Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Tuesday, December 8, 2015

Updates Blog...Kenapa Blog Cik Akak Sentiasa Bernyawa

♥ Assalamualaikum ♥

Updates Blog...Kenapa Blog Cik Akak Sentiasa Bernyawa - Ala setakat entri tak cukup makan...memang lah cik akak orang pertama updates entri. sebab cik akak kan suka merapu...dah tu...memang dah hobi serta minat cik akak. hahahaha


Hasil carian imej untuk updates blog
imej google

Sebenarnya cik akak pun macam blogger lain. Kadang kekeringan idea...tapi cik akak cuba usaha untuk dapatkan idea. Cara cik akak mudah je...Cik akak tengok apa yang berlaku di sekeliling cik akak....Peristiwa atau lain-lain yang cik akak tengok lah. 

Hinggakan sampai cik akak makan...mandi...cik akak mencari idea....Waktu nak mandi memang kebiasaan cik akak perah idea....cik akak tengok je air paip mengalir...hahaha...Then...bayangkan kita nie seperti air paip lah kononnya...Kenapa kita perlu orang lain untuk menghidupkan kita....Begitu jugalah dengan entri kita...kalau kita tak usaha...bagaimana nak ada entri setiap hari.

Tipulah kalau cik akak tak pernah biarkan blog cik akak tanpa entri. Sebab cik akak pun adakalanya kekeringan idea. Tapi cik akak usaha supaya blog sentiasa updates setiap hari...

Bagaimana nak kekalkan blog ada entri....

Korang dah besar...boleh fikir apa yang korang boleh buat. Setakat blog kita yang cabuk dengan entri personal. Apa-apa kisah dan cerita boleh korang tulis. 

Apa yang penting bagi cik akak.....cik akak sayang blog cik akak...sebab bukan mudah untuk cik akak berada di tahap macam nie

Oklah cik akak tak nak bisik2 lama-lama...sebab cik akak ada kerja nak buat...hihi...


12 comments:

  1. Wah sampai ke makan dan mandi ye akk cari idea..
    Blog akak mmg bermanfaat utk dikunjungi..
    tahniah kak

    ReplyDelete
  2. Atas motor pun boleh datang idea...camana nk ingat balik idea tu...terpaksalah kena tulis nota kecil atau terus masukkan dalam title blog...Save as draft...Macam tu lah cara MYiDEAKiNi untuk update artikel...anyway TAHNIAH!

    check itu out this--->http://www.myideakini.com/2015/12/giveaway-tamat-senarai-dan-keputusan.html

    ReplyDelete
  3. Asalam CIK Akak..alamak..harap ada unsur ilmu komen Etuza tu..tiada niat nak runtuhkan segala semangat sesiapa nak berblogging. Terbaik infor C A..betul banyak idea cik akak dan sentiasa dalam landasan yang tepat dalam arena blog.Kita teruskan berinfor ya ...malunya.Maaf jika ada menyentuh emosi ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam...ala tak de menggangu emosi cik akak...dapat idea ada lah..hihi..Makseh komen yang sentiasa membina kita sebagai penulis blog..

      Delete
    2. alhamdulillah terima kasih ya C A sangat hebat C A sangat bijak memahami mesej etuza..
      mean risiko tu misalan kita buat artikal berbaur politik ..yang tak pasti maka kita kena tanggung risiko..tahnia ya C A..

      Delete
  4. sama lah kita ni Cik Akak... bila dah betul2 kering idea... tak ada apa nak update... 'dah sakit gigi' tak tau nak update apa... hihihi *tongkat pipi macam org sakit gigi.

    ReplyDelete
  5. Selalu jugak ketandusan idea nak update blog. Bulan lepas punya entry pun berapa je kat blog SR disebabkan tak ada idea. Hehe

    ReplyDelete
  6. blogger dan idea memang macam botol dengan penutup..hihihihi PC merepek apa ni..ahaaa..boleh gitu cik akak..ok..tak apa walau entry ringkas asal bermanfaatkan cik akak..

    ReplyDelete
  7. rajin sgt cik akak ni... all the best k... sy mmg br nk rasa bernyawa.... dah blogging thun 2009 klu tak silap, tutup blog buat lain.... tak dan nak bernyawa mcm akak.... terus off... hahaha.... kebizian slu melanda....

    ReplyDelete
  8. Btl tu kak..kekdg time tidur pun cari idea nak buat entri..skrg ni entri da becampur aduk jnji blog brnyawa hihi

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN