami untuk Bloggers kami yang paling setia dengan kami. Ahli biasa masih akan dipilih untuk kempen tetapi dalam angka yang lebih rendah berbanding dengan ahli Glitterati. Oleh itu, anda perlulah mengambil semua inisiatif untuk meningkatkan peluang blog anda untuk mendapat perhatian daripada Pihak Pengiklan, dengan selalu mengemas kini blog anda, menempatkan unit iklan anda di tempat yang betul, dll. Jika nasib menyebelahi anda, dan Pihak Pengiklan memilih anda untuk kempen CPUV mereka, maka peluang untuk anda mendapat beberapa angka di ruang "Buffered Earning" adalah sangat cerah! Good luck dan selamat berblogging!

Cheers, Joelle Choong Ju-erh Community Executive Nuffnang Sdn Bhd www.nuffnang.com.my
- Jawapan nie bukan rekaan semata-,mata..tapi memang betul-betul.. 

Apa yang cik akak dapat simpulkan di sini...uniques tinggi dan trafik blog gempak bukan menolong kita dapat CPUV @ BE....


16 comments:

  1. kena bersabar kan sis? kathy dulu pun macam tu juga. dari 2013 pasang nuff,2014 baru lekat cpuv..

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum.. naomie,

    unique visitor dan traffik tinggi bukan jaminan dapat cpuv, betul tu.
    Sebab iklan yang 'menari2' sekarang nie kurang sesangat.. yg menyebabkan earning nuffnang agak kurang...

    mselim3

    pls: semua nie , rezeki kan..

    ReplyDelete
  3. wah! ini btl2 rezeki. byk tu on going. jelesnye cx dgn cik akak

    ReplyDelete
  4. Panjang lebar tu jawapan Nuffnang...! Semuanya rezeki masing2, tapi pihak Nuffang perlulah adil dalam beberapa hal yg menimbulkan keraguan dan kerugian buat blogger...
    Terima kasih cik akak :)

    ReplyDelete
  5. Salam singgah petang Cik Akak...Allahamdulillah....

    ReplyDelete
  6. Tahniah cik akak masih kekal dengan Nuffnang semoga terus bersemangat blogging.

    ReplyDelete
  7. saya ni dah dua tahun setia
    tak pernah dapat apa-apa
    kecewa sebenarnya, tapi yelah
    rezeki kan, redha ajelah

    ReplyDelete
  8. Blog walking
    Come visit to my blogs
    Tahniah cik akak

    ReplyDelete
  9. Betul cik akak. Kadang pening ngan nuff ni. Time uv tinggi , tak nak melekat. Time uv okay okay je, melekat pula. Hihi. Takpe, asalkan ada melekat walau ciput. Hihi.

    ReplyDelete
  10. Maknanya kita kena post entri yang sedikit sebanyak ada kaitan dengan iklan yang tengah bersiaran atau iklan dr pengiklan yang kita target yer... Macam post entri pasal kereta sure syarikat kereta ingin paparkan iklan di blog kita sebab para pembaca pun dah tentu minat tentang kereta dan berkeberangkalian akan klik iklan kereta mereka ^_^

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN