Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90
loading...

Thursday, June 8, 2017

TONTON ANDAINYA TAKDIR EPISOD 7

♥ Assalamualaikum ♥

TONTON ANDAINYA TAKDIR EPISOD 7 : Makin meletop pula drama Slot samarinda terbaru sempena ramadhan nie. Drama yang mampu maenarik emosi penonton. Cik akak tak tertonton lagi drama ni. InsyaAllah boleh follow online kalau diberi kesempatan. Drama bersiri Andainya Takdir ini memang drama airmata seorang isteri. Dugaan yang dilaluinya tiada siapa yang boleh membantu. Namun kesabarannya makin hari makin tipis. Berjayakah kasih sayang yang disemai dan dibajai dengan cinta bertahan. Mungkin ya dan mungkin sebaliknya. Tonton Andainya Takdir Episod 7.
Tonton Full Episod Andainya Takdir Episod 1 hingga Episod 16

»Andainya Takdir Episod 7 - Tonton online 


 Andainya Takdir ini mengisahkan ketabahan Fatihah (Nina Iskandar) dalam mempertahankan rumah tangganya bersama Airil (Shukri Yahaya) yang penuh cabaran. Pasangan suami isteri ini mempunyai seorang puteri yang bernama Aleeya (Puteri Balqis). Kehidupan tiga beranak ini sentiasa dalam keadaan genting kerana Airil merupakan seorang yang panas baran dan cemburu buta. Segala perbuatan Fatihah dipantau oleh Airil dan setiap perbuatan Fatihah yang tidak disukai akan mengundang belasahan Airil.
Fatihah yakin bahawa dia mampu bertahan dengan sikap suaminya demi Aleeya. Namun, kesengsaraannya tidak tertumpu kepada suaminya sahaja, sikap ibu mertuanya pula tidak menyumbangkan sebarang kebaikan dalam perkahwinannya.
Ibu mertua Fatihah, Normah (Sheila Mambo) sentiasa bersikap keras kepala, menghasut, dan berprasangka buruk sentiasa membuat Fatihah kegetiran. Normah sememangnya tidak disenangi orang kampungnya kerana sikapnya yang suka menuduh tanpa soal siasat. Fatihah juga tidak terlepas daripada menjadi mangsa buli emosi Normah apabila segala permintaan Fatihah kepada suaminya ditentang olehnya. Airil pula sentiasa menyebelahi ibunya sehingga sering membuat Fatihah berasa terpinggir.
Pahit getir Fatihah bertambah lagi dengan iparnya, adik kepada Airil, Norlin (Annie Ariffin) yang obses kepada kanak-kanak sentiasa dengki terhadapnya kerana Norlin tidak mampu untuk mempunyai zuriat.
Cemburu dengan Fatihah yang cantik, tambahan pula mempunyai Aleeya, seorang anak yang tidak kurang cantiknya dan bijak, Norlin sentiasa menghasut ibunya untuk memaksa abangnya pulang ke kampung kerana Norlin ingin bermain dengan Aleeya. Sekiranya tidak dituruti permintaannya, Norlin mengugut untuk tidak pulang ke kampung juga.
Sungguhpun Airil mempunyai masalah panas baran dan sentiasa memukul Fatihah, dia sebenarnya terlalu menyayangi Fatihah. Airil juga berusaha untuk mengubah sikapnya dengan mempelajari cara-cara untuk mengawal sikap cemburu dan kemarahannya yang melampau itu.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN