Jawatan Kosong, Panduan Temuduga, Panduan Bisnes Online, Tips & Petua, Infomasi, Lifestyle, Drama Online,Novel, Isu Semasa, Isu Panas, Colabration & Review

Artikel Terkini

Wednesday, February 22, 2017

Berbeza Telco, Boleh Ke Kita Topupkan Untuk Pengguna Celcom!

♥ Assalamualaikum ♥

Berbeza Telco, Boleh Ke Kita Topupkan Untuk Pengguna Celcom!

Soalan beginilah buat cik akak rasa nak hantukkan kepala ni kat dinding. Soalan KBAT.haha. Gigih juga korang cari tutorial kan. Harap-harap google membantu. Haa...baiklah cik akak sekolahkan korang balik. Sebelum cik akak hantuk kepala kat dinding. Taubat makcik dengan soalan KBAT korang nie.


Hasil carian imej untuk celcom

Bertahun-tahun aku jadi pengguna celcom. Tapi pertanyaan korang masih menjadi persoalan bagi cik akak. Contoh soalan

Soalan : Aku pengguna celcom, boleh ke aku topupkan untuk telco lain. 

Jawapan cik akak : Sebagai pengguna celcom, kalau nak topupkan untuk telco yang berlainan. Boleh je topupkan. Tapi harus menggunakan 2 cara yang berbeza.
  1. Pergi kedai jual topup dan minta dia orang topupkan...haha
  2. Sila gunakan sistem online banking anda. Ia amat mudah dan jimatkan masa korang nak singgah kedai.
Kalau memang sah-sah korang pengguna celcom. Nak sharekan atau topupkan ke telco lain. Contohnya macam digi, umobile, tune talk dan sebagainya. Memang tak dapat melalui dua cara ini. Kenapa dan mengapa..Ikut logik akal dik oii....Celcom + digi = takkan dapat bersama...hahaha...kecuali kawen campur. Contohnya Korang pengguna dua telco ini. Memang membantu.

Cara mudah nak topupkan celcom + celcom

Cara pertama

Tekan *122*masukan 16 digit no prepaid*masukan no phone yang anda tahu#

Lepas tu tekan butang dail.

Cara pertama nie memang sama dengan tutorial untuk pelanggan digi.


Cara kedua [guna sms]

Taip rec <space>16 digit reload code<space> masukan no phone.

Dah siap hantarkan 2888 dan tunggu mesej pengesahan.

Paling senang guna cara yang pertama.


Cara mudah nak topupkan Digi + Digi

1. Tekan *123*

2. Lepas tu masukkan 16 digit no. Perpaid

3. Dah masukkan no.prepaid tu. Pasti kan anda tekan simbol  *

4. Lepas tu masukkan no. Telefon kawan anda 

5. Dan akhir sekali tekan simbol  # dan sent.

Contohnya 

*123*5807200990218222*0135638803#

Selamat mencuba. Untuk telco lain. Korang kena google balik..hahah...

3 comments:

  1. As just one fine example, the Cartier Tank Francaise watches replica made for Ladies features Swiss Quartz movement and a 440 solid s / s case.In the entire handbag market, Hermes reigns above all brands and that is because their handbags are truly the best. There are high-quality Hermes replica handbags on the market and these reviews here are meant to help you find the best knock off replica Christian.

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!