Jawatan Kosong, Panduan Temuduga, Panduan Bisnes Online, Tips & Petua, Infomasi, Lifestyle, Drama Online,Novel, Isu Semasa, Isu Panas, Colabration & Review

Artikel Terkini

Friday, February 10, 2017

Tips Dan Panduan Menulis Resume Untuk Menghadiri Temuduga

♥ Assalamualaikum ♥

Tips Dan Panduan Menulis Resume Untuk Menghadiri Temuduga 

Kali pertama dapat temuduga. Pasti ada tertulis dalam surat temuduga. Memohon sesalinan resume. Apa itu resume...haha..inilah masanya korang kena belajar satu persatu soal resume. Nak menulis resume perlu ada kemahiran dan tips. Sebab bukan mudah nak mengoda penemuduga ni. Ragam mereka macam-macam. Kita tengok je dah seram. Alah..setakat soal cepu emas. Boleh lah korang bedal. Tapi kalau soal berunsurkan fakta...ambik kau. Jangan cakap makcik tak payung.


Zaman cik akak dulu mana de guna resume ni. Cuma sekarang je guna pakai. Zaman dah maju. Kenalah satu persatu berubah. Bila hadir temuduga ni. Kita wajib lengkapkan segala dokumen yang diperlukan. Sebab tu satu peluang untuk kita lulus temuduga.

Seterusnya....bab merangka menulis resume. Semestikan korang tak pasti. Bagaimana bentuk resume yang diperlukan. Tak perlu risau. Cik akak pasti membantu korang. Dengan ebook 72 Tips Menulis Resume ini pasti membantu korang mendapatkan resume yang berkualiti dan mengikut format yang betul. 

Memang agak sukar untuk menghasilkan resume tapi dengan bantuan ebook ini pasti buat korang bersemangat untuk lulus temuduga. 

Resume yang lengkap pasti membantu korang mencapai kerjaya yang diinginkan. Yang penting bijak pergunakan ilmu. 




4 comments:

  1. Itulah tapi kadang-kadang lain company lain dia punya citarasa. Ada yg suka dapat resume kreatif tu. Ada yg suka dapat resume 3 pages above. haih.

    ReplyDelete
  2. Rasa nk apply kerja jak bila baca artikel ni.

    Hehee.

    ReplyDelete
  3. btol tu .. resume sekarang ni mmg amat diperlukan . responsifnye resume blh menyebabkan seseorang itu mudah dpt kerja .. huhuhu . Yeay .. Aril ade entri baru. Jom baca .

    Demam Boleh Menyebabkan MATI

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!