Jawatan Kosong, Panduan Temuduga, Panduan Bisnes Online, Tips & Petua, Infomasi, Lifestyle, Drama Online,Novel, Isu Semasa, Isu Panas, Colabration & Review

Artikel Terkini

Wednesday, June 8, 2016

Bawang Putih Boleh Atasi Demam, Migrain, Sakit Telinga Dan Batuk Anda!!

♥ Assalamualaikum ♥

Bawang Putih Boleh Atasi Demam, Migrain, Sakit Telinga Dan Batuk Anda!!

Nampaknya agak mudah...tapi ramai individu tidak makan bawang putih kan. Sebab bau kuat..rasa pun agak pelik..Cik akak pun pada asalnya memang tak suka bawang putih..Tapi sekarang...kalau masakan kurang bawang putih...cik akak tak makan pula..haha..rasa lain pula kan....

Kalau nak makan mentah-mentah..haha..memang tak reti lah cik akak.....


imej google

Bawang Putih Merawat Sakit Telinga

Sakit telinga adalah perasaan yang tidak menyenangkan, tetapi dengan bantuan dari bawang putih boleh mengurangkan dan menghilangkan dalam sekejap.
Bagaimana?Secara ringkasnya ulas dibersihkan bawang putih di telinga anda. Sangat sesuai di telinga anda, sebagai plug telinga. Rasa sakit dan keradangan melewati dalam beberapa minit, dan anda jatuh panas merebak melalui telinga.
Bawang Putih melegakan sakit Kepala (Migrain)– Dengan kaedah ini anda boleh menyembuhkan sakit kepala.– Dalam hal ini, ulangi prosedur sebelum tidur. Biarkan bawang putih tetap di telinga lebih malam.– Di pagi hari anda akan menjadi seperti baru.
Bawang putih menurunkan suhu badan.Ini sangat sesuai untuk anak-anak. Jika anak anda mengalami demam, memotong hirisan bawang merah dan rendam dalam cuka sider epal. Kemudian letakkan di kaki dan telinga anak anda. Suhu menghilang sangat cepat batuk Cure dengan bawang putih.
Bawang Putih Melegakan Batuk
Jus bawang putih adalah sirap ubat batuk semulajadi yang sangat berkesan yang boleh anda lakukan dalam resipi ini:bahan:– 1 ulas bawang putih– 2-3 sudu makan madu.
Caranya:Pilih kepala bawang putih yang indah dan sihat berukuran sedang. Kupas bawang putih dan dipotong. Masukkan ke dalam mangkuk yang lebih dalam dan tuangkan madu. Tutup mangkuk dengan foil atau pinggan dan meninggalkan pada suhu bilik semalam. Keesokan harinya, saring campuran melalui kasa tebal atau saringan. Ini adalah salah satu dos untuk satu hari.
Ambil satu sudu makan sirap setiap dua jam, atau anda boleh melakukannya lebih kerap. Tentu saja dalam waktu singkat anda akan merasa bahawa anda bernafas lebih mudah.
Sumber asal : blog Infodebat

4 comments:

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!