Header Ads

Tips Blogging | Tarik Pembaca Melalui Komen Anda

♥ Assalamualaikum ♥

Tips Blogging | Tarik Pembaca Melalui Komen Anda - Bagi cik akak cara ini memang payah sikit. Tapi nak orang komen balik blog korang..korang kena usaha lebih gigih. Siapa nak majukan blog korang, kalau bukan diri-sendiri.

Imej google
Ini adalah salah satu cara cik akak nak buat orang lain komen blog cik akak. Blog cik akak..cik akak kena usaha lah selagi terdaya....
Bila komen kat entri blogger lain...korang komen lah sejujurnya...apa yang korang baca dalam entri yang di sampaikan...korang ulaslah apa yang korang faham...

Tapi jangan komen ala-ala mati tak nak....hidup menyusahkan orang lain..hahaha..

Komen lah sejujurnya....insyaAllah melalui kejujuran dan keikhlasaan korang komen...korang dah dapat 
satu pembaca tau...

Jujur cik akak kata..cik akak tak suka orang komen...tak cukup makan.,sebab cik akak tahu...bila cik akak komen,,,cik akak tak nak berpura-pura....mesti jujur dan ikhlas....
Cik akak memang pantau komen tau...komen yang jujur dan ikhlas memang blog itu jadi pilihan cik akak...
Cubalah tips blogging macam nie...insyaAllah ia pasti membantu blogger.

10 comments:

  1. wah satu tips yang bagus , sebab ain pun baru nak kosisten blogwalking dan komen dekat blog org lain .
    *ikhlas tak komen ain ni ?
    hahhahaa..

    ReplyDelete
  2. Tq cik akak. lpas ni sya komen gempak2 lg. hehe

    ReplyDelete
  3. Betul la cik akak...yang penting komen mesti ikhlas..pasti keikhlasan itu dapat dirasai tuan atau puan dan cik blog...tq cik ajak kongsi tips..tips dari ratu nuff..thorbaik..

    ReplyDelete
  4. Betul tu..komen kena perlu ikhlas...baru la terjalin kemesraan dalam persahabatan alam maya

    ReplyDelete
  5. betul2. agreed with cik akak. kadang dari komen tu boleh menilai seseorg tu ikhlas tak singgah blog kita, kan? huhu

    ReplyDelete
  6. Saya suka blog cik akak ni..sejujurnya saya suka cik akak..sebab bagi saya cik akak ni sangat-sangat friendly orangnya..jadi apa yang baik mesti orang suka dan nak jadikan tauladan..betul tak?Dari entry ni pun nampak sangat cik akak ni baik hati dan ikhlas orangnya..:)

    ReplyDelete
  7. setuju.. sama cm cik en.. gagahkan diri bw walaupun bz.. baca dan faham entry yang kita baca baru komen

    ReplyDelete
  8. Baca dulu baru komen kan.. Komen pun kena bunyi bagi power baru boleh tarik traffic sikit.. Sekadar pandangan

    ReplyDelete
  9. Baca dulu baru komen kan.. Komen pun kena bunyi bagi power baru boleh tarik traffic sikit.. Sekadar pandangan

    ReplyDelete
  10. Saya pun tak berkenan bile orang singgah blog kite, die "nice" "awesome" "menarik" "thanks".

    Saya pernah cakap dekat fb sebelum kate orang yang komen macam ni, macam tak ikhlas pulak. Lepas tu ada pulak orang up status kondem saya cakap tak ikhlas padahal orang yang mengomen, tak kisah pendek ke panjang tu sumber trafik blog kite. Tapi....

    Kalau saya cakap panjang berleter pasal nak jaga bounce rate karang, hahaha sampai ke sudah tak habis komen ni

    ReplyDelete

Powered by Blogger.