Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90
loading...

Sunday, September 18, 2016

Menjana Duit Dengan Iklan Nuffnang Memang Payah

♥ Assalamualaikum ♥

Menjana Duit Dengan Iklan Nuffnang Memang Payah
Kenapa cik akak cakap macam tu...kenapa eh...serius memang payah...tak semudah yang kita sangka...beriklan dengan nuffnang nie kena didik hati kita dengan sabar. Kena didik hati kita dengan konsep rezeki....nampak....bukan mudah untuk jana pendapatan melalui iklan nuffnang...

Tak mudah cik akak kata....tengok earning cik akak tu...kemain lagi banyak....meh cik akak cerita....earning banyak tu..cik akak dapat dah berapa bulan...bukan dapat sebulan je...cik akak kumpul..usaha untuk bagi dia membiak setiap minggu...

Usaha membiak setiap minggu tu macam mushkil je bagi cik akak kan...sebab pendapatan mingguan tu..bergantung kepada per klik....maksud perklik ialah....orang klik iklan nuffnang yg ada di blog....nampak tak...bukan mudah...

Siapa yang nak klik....beribu orang singgah...ada ke yg nak klik....korang agak lah....fikir dan renung sejenak....kecuali korang memang dilahirkan jadi seorang blogger...kalau blogger tahu lah dia iklan nuffnang...boleh tolong klik iklan tu....kalau pengunjung lain....korang agak lah....depa nak klik ke kalau iklan entah apa entah...

Sesukar mana...bila kita percaya pada konsep rezeki...dari nilai rm1 boleh bertukar kepada rm100...tapi gandakan usaha.....

Nawaitu jarang pernah lari....jangan fikir nak kejar duit ja....fikir lah untuk majukan blog korang....

Ala....orang mana ada baca entri yang aku taip....sepintas lalu je depa singgah..tu pun kalau entri aku mereka suka...

Sesukar mana...kita dah memilih sebagai penulis blog....haruslah hadapi dengan hati terbuka....nawaitu....ikhlas pada penulisan...guna ayat cantik...ala....bahasa pasar pun boleh...tak kira bahasa apa yg kita guna..yg penting mereka memahami...

Tak payah nak ikut telunjuk orang sangat..jadilah diri sendiri....yg penting usaha....

Cik akak bersyukur....berbaloi rasanya menjadi penulis blog...femes untuk diri sendiri..hahaha..sebab aku tak femes di mata orang lain...

Yang penting bagi cik akak...org kenal cik akak melalui penulisan cik akak...
Menaja duit dengan iklan nuffnang nampak senang bagi blogger yang melimpah ruah traffik blognya setiap hari...

Tajuk memainkan peranan penting...

Harus di ingat..jangan tajuk je gah..haha...isi.kandungan pincang....payah..payah lah lagu tu...Jana Duit Melalui Blog antara keseronokan jadi blogger..hahaha..ayat boleh bla...seronok sebab boleh shopping kalau ada rezeki..hihi

3 comments:

  1. Kita dah klik tabung cik akak, x pe cik akak teruskan kita suka baca,, kalau kerajinan kita singgah kita klik hiii

    ReplyDelete
  2. Memang pun.. bukan sehari dapat terus ratus2... Tapi yg penting happy apa kita buat..jgn fikir nak duit je...

    ReplyDelete
  3. fuh!! banyak tu..saya punya baru out>>>103 . x tunggu sampai beranak pinak..

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN