Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Thursday, January 21, 2016

Tips Blogging | Disiplinkan Diri Dengan Up Entri Satu Hari Satu Entri

♥ Assalamualaikum ♥

Tips Blogging | Disiplinkan Diri Dengan Up Entri Satu Hari Satu Entri | Cara cik akak nampaknya mudah. Lagi senang bagi blogger yang banyak idea..boleh tampilkan entri sampai 10 entri satu hari...wow...memang satu keajaiban bagi blogger tersebut.



Cara cik akak menaikkan pageview dan memfemeskan diri senang je..hahaha..hanya disiplinkan diri dengan satu entri setiap hari...sebab cik akak tahu, menulis amat mudah..tapi bagaimana dengan pengisiannya.

Berbaloikah kita bila sembang kosong...

Tanya diri...kamu yang bagaimana....matlamat kamu sebagai blogger mana yang harus kamu pilih....

Menjadi seorang blogger amat mudah...tapi jadi blogger yang berdisiplin memang terlalu jauh untuk kita gapai...

Biasalah kita sebagai pendatang yang hanya menampakkan diri bila saat ada kelapangan. Kesibukan kerja sentiasa mencemburui kita.....

Ok....tips bloggging terkini dari cik akak....disiplin diri kita dengan satu entri setiap hari....

Inilah perkara yang membantu cik akak kekal jadi penulis blog...cik akak akan sentiasa tanamkan dalam diri dengan disiplin. 

Bagi cik akak satu entri dah berbaloi untuk satu hari. Sebab entrilah blog kita sentiasa bernyawa...dan pembaca pun sayang nak tinggalkan blog kita....

Serius.....pelbagai isu yang kita sampai...insyaAllah ia pasti membantu korang untuk maju...insyaAllah..

Pergunakan kebijaksanaan anda....tingkay disiplin anda...insyaAllah anda boleh maju seperti blogger lain...

Waktu paling berbaloi untuk up entri...

Awal pagi....waktu idea mula menerjah kepala otak kita...

Jam 12.00 -1.00 Waktu rehat berkerja

Jam 8.00 - 9.00 malam....waktu ini memang berbaloi..sebab ramai yang berehat sambil santai online..haha

11.00 - 12.00 tgh malam....waktu nie...ramai student yang mencari info...then..korang boleh up entri sewaktu dengannya...


Selagi terdaya...selagi termampu kudrat...usaha...doa ..tawakal...

InsyAllah...tak sia-sia usaha kamu....

Di akhir kata....

Gigih cik akak mencari idea,
Menulis blog dengan sepenuh hati..
Blog kita pasti bernyawa...
Bila kita disiplinkan diri..

Selamat membaca....

12 comments:

  1. hemmm..kadang-kala...susah jugak....tapi kerana minat....semua boleh..thks ya...saya suka lawat blog ini.....www.keladionline.com

    ReplyDelete
  2. asslmkm kak.. akk mmng hebat. sekalipun saya boleh up 2-3 entry dalam sehari, masih belum mampu nak jana income seperti akk.. :)

    jemput singgah : hanyadiahtiku.blogspot.my

    ReplyDelete
  3. Sekarang ni tengah cuba konsisten update entri setiap hari satu entri. Terima kasih untuk tips kak :)

    ReplyDelete
  4. Nak buat satu entri sehari kadang-kadang tak tercapai juga. Kena usaha lagi nampaknya kan. Terima kasih tips ini.

    ReplyDelete
  5. Perkongsian yang berguna. Insyallah nak cuba.

    ReplyDelete
  6. Kena update blod selalu. Ada azam juga perkara ni. Harap tercapai.

    ReplyDelete
  7. ika buat schedule sebab seriously mmg tak sempat nak update hari-hari . so, ika schedulekan je lah .

    ReplyDelete
  8. hehe memang ngah gigih sikit nak up entri walau satu dalam sehari :D thanks share tips tu ya cik akak

    ReplyDelete
  9. Qila cuba kak hikhik. Tp tula taaa kuaddd taa mampuu hahahaha.

    ReplyDelete
  10. PC akui cik akak....bukan mudah....mudah untuk up entry tapi nak up entry yang berkualiti bukan satu yang mudah kerana bukan semua orang suka dan boleh terima perkongsian kita....jadi PC sangat kagum dengan sahabat blogger yang boleh kongsi entry entry terbaik dan lebih daripada 1 entry sehari....syabas

    Kuih koci ada inti
    Kadang kacang kadang kelapa
    Terima kasih cik akak peringatan ini
    Moga membantu blogger semua

    ReplyDelete
  11. Ya btl tu baru blog brnyawa hihi..itula juga yg lya amalkn jika tda hlgn

    ReplyDelete
  12. Follow blog cik akak! Dah sangat lama saya abaikan blog saya.. saya sangat tidak berdisiplin...huhu.. jumpa blog ni masa cari tips blogging...hehe.. thanks..nice sharing.. saya nak cuba buat la..

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN