Jawatan Kosong, Panduan Temuduga, Panduan Bisnes Online, Tips & Petua, Infomasi, Lifestyle, Drama Online,Novel, Isu Semasa, Isu Panas, Colabration & Review

Artikel Terkini

Wednesday, April 5, 2017

Letupkan Jualan Di Instagram..Teknik Ini Berjaya Membongkar Kejayaan Seorang Peniaga Online

♥ Assalamualaikum ♥

Letupkan Jualan Di Instagram..Teknik Ini Berjaya Membongkar Kejayaan Seorang Peniaga Online


Nak jual barangan atau produk bukan perkara mudah. Lebih-lebih lagi kalau anda seorang peniaga online. Ahhh peniaga online. Peniaga online perlukan usaha dan komitmen yang tinggi. Kalau tak dua perkara tu tak payah dari peniaga online atau dropship. 
Hanya satu cara mudah. Buka akaun instagram. Sebab rata-rata media sosial sekarang ni. Pengguna lebih kepada instagram. 

Inilah buktinya mereka berjaya mencari pendapatan sampingan dengan media sosial instagram. Dari follow ratus orang sahaja sekelip mata berubah menjadi angka 10K. Korang bayangkan daripada 10K follower instagram anda. Berapa ratus yang likes dan klik. Dan tiada mustahil anda dapat jualan langsung.
Bukti Instagram 01
Bukti IG Kaboom 02
"Anda Dapat Jualan" itulah ayat keramat dan nikmat bagi seorang peniaga online. Untung kalau dapat jualan lebih banyak. Macam hari tu, sekolah tempat cik akak berkhidmat. Mereka perlukan kain batik untuk seragam batik tahunan sekolah cik akak. Bila survei jumpalah satu owner, dia promote melalui facebook dan instagram. Kain batik serius memang lawa.
Harga semeter kain batik RM15.00
Jumlah kakitangan sekolah : 28 orang
Agihan pemeter kain
  • Lelaki 2 Meter : 7 orang x 2 meter =14 meter (14 meter x RM15.00 = RM210.00)
  • Perempuan 4 Meter : 21 orang x 4 meter = 84 meter (84 meter x RM15.00 =Rm1260.00)
Jumlah keseluruhan : RM1470.00

Sekelip mata je dapat pendapatan sebanyak tu. Dalam tempoh masa satu hari. Untung lebih pada yang lebihkan usaha.
Trend 2017 dah berubah… dah tak macam dulu!
Kos untuk buat iklan di Facebook semakin mahal! Kalau dulu, satu klik anda boleh dapat dengan nilai 1 sen, tapi sekarang.. ianya mungkin hanya dalam mimpi sahaja!
Mahu buat iklan percuma di facebook?Tinggal harapan sahajalah.... Kadar capaian (reach) bagi setiap post di facebook kini sangat sedikit. Jika anda mahu post anda dilihat oleh ramai orang.. anda kena bayar!
Jika dulu.. orang suka sembang, lepak & borak-borak dekat Facebook Group, tetapi sekarang tidak lagi, dengan kadar capaian yang sangat rendah dan dipenuhi dengan pelbagai iklan…
Orang dah mula berpindah ke Instagram sebagai tempat mereka berkumpul dan berinteraksi antara mereka..

Kini, terdapat 600 juta pengguna aktif di Instagram
57% dari pengguna ini akan login setiap hari di Instagram
Secara purata, kadar engagement bagi setiap post di Instagram, adalah 57x lebih tinggi dari Facebook.. dan 120x lebih tinggi dari Twitter.

Mula Fikirkan Cara Menjual Yang Betul & Pantas Di Instagram

Cara menjual mungkin banyak…
Tapi apa yang kita nak adalah menjual dengan betul & pantas tanpa mengambil komitmen masa kita yang lama. Saya nak tanya…
Apa tujuan kita berniaga?
Kita nak bebas kewangan & dapat lebihkan masa bersama keluarga.
Tapi kalau kita sibuk berniaga 24 jam dengan buat benda yang tak pasti tanpa kita sedari ia telah mencuri masa kita bersama anak-anak… bersama isteri tercinta..
Adakah itu yang kita mahukan? Adakah ia berbaloi? Sudah tentu tidak? Setuju?

“Kenapa Selama Ini Aku Tak Berjaya Buat Jualan Di Instagram?
Kalau Adapun, Slow Sangat!”

Jawapannya adalah…
Sebab tiada guru yang sudi ajar anda cara yang betul. Anda main hentam jer. Itulah sebab, jualan yang anda terima slow (..mungkin tiada langsung).
Selama ni anda main letak je iklan di Instagram. Apa yang anda buat?
Anda kumpul follower secara manual (dah lah penat). Dah siap kumpul, anda terus buat promosi, promosi & promosi.
Ada orang kisah dengan promosi anda?
Mungkin juga anda yang jenis suka komen: “Visit my IG.. visit my IG.. visit my IG”
Bosan tau tak… Anda kena sedar... Taktik tu dah lapuk.
Orang dah tahu taktik anda & mereka akan menyampah kalau anda buat benda ni dekat status mereka. Anda akan di unfollow!
Jika anda serius nak tahu betul-betul. The real secret saya lonjakkan follower yang targeted, aktif & real person dalam masa singkat.
Sekaranglah masanya yang ditunggu-tunggu…
Memperkenalkan ...satu ebook yang membantu para peniaga online melonjakkan pendapatan sampingan yang lumayan. Jom kita intai-intai dulu apa yang menariknya ebook >> "Ketahui Bagaimana Anda Boleh Meningkatkan Jumlah Follower Dengan Pantas Dan Meletupkan Jualan Produk Anda Di Instagram!"
Mungkin sukar nak percaya pada entri cik akak. Inilah kata mereka...jualan instagram memang membantu


Saya Amat Berminat Nak Tahu Ilmu Dalam Ebook Ini. Berapa Harga Special Untuk Ebook Ini?

Biar saya berterus-terang sahaja dengan anda.

Harga ebook ini hanya RM150. Anda dapat semua pakej ilmu yang saya sebutkan berserta nama-nama software rahsia yang saya gunakan…
Jika anda nak result cepat, ini adalah harga pelaburannya…
Tapi tunggu dulu….
Khas untuk anda yang suka bertindak pantas! Saya berikan harga mampu milik, iaitu pelaburan serendah RM60 SAHAJA jika anda mendapatkan ebook ini sekarang juga!.
Betul ke?
Ya!, Jangan terkejut! Hanya RM60 sahaja untuk tempoh masa TERHAD.
Bukankah ini semua yang anda mahukan?
Jika anda dah bersedia untuk berubah ke arah yang lebih efisyen pada tahun 2017 ini, klik butang "Dapatkan Sekarang!" <Panduan "Ketahui Bagaimana Anda Boleh Meningkatkan Jumlah Follower Dengan Pantas Dan Meletupkan Jualan Produk Anda Di Instagram!">

6 comments:

  1. fae ada business IG tapi masih under 'construction' huhuhu

    ReplyDelete
  2. sy x jual produk melalui IG lagi.

    ReplyDelete
  3. Mira pon ada business IG untuk design service tapi nak laburkan duit cam takut sikit sebab student . hehe

    ReplyDelete
  4. Dulu pernah buat bisness tapi hancur sbb tak de minat dan bakat.. huhuhu..

    ReplyDelete
  5. IG memang sangat membantu naikkan jualan produk! ebook seperti ini mmg perlu ada oleh setiap peniaga online.

    Jom Singgah Sini

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!