Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Friday, January 15, 2016

Betul Ke...Sponser Suka Tipu Penaja

♥ Assalamualaikum ♥

Betul Ke...Sponser Suka Tipu Penaja | Tidak semua blogger tak jujur. Ada yang jujur pada amanah yang mereka galas. Tapi hanya sebahagian mereka ambil remeh. Cik akak tak kisah apa yang meeka nak buat. Tak bayar hadiah.....takpe...biarlah dia dengan amanah yang tak terlunas.


Imej google

Sejak akhir ini cik akak selalu buat giveaway yang memerlukan sponser menaja. Bukan kata tak mampu. Tapi cik akak memang suka nak promosi blog rakan yang sudi jadi sponser cik akak.

Setakat ini, cik akak dah 3 kali menganjur giveaway dibantu oleh berapa orang sponser. 

Seperti yang cik akak cakap....tidak semua mereka tak jujur dengan tugasan.

Cik akak pernah sekali terkena. Tapi cik akak malas nak cakap apa...sebab dia tahu tanggungjawab dan amanah yang digalas sebagai sponser.

Dia tak bayar hadiah pemenang cik akak.....cik akak mesej....jawapan tetap sama..tak masa nak keluar beli topup. Ok...dah berapa kali mesej....jawapan tetap sama....

Cik akak tak gaduh...cik akak pergi bayar pemenang tu dengan duit cik akak sendiri...malas nak buat onar sesama blogger....biarlah dia....amanah dia dengan Allah....

Tapi cik akak tak pernah serik mencari sponser...sebab cik akak tahu...tidak semua mereka seperti dia....hahaha...

Nantikan Mega Giveaway cik akak pada 01 Februari akan datang...hadiah alhamdulillah...berbaloi.....

Siapa nak jadi sponser....mohon mesej cik akak di 014-3755528. Wasap pun boleh...hihi


18 comments:

  1. Cx pon pernah kena. Tp biarlah. Manusia ni tak semua hati dia sama. Huhu

    ReplyDelete
  2. Bagus cik akk.. Sy pun cadang nak buat GA, tapi tu la takde masa betul nak manage... Jadi saya jadi peserta je la..

    ReplyDelete
  3. sy prnh trkena jgk. kte dh pos brg, tapi smpai skrg x pos2 lg

    ReplyDelete
  4. Setakat ni lya x pernh lgi kena...klau da pegang amanah knala alert kan..

    ReplyDelete
  5. Rasanya sponser pn xboleh jugak byk bg alasan utk tunaikan janji dia pada masa ditetapkan. Kesian kat orang yg patut dapat hadiah tu kn.. penganjur pn kesian terpaksa tanggung.. hiks ^^

    ReplyDelete
  6. sy ada join satu GA ni, and alhmdlh sptutnya menang.
    sponsor ada 8 orang kalau xsilap.
    bila mcg tuan punya blog xreply. lansung senyap.
    bila tanya sponsor, sponsor ckp dah bank in duit kat tuan blog tu.

    hampeh punya tuan blog!! telan duit, kesian semua sponsor.

    ReplyDelete
  7. Kenalah amanah dalam menggalas tanggungjawab seperti yang dijanjikan.... :)

    ReplyDelete
  8. baguslah cik akak tak give up, sebab ramai lagi yang baik2

    ReplyDelete
  9. hmm ada eh centu kak? sakai nya perangai dia ee.
    haha wah mega giveaway ye kak? wuhuw! nak joinnnggg <333 hihihi

    ReplyDelete
  10. cik akak.. cik en settle kan? cik en tak tipu(sambil geleng pala)

    ReplyDelete
  11. Sha pernah kena. Tapi bukan sponser yang buat hal, penganjur yang buat hal. Sha sebagai sponser dah bank in duit kepada penganjur, tapi penganjur tak bg hadiah kpd pemenang. Hadoi. Macam-macam juga kita ni.

    ReplyDelete
  12. sy nak sponsor ga tu blh lagi ke cik akak?

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah setakat ni tak kena. kena tipu dgn tuan blog tu ada laa hahahahaa

    ReplyDelete
  14. ragam manusia sukar dijangka kan cik akak...

    ReplyDelete
  15. sis, no sis bg mcm x cukup je...nt bg balik eh..xpon wasap sy..01128071064

    ReplyDelete
  16. rasa nak jadi sponsor giveaway cik akak je.. insyallah . tak fikir lagi nak bagi apa .hehe..

    ReplyDelete
  17. Insyaallah sy bukan sponsor menipu. Hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN