Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Tuesday, January 12, 2016

Apa Keistimewaan BerDomain Sendiri ?

♥ Assalamualaikum ♥

Apa Keistimewaan BerDomain Sendiri? | Tiga tahun dalam penulisan alam maya belum cukup kukuh untuk cik akak berdomain sendiri. Cik akak masih tercari-cari apakah keistimewaan yang cik akak boleh dapat dari berdomain sendiri.


Imej google
Selain mempunyai penjenamaan tersendiri. Apa lagi keistimewaannya. Cik akak perlu tahu secara detail sebelum cik akak mengambil langkah untuk berdomain sendiri.

Nak kata maju....cik akak tengok..blogspot pun boleh maju. 

Apa yang istimewa berdomain sendiri. Sebab saban hari cik akak tengok ramai blogger baru berdomain sendiri. Kami blogger lama ni masih setia pada penggunaan blogspot.

Adakah penggunaan berdomain lebih anggun dan menarik di mata mereka...mohon tunjuk ajar..hihi...

3 tahun cik akak menulis di alam maya....perjalanan cik akak masih jauh...maju blog belum tentu..sebab ada kala seperti air pasang surut...

Bila orang tukar domain...cik akak pun teringin nak tukar...tapi...cik akak masih ini mencari apa yang istimewa berdomain sendiri. 

Bak kata orang...nak sesuatu perlu dikaji dengan mendalam...agar apa yang kita dapat itu dapat memuaskan hati kita...hahaha...

Kalau ikut ada hosting yang murah kan...mampu tu memang lah mampu..tapi cik akak nak tahu keistimewaannya..hihi...

Lagi-lagi istimewa cik akak nie kan..tak habis-habis lah...

Blogger yang berdomain sendiri..korang cerita lah kat cik akak...apa korang dapat bila berdomain sendiri...

Mana lah tahu....blogspot dihapuskira....nangis tak berlagu cik akak jawabnya...


11 comments:

  1. Ramai blogger yg dah ada domain sendiri. Macam best je. Nak ada domain juga tp tak mampu lagi kot. Hmm.

    ReplyDelete
  2. Istimewanya adalah, kita ada jenama sendiri, tidak lagi menumpang pada blogspot..:)

    ReplyDelete
  3. bagi cik en rasa ada identiti sendiri cik akak..

    ReplyDelete
  4. teringin juga nak ada domain sendiri. bilalah agaknya boleh merasa kan.. huhu

    ReplyDelete
  5. saya pun teringin nak ada domain sendiri. tapi tunggu blog dh mantap dulu lah hihihi. mungkin perasaan bila sebut url blog tu yg buat excited kot x'D

    ReplyDelete
  6. Nak juga da domain sndiri..tpi blog lya sndiri pun x kukuh lgi hihi

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. CA kalau berdomain tu hanya penjenamaan sendiri tapi masih mengekalkan panel/ interface blogspot....

    ReplyDelete
  9. kan, kak.. Lissa pun tercari-cari motif dan kbaikan sebenar ada domain ni. hehe

    ReplyDelete
  10. PC pun teringin...tapi blog PC masih terumbang ambing lagi la cik akak..belum mantap...

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN