Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Sunday, January 29, 2017

Filem Romeo Kota Gandingan Aaron Aziz Dan Nabil Ahmad

♥ Assalamualaikum ♥

Filem Romeo Kota Gandingan Aaron Aziz Dan Nabil Ahmad Plot Filem Romeo Kota : Maria, seorang pelajar kolej telah ditemui dalam keadaan koma di tepi jalan. Hasil dari makluman yang dikeluarkan oleh doktor, Maria koma disebabkan menelan dadah.
Koperal Romi (Aaron Aziz) dan Lans Korporal Fakhrul (Nabil Ahmad) merupakan dua anggota penyiasat yang telah ditugaskan untuk menyelesaikan kes tersebut oleh SP Yusri (Soffi Jikan). Dalam mendapatkan maklumat dan mengetahui siapa dalang di sebalik kejadian tersebut, mereka berdua telah ditugaskan secara samaran di bawah kod ‘KRIPTIK’ Mereka berdua diberi tempoh sebulan untuk menyelesaikannya.
Melalui beberapa petunjuk, mereka memasuki kolej Bestari dan Koperal Romi, menyamar selaku pensyarah dan Lans Koperal Fakrul sebagai pelajar kolej.
Pada masa yang sama, Ema (Shenty Fazliana), antara pelajar yang menjadi kegilaan ramai di kolej, telah menawan hati Koperal Romi dan Lans Koperal Fakrul, hingga melibatkan berlakunya cinta tiga segi antara mereka. Tetapi, Elina (Hanis Zalikha) pula menaruh hati dengan Romi.
Bagi Romi pula, dia mempunyai sejarah silam apabila dia sering gagal dalam perhubungan yang dijalin selama ini. Manakala bagi Fakhrul pula, dia sentiasa percaya, jodohnya akan tiba pada bila-bila masa.
Siasatan terus berjalan, dan mereka berdua telah menemui beberapa petunjuk sehingga membawa kepada seseorang yang disyaki iaitu Botak (Fizo Omar).
Perancangan telah dibuat oleh Romi dan Fakhrul, dengan bantuan Elina, yang kemudiannya didedahkan sebagai seorang Inspektor undercover,memberkas mereka yang terlibat dalam kes dadah tersebut.
Atas kerjasama itu, dan kecekapan pihak Polis, telah berjaya menumpaskan mereka dan membawa yang bersalah ke muka pengadilan.

1 comment:

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN