Header Ads

HANYA SATU MALAM....BIAR BETUL!!!

♥ Assalamualaikum ♥

HANYA SATU MALAM....BIAR BETUL!!!

Novel ini baru semalam cik akak dapat...tapi semalam juga dah habis baca...Giler kentang...terkejut beruk..haha..Penangan hantu novel dah merasuk...cik akak tak kira...kena juga habis semalam...hanya berapa jam..Giler kentang betul. Tak ingat esok nak kerja....

Dari kol 4 lebih cik akak marathon...akhir..habis 1.00 pagi....tolak masa masak...masa makan...masa mandi....akhirnya berjaya misi menghabiskan Novel Mr. & Mrs.Sweet yang mempunyai 600 +++ muka surat...haha


Mr. & Mrs. Sweet


“Kita kahwin seperti yang dirancang. Tapi status suami isteri hanya di  depan famili you dan famili I aje. Other than that, kita masih macam biasa. I tak akan ganggu privasi you dan you pun tak perlu ganggu urusan peribadi I. Orang lain pun tak perlu tahu status kita. Deal?”   -  ZARIEL IMRAN

 Kerana MOU tersebut, Amanda Iman terjerat dengan perkahwinan aturan keluarga. Suami yang jauh lebih muda darinya amat menjengkelkan. Dalam hati mula bersimpul geram dan sakit hati.
“Kenapa? Tak boleh ke? Bukannya ada orang lain pun dalam bilik ni.” - ZARIEL IMRAN
“ Habis I bukan orang?” - IMAN
“ Ada I cakap you kambing ke?” - ZARIEL IMRAN
Namun perancangan Tuhan tiada siapa yang menduga. Berkat tak sebulu dan tak sebumbung, hati mereka bertaut.
“ Amanda Iman Syah, will you be my lady forever?” - ZARIEL IMRAN
“Allah S.W.T telah jadikan awak sebagai imam dan pelindung saya dan saya berharap agar Dia tetap jadikan saya milik awak untuk hari esok dan hari-hari mendatang.” -  IMAN
Dikejar media ala-ala paparazi telah merapatkan hubungan mereka. Malah, menjadi mangsa kepada perempuan psiko juga mengukuhkan lagi rasa cinta dalam hati mereka. Namun apabila satu-satunya rahsia hati yang disimpan sekian lama terbongkar, bahtera indah yang baru dikecapi mula dilanda badai. Kepercayaan menjadi taruhan. Kesetiaan menjadi galang ganti.
“Zariel, kenapa awak lebih percaya gambar yang bisu tu dari saya isteri awak?” - IMAN
“Sekurang-kurangnya gambar itu tak perlu bersuara untuk menunjukkan kebenaran.” - ZARIEL IMRAN
“Kalau awak fikir gambar-gambar ini tak menipu, saya juga andaikan gambar awak dulu pun tak menipu. Tak perlu fikir dari mana datangnya gambar tersebut ataupun apa tujuannya. Kita biarkan gambar yang berbicara. Itu yang awak nak, kan?” - IMAN
“I need a space. Just leave me alone for a while.” - ZARIEL IMRAN
Iman pasrah. Perlukah dia mempertahankan mahligai indahnya sedangkan bahagianya cuma seketika? Katanya cinta sampai ke bulan, rupa-rupanya sayang tercampak ke tengah laut! 

No comments

Powered by Blogger.