Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Saturday, January 16, 2016

Dakwaan Isu Perkauman Di SJKC Pai Chee, Mersing Johor - Guru Besar Dipindahkan

♥ Assalamualaikum ♥

Dakwaan Isu Perkauman Di SJKC Pai Chee, Mersing Johor - Guru Besar Dipindahkan| Dakwaan isu perkauman di sekolah jenis kebangsaan cina Pai Chee, 3 guru melayu akan digerakkan keluar dari sekolah berkenaan. Semalam cik akak ada terbaca isu ini. 


KUALA LUMPUR: Kementerian Pendidikan memindahkan guru besar Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Pai Chee, Mersing, Johor ke Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) buat sementara waktu hingga siasatan berhubung isu penghinaan yang didakwa berunsur rasis berlaku di sekolah itu, selesai. Menteri, Datuk Seri Mahdzir Khalid, berkata tiga lagi guru sekolah berkenaan yang terbabit dalam isu yang sama akan dipindahkan.

Selanjutnya di : berita harian

4 comments:

 1. inilah agen yang merosakkakat khasnya pelajar..haru biru jadinya. Tak beretika langsung..nilah jika pentingkan suku bangsa sendiri ja. Malaysia ni masyarakat majmuk tetapi amat harmono dengan budaya hormat menghormati..pelik ya pemimpin jadi begitu. Kita satu ja hambaNya tak ke mana...suku ja beza. Tapi kita bersaudara dalam malaysia ..kan cik akak

  ReplyDelete
 2. merosakkan masyarakat pelajar..sorry typo lari pula mause ni

  ReplyDelete
 3. harmoni.ya Allah kenapalah asyik typo ja. Mohon maaf banyak2

  ReplyDelete
 4. Betulkan niat...luruskan matlamat..jangan dicorak dengan warna yang hitam pada kain yang masih putih..

  ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN