Jawatan Kosong, Panduan Temuduga, Panduan Bisnes Online, Tips & Petua, Infomasi, Lifestyle, Drama Online,Novel, Isu Semasa, Isu Panas, Colabration & Review

Artikel Terkini

Thursday, April 13, 2017

Ingin Bekerja Di Singapura, Tapi Bagaimana

♥ Assalamualaikum ♥

Ingin Bekerja Di Singapura, Tapi Bagaimana / Jauh merantau di negara orang. Bukan Malaysia tak ada kerja kosong pun. Cuma ingin mencari pengalaman di negara orang. Memang muda mudi sekarang lebih suka bekerja di negara berbanding negara sendiri.


Kenapa Memilih Negara Orang Untuk Mencari Rezeki!

  • Faktor Gaji Lebih Lumayan / Kalau di Malaysia paling rendah gaji RM920. Kalau yang dah berkeluarga cukup ke nak tampung bulanan keluarga. Sekarang ni pun isu barang naik, perkhidmatan naik semua perlukan bajet yang lebih. Jadi perlu cari kerja yang boleh mendatangkan hasil yang lumayan. Korang bayangkan gaji cleaner di singapura lebih lumayan. Kerja sama je macam kat Malaysia. 
  • Mencari Pengalaman / Dah biasa kerja kat Malaysia. Jadi perlu juga cari pengalaman di negara orang. Banyak pengalamab lagi bagus. Kerja pun serba serbi boleh buat.
Tapi sebelum anda berkhidmat mencari pekerjaan di Singapura. Korang perlu tahu panduan ini. Takut sampai sana kena tipu dengan ajen ke apa kan. Niat nak mencari rezeki halal pun tak kesampaian. Tak salah anda laburkan sedikit masa dan wang ringgit untuk mendapatkan ilmu. 

Berminat bekerja di singapura. Dapatkan Panduan Mencari Kerja Di Singapura »Klik Sini».


1 comment:

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!