Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Monday, December 7, 2015

Tanggungjawab Seorang Blogger

♥ Assalamualaikum ♥

Tanggungjawab Seorang Blogger | Bila anda ada media sosial blog. Ini bermakna anda seorang blogger. Tanggungjawab sebagai penulis blog ini amatlah berat. Ingat bukan senang nak menjadi blogger. 


Imej google


Tengok macam cik akak nie.,,asal mata celik je....memang tak de lain yang cik akak buat....

Mesti layan mengupdate entri blog. Tak kira jam berapa...hahaha...lantak lah yang penting cik akak minat.

Seawal jam 4 pagi....mata dah celik.....terus ambil tablet.....semak blog....dalam kepala....cik akak nak tulis apa.....

Nampak tak....bukan mudah jadi penulis blog. Kena cari idea untuk pengisian entri blog. Kalau tak de idea....nampak gayanya..blog akan sepi....

Tak kan nak biarkan sepi......sebab cik akak pantang bila blog cik akak tak de entri baru....tu pasal...sehari cik akak kena ada entri...tak kira entri macam mana...yang penting ada....

Tanggungjawab Sorang Blogger nie bukan semua boleh pikul. Macam sekarang ni.....ramai blogger yang menyepi...menyepi tanpa sebarang entri....akhirnya blog dibiarkan begitu sahaja. 

Minat sahaja tidak cukup....yang penting nawaitu serta keazaman anda....hendak jadi blogger yang macam mana....tak perlu femes...tapi penulisan masih digilai pembaca.....

Orang tengok memanglah senang.....taip2 je...publish...

Yang taip dan publish tu tak kerah otak ke...haha....tu pasal cik akak cakap.....bukan senang nak pikul tanggungjawab sebagai blogger...

Tersasar pilihan..buruk padahnya...jadilah blogger yang berhemah....

9 comments:

  1. Blogger ni kna perah otak fikir idea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau perah santan senang je kan..hihi

      Delete
  2. Kalau kita blogger secara sukarela dan seikhlas hati, insyaAllah dipermudahkan..
    Huhuu dah namanya minta.. mesti kita akan buat yg terbaik dn sehabis baik.. kan kak (=

    ReplyDelete
  3. Betul tu Cik Akak. Jadi blogger, harus hati kena kental. Keazaman kena teguh, dan paling penting nak kikis perasaan malas. Huh. Susah juga kan :)

    ReplyDelete
  4. Seperti kata blogger Bin Muhammad, nak jadi seorang blogger bukannya susah tapi yang sukarnya ialah tanggungjawab terhadap artikel yang seorang blogger itu akan kongsikan..

    ReplyDelete
  5. betul tu cik akak.. ina respect cik akak sebab tak pernah lupa & sentiasa update blog dengan entry2 panas & baru..

    ReplyDelete
  6. setuju la....setuju sangat..dah jadi macam kerja pu ye juga..padahal asalnya minat untuk berkongsi...

    ReplyDelete
  7. Blogger yang terbaik ialah yang tak kering idea hingga menjadi sumber rujukan kepada umum. Contoh blog sifu HH. Kita kena belajar dan belajar dari masa ke semasa..lontarkan infor yang menjadi sumber. itu idaman Etuza tetapi risau risiko tinggi. So Etuza pilih cara santai2 ceritaara hal kucing alam tumbuhan tetapi sesekali selitkan infor yang serius..hal2 fenomena di Malaysia..pastikan sentiasa berhemah ya . C A antara blogger yang rajin dan mantain updated blog. tahnia ya

    ReplyDelete
  8. salam kak, setuju , apa yang kita tulis biarlah bermanfaat untuk semua :)

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN