Jawatan Kosong, Panduan Temuduga, Panduan Bisnes Online, Tips & Petua, Infomasi, Lifestyle, Drama Online,Novel, Isu Semasa, Isu Panas, Colabration & Review

Artikel Terkini

Thursday, April 20, 2017

Jadual Ujian MUET Sesi Julai 2017

♥ Assalamualaikum ♥
Jadual Ujian MUET Sesi Julai 2017 : Setahun ujian Muet ini dijalankan 3 sesi. Sesi pertama pada bulan Mac yang lepas. Untuk sesi julai berlangsung pada tarikh 11.07.2017 hingga 19 Julai 2017 bagi ujian lisan (Speaking).Haa...speaking alls, kena alert tu. Karang jadi mat saleh sesat. Tak tahu nak buat apa. 

Bagi ujian bertulis pula sesi julai berlansung pada tarikh 29 julai 2017. Ujian bertulis meliputi Reading, writing dan listening. Memang payah nak score band yang lebih tinggi. Tapi dengan adanya ebook »Ketahui Teknik Lulus Cemerlang Ujian MUET. Untuk pengetahuan calon dalam ebook ini perlbagai contoh soalan dan panduan Muet untuk dipelajari. Untung lebih kalau yang dah intai-intai teknik lulus cemerlang muet ni. 

Cik akak dah share. Apa kata korang intai-intai apa yang dibincangkan. Sebab banyak part-part yang dibincangkan lebih bonus untuk calon muet.

Terdapat 6 bab kesemuanya. Apa lagi, inilah masa korang rebut peluang. Sebab buku yang dijual di pasaran tak padat maklumat yang dikongsikan. 


Di sini juga cik akak kongsikan Jadual Ujian MUET Sesi November 2017 akan datang.



No comments:

Post a Comment

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!