Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90
loading...

Thursday, March 16, 2017

Rahsia Tingkatkan Follower & Letupkan Jualan di Instagram

♥ Assalamualaikum ♥

Rahsia Tingkatkan Follower & Letupkan Jualan di Instagram.

Kepada usahawan online & sahabat-sahabat ku,
Tahun 2017 semakin menggila…
Idea pemasaran kita juga kena ‘gila’. Teknologi berlalu terlalu pantas. Kita tak boleh dah nak guna cara lama yang biasa-biasa tu.
Tindakan kita perlu agresif sepantas peredaran teknologi & masa.
Sekarang tahun 2017…
Kita kena pandai kaji trend terkini kegemaran rakyat Malaysia…
  • Di mana mereka berkumpul?
  • Di mana mereka bersembang?
  • Di mana mereka lebih banyak luangkan masa?
Jika kita tidak endah semua perkara yang berlaku di sekeliling kita, maka bersedialah untuk rugi bertimpa-timpa…
Iklan kita akan boring & tiada sambutan..
Di saat pesaing kita berlumba-lumba mengumpul bilangan pelanggan, kita pula terhegeh-hegeh buat pemasaran yang sama & tiada hasilnya..
Trend 2017 dah berubah… dah tak macam dulu!
Kos untuk buat iklan di Facebook semakin mahal! Kalau dulu, satu klik anda boleh dapat dengan nilai 1 sen, tapi sekarang.. ianya mungkin hanya dalam mimpi sahaja!
Mahu buat iklan percuma di facebook?Tinggal harapan sahajalah.... Kadar capaian (reach) bagi setiap post di facebook kini sangat sedikit. Jika anda mahu post anda dilihat oleh ramai orang.. anda kena bayar!
Jika dulu.. orang suka sembang, lepak & borak-borak dekat Facebook Group, tetapi sekarang tidak lagi, dengan kadar capaian yang sangat rendah dan dipenuhi dengan pelbagai iklan…
Orang dah mula berpindah ke Instagram sebagai tempat mereka berkumpul dan berinteraksi antara mereka..

Kini, terdapat 600 juta pengguna aktif di Instagram
57% dari pengguna ini akan login setiap hari di Instagram
Secara purata, kadar engagement bagi setiap post di Instagram, adalah 57x lebih tinggi dari Facebook.. dan 120x lebih tinggi dari Twitter.
Mengikut statistik data yang dikeluarkan daripada aplikasi Buffer pula.
(bagi yang belum tahu, Buffer adalah salah satu aplikasi khusus untuk social sharing di online. Jadi mereka boleh rekod bilangan share untuk pelanggan servis mereka)
Seramai 2.81% orang akan respon (like, komen, tag) di Instagram berbanding Facebook hanya 0.25% dan Twitter hanya 0.21%.

Ini bermakna…
Orang lebih suka like, komen atau tag/share di Instagram 10x ganda berbanding di Facebook & Twitter…

Kalau di Facebook anda ada 100 fans, anda boleh dapat 2 respon (like, komen atau share).
Jika di Instagram anda ada 100 follower, anda boleh dapat 15-20 respon…
Jadi, cara yang terbaik di saat ini ialah ...
Mula Fikirkan Cara Menjual Yang Betul & Pantas Di Instagram
Cara menjual mungkin banyak…
Tapi apa yang kita nak adalah menjual dengan betul & pantas tanpa mengambil komitmen masa kita yang lama. Saya nak tanya…
Apa tujuan kita berniaga?
Kita nak bebas kewangan & dapat lebihkan masa bersama keluarga.
Tapi kalau kita sibuk berniaga 24 jam dengan buat benda yang tak pasti tanpa kita sedari ia telah mencuri masa kita bersama anak-anak… bersama isteri tercinta..
Adakah itu yang kita mahukan? Adakah ia berbaloi? Sudah tentu tidak? Setuju?

“Kenapa Selama Ini Aku Tak Berjaya Buat Jualan Di Instagram? 
Kalau Adapun, Slow Sangat!”

Jawapannya adalah…
Sebab tiada guru yang sudi ajar anda cara yang betul. Anda main hentam jer. Itulah sebab, jualan yang anda terima slow (..mungkin tiada langsung).
Selama ni anda main letak je iklan di Instagram. Apa yang anda buat?
Anda kumpul follower secara manual (dah lah penat). Dah siap kumpul, anda terus buat promosi, promosi & promosi.
Ada orang kisah dengan promosi anda?
Mungkin juga anda yang jenis suka komen: “Visit my IG.. visit my IG.. visit my IG”
Bosan tau tak… Anda kena sedar... Taktik tu dah lapuk.
Orang dah tahu taktik anda & mereka akan menyampah kalau anda buat benda ni dekat status mereka. Anda akan di unfollow!
Jika anda serius nak tahu betul-betul. The real secret saya lonjakkan follower yang targeted, aktif & real person dalam masa singkat.
Sekaranglah masanya yang ditunggu-tunggu…

2 comments:

  1. cik akak, boleh tak buat tutorial tab yang ade kat sidebar tu. untuk popular post, arkib dgn

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN