Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Wednesday, March 8, 2017

LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST

♥ Assalamualaikum ♥
LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST / macam menarik lagi tertarik je contest Lazada untuk blogger nie. Rugi tak hantar penyertaan. Bukan mudah nak jadi pemenang. Tapi kita usaha rebut sesuatu dengan usaha. Wah gempak tak ayat makcik. Dapat hadiah lagi gempak. Doakan rezeki makcik terpilih. Sebab makcik dah tahap meroyan nak dapatkan berapa item Lazada yang sangat mengoda.
Lazada merupakan laman shopping online yang amat popular masa kini. Sebut je Lazada pastinya semua individu mengenali. Cawangan pun sampai ke Indonesia. Wah hebat negara seberang laut pun boleh berbelanja di lazada. Selain negara indonesia, Filipina dan singapura pun ada cawangan sendiri.

Barangan dan item yang dijual pun amat murah malah berkualiti tinggi. Serius laman shopping Lazada ini memang gedung pilihan utama penduduk Malaysia termasuklah Sabah dan Sarawak.

Pengalaman cik akak bershopping di Lazada.

Kali pertama cik akak berbelanja di lazada serius takut barang tak sampai. Maklumlah waktu tu tak tahu lagi prosedur pihak lazada. Dah cik akak beli, barang pun harga mahal. Kalau tak sampai mesti rugi besar. Duit sendiri kan, mana tak sayang...haha...Bila dapat item terus teruja....Order semalam esok lusa dapat. Kecuali item tu, korang beli kat oversea..haha...kenalah tunggu sampai berminggu-minggu.

Berbalik kepada syarat "Lazada Birthday Blogger Contest"

Jom kita selayang pandang dengan syaratnya :-

1. The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm). 

2. Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post: 

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

3. The Article must contain screenshots for the three products mentioned in point 2.b (the "Top Product Picks" post). 

4. Contestants are required to submit the link to their post via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Birthday Blogger Contest 

7. Contestants are welcomed to post the article in any language. 

6. Winners will be selected at random. 

 a. What do you love about Lazada Malaysia?


- Kenapa aku suka Lazada.
  Pertama kali sebab barangan yang dijual murah. Malahan berkualiti tinggi. Pembantu jualan pun mesra pelanggan bila kita bertanyakan satu item. Laju je jawab chat..haha..Kat situ aku paling suka. Macam-macam soalan boleh diajukan sampaikan ke bab penghantaran cik akak kaji selidik. Bukan itu je, paling penting kualiti barangan. Waktu penghantaran wajib juga kita tahu. "Pembantu Jualan Mesra Pelanggan" itu keutamaan cik akak. Sebab disitu wujudnya kesabaran penjual dengan pembeli...hahaha..

b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 

- Produk pilihan cik akak, jangan pula terkejut beruk..haha..sebab aku ni hantu shopping. Giler dah lama aku mengidam benda-benda ni. Macam teruja je bila ada contest lazada nie. Terus join...antara 3 produk kegilaan hantu shopping macam cik akak...inilah dia....Jemput cuci mata..





Tiga produk cik akak dah pilih. Korang bila lagi...haha..cari masa korang nak mengoda Lazada. Tergila-gila dengan pilihan hantu shopping macam aku. Boleh je rujuk link di bawah setiap item. Giler meroyan makcik memilih. Kalau boleh senaraikan banyak lagi best.

Sempena ulangtahun ni Lazada Malaysia mengadakan promosi. Boleh rujuk >>http://www.lazada.com.my/birthday-sale/?boost=2

c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 

Cadangan cik akak :-
- Barangan dah murah, harga mampu milik serta berkualiti tinggi. Cuma satu je cik akak tak suka. "Tempoh Penghantaran Yang Terlalu Lama".  Kalau boleh lah tingkat lagi mutu "cara penghantaran barangan". Sebab ramai individu mengeluh tentang isu ini. Order barangan berapa minit sahaja. Dah siap bayaran semua tapi barangan baru dihantar berminggu-minggu dari tarikh order. Bila kes ini terjadi, maka ramailah indvidu serik untuk berbelanja di Lazada. Nak tambat hati pelanggan kena bermula dari situ. Barulah hasilnya lumayan. Ini hanya pendapat cik akak untuk pihak Lazada pertingkatkan dari masa ke masa. Jangan hilang pembeli sebab isu ini. Sebab ia boleh menggangu prestasi jualan...haha..Pandai je cik akak..

d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

- Selamat Ulangtahun ke -5 buat Lazada Malaysia. Semoga laman web ini kekal di hati pembeli. hahaha....yang paling penting sentiasa dimurahkan rezeki. Perbaiki apa yang terkurang. Perbanyakkan diskaun..haha,,,melampau pula wish cik akak nie. Dan akhir sekali. Jangan lupa pilih cik akak untuk menang....hahha..Selamat Maju Jaya Buat Lazada Malaysia. 
Sebelum cik akak mengakhiri entri contest ni. Korang blogger, berminat bersaing merebut hadiah lumayan dari Lazada Malaysia. Boleh join sekali >>LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST.

Hadiah bakal direbut :-

Prizes – More Participants More Winners

Depending on the overall number of participants there will be either 10, 20 or 30 winners: 

1. Less than 50 Participants (10 winners) 

1st Prize: 1 x RM300
2nd Prize: 3 x RM200 
3rd Prize: 6 x RM100 

2. More than 50 and less than 100 Participants (20 winners) 

1st Prize: 1 x RM500
2nd Prize: 7 x RM250 
3rd Prize: 12 x RM125 

3. More than 100 Participants (30 winners) 

1st Prize : 1 x RM800 
2nd Prize : 12 x RM300 
3rd Prize :17 x RM150 

7 comments:

  1. semoga berjaya cik kak! kalo menang pos kat fae hadiah tu ok ekekekek gurau je

    ReplyDelete
  2. Best nya ada contest mcm ni =D Ju xperna bli dekat Lazada payah sikit la nak join kan diri huhuhu.. Btw, all the best tau =)

    ReplyDelete
  3. Good luck cik akak..nak join jugak nanti!

    ReplyDelete
  4. wah..macam menarik ni..gud luck cik akak..kalo berkesempatan nanti nak join juga..hehe

    ReplyDelete
  5. cantik kasut tu cik akak.saya pun teringin.wish u luck.
    JanjiKita

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN