Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Thursday, February 11, 2016

Perlukah Aku Kemaskini Blog

♥ Assalamualaikum ♥

Perlukah Aku Kemaskini Blog | Ya perlu kemaskini walaupun tak selalu. Kalau tak...naya pageview harian...pendapatan pun boleh jadi siput..hahaha...bagi blogger macam cik akak nie.....nak kemaskini tu..kira boleh lagi....terarah kepada tambah pendapatan tu...cik akak lebih suka kepada konsep rezeki...insyaAllah.....Allah sentiasa menjanjikan rezeki kepada semua makhluknya....banyak sikit...alhamdulillah....alamak..panjang pula mukadimah cik akak nie.....


Imej google...,tempek je kat blog

Blog perlu kemaskini....Ya..Wajib...sebab sebagai penulis blog itu adalah tanggungjawab kita..chewah..cik akak...kalau penulis sesaja buat blog..dan lepas tu..senyap.....

Alah itu bukan blogger..tapi hantu blogger...sebab...angin nak ada blog..tapi tanggungjawab satu tu pun tak boleh nak pikul..hahaha....amboi kemain lancar pelat cik akak berbicara nie.....ala...cik akak sengaja nak bagi semangat kat diri cik akak dan rakan blogger yang lain...

Maklumlah...sekarang nie musim blogger malas..termasuklah cik akak.....hahaha.....naik nama cik akak di tangga teratas sekali..kalau naik nama top komentator tak juga...nie naik carta sebagai blogger yang pemalas.....hahaha..

Sebagai blogger yang inginkan orang tengok blog cik akak...chewah...cik akak perlu juga kemaskini blog dengan entri cik akak yang merapu ke apa....sebab.....cik akak senang nak dapat idea dengan merapu nie...hahaha...

Korang boleh agaklah...bila cik akak merapu...serius...nyawa cik akak dah menjadi blog....hahaha..amboi ayat..tepis pus 10 kali baru tahu....

Konsep kemaskini blog...harus kita sentiasa ingat sebalik blogger..tapi jangan pula paksa diri..karang semua tak menjadi...

Kemaskini blog...satu cara untuk kita meraih perhatian pembaca...bukan blog je cantik...kemas..tapi blog basi dengan hidangan santapan entri yang hangat lagi panas dan baru....

Barulah blog kita ramai pembaca....hahaha...tak percaya korang cuba lah.....

Tapi paling berkesan...bila korang blogwalking..hahaha..aktiviti dah lama cik akak lupakan...sejak cik akak tak de masa dan sejak cik akak hilang mood berblog....hahaha...

Korang rasalah apa yg cik akak rasa.....blog cik akak sepi tanpa komentator..hahahaha....biasa kita tak femes nie....kena gigoh balik nak naikan ranking blog...kalau femes.....tak singgah blog orang lain pun tak apa.....

Naik je entri.....zoom lihat di ruangan komen...banyak komen masuk eh......

Ok korang blogger yang malas macam cik akak,..wajib kemaskini blog anda...sebab kalau blog basi....berbau tau..hahaha......orang tak lalu nak singgah..

Sekian wasalam....aku bebel...sebab aku nak semangat menulis balik......

10 comments:

  1. ada jugak masalah macam tu..sekarang ni pun ada mood skit nak blogwalking

    ReplyDelete
  2. Saya pun agak kurang berblogging kebelakangan ni. Klu kesempatan cuti atau ada masa terluang pasti akan cuba berblogging juga selagi mampu... blogging mmg seronok cuma masa je membatasi kdg2 kan... :)

    ReplyDelete
  3. masukkan kerajinan dalam diri, cik akak. mesti boleh

    ReplyDelete
  4. Cik Akak.. terasa saya. haha. Takde bahan lagi ni.. nak update pon malas.

    ReplyDelete
  5. jom sama2 update Blog!
    jemput ke Blog sy, ada wat GA...jangan lupe support sambil tambah kenalan blogger

    ReplyDelete
  6. uish cik akak..merapu-merapu pun, pageviews blog dah cecah 5juta..uishhh..jelesnya saya..hahahaha

    ReplyDelete
  7. Memang selalu kemas kini Blog.. Org baaca je tapi tak komen pun.

    ReplyDelete
  8. Hihihi...eh PC pun macam dihinggap vitamin lemau la cik akak....

    ReplyDelete
  9. Musim yer Cik Akak, patut la Zumal malas sangat sekarang

    ReplyDelete
  10. Lya bukan juga mls tpi kesibukn mmbuatkn blog trabai..menulis kemna,bw tah ke mna kihkih..mun ku gigihkn juga

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN