Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Wednesday, December 2, 2015

Bagaimana Anda Menghargai Komentator Blog Anda

♥ Assalamualaikum ♥

Bagaimana Anda Menghargai Komentator Blog Anda | Tanpa kehadiran mereka di blog kita...blog kita pastinya tidak bernyawa..walaupun hari-hari kita publish entri..kalau satu komen pun tak singgah..itu bermakna entri kita tak mencapai sasaran pembaca.



Bagaimana pula anda menghargai kehadiran mereka....

Adakah bentang karpet merah gitu...

Tak perlu cara yang mewah-mewah untuk menghargai kehadiran mereka di blog kita..
Cukuplah dibayar dengam keikhlasan kita.

Maksud cik akak macam mana pula nie..haha

Antaranya...
  1. Sentiasa bertegur sapa walaupun kita tak mengenali dia secara lebih dekat. Orang dah datang..tak baik dibiarkan....bawa lah jemput minum kopi ke apa..hahaha..cik akak lagu tu pula dah...tu perumpamaan je lah..
  2. Orang dah komen...korang pergi lah balas komen. Tak sempat hari ini...esok lusa pasti ada..yang penting nawaitu kita bertamu rumah orang. 
  3. Korang bagilah cenderahati..hahaha..yang nie korang ada rezeki lebih bolehlah berkongsi...jangan paksa diri kalau tak ada rezeki lbh...sebab niat memberi tu akan jadi maksud lain.
  4. Kebiasaan cik akak lakukan ialah..cik akak komen secara berantai-rantai setiap entri cik akak terlepas...yang penting ada widget older post...hahaha
  5. Buat satu bloglist sebagai menghargai kehadiran mereka komen di blog kita...cik akak...memang tak letak blog list..tapi cik akak akan fabret link blog mereka...cara ini memang mudah bagi cik akak..bila akak terlepas entri dan komen...boleh singgah.... 

Apa pun cara anda...nawaitu ikhlas tu tetap jadi pegangan..jangan dok menyombong diri sebab kebarangkali orang akan menjauhi kita...

Adat berkawan...bila kita makan ayam goreng....jangan lupa berkongsi kepada kawan..hahaha...tu perumpamaan cik akak je...korang fikirlah sendiri...

Bagaimana nak menghargai komentator blog anda....

Bagi anugerah pun boleh..hihi 

21 comments:

  1. Replies
    1. Thank dik.nanti komen banyak2 ye..haha

      Delete
  2. erm... betul tu sis... thanks yer.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye dear....cik akak jenis suka marathon komen...haha..
      Masa nak ikut setiap hari tu macam tak de je..hihi

      Delete
  3. hi cik akak ( misi bertegur sapa ) kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wajib blog ros cik akak terjah..haha

      Delete
  4. Setuju cik akak...diana pun setuju sangat..nawaitu kita itu haruslah ikhlas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah diana..kalau tak ikhlas..lain jadinya

      Delete
  5. Replies
    1. Tulah dik...cik akak kdg tak menyempat nak bw..hihi

      Delete
  6. Dah komen nih... Nak KFC Bucket sebagai tanda penghargaan... buleh! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.....boleh je.....2 bucket pun boleh..haha..

      Delete
  7. kmk ada masalh laptop knk tok.. mun setting mcm blog tok dpt komen.. mun nak klik dlok bok komen xpat. kuar iklan jak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenak pia kah dik ejul
      Virus kali dik.....

      Delete
  8. Setuju sangat..
    Saya sangat hargai commentators saya.. Saya pasti balas komen & kunjungbalas.. Perlu ada komunikasi 2 hala baru meriah..

    Suka dapat kenalan baharu.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...seronok kan..dapat teman baru...
      Cik akak nie...kdg sempat tak sempat nak bw dik...

      Delete
  9. Lya klau x sempt bls komen..biasanya gitula juga komen berantai2 trus marathon sekali harung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah dik lya..haha..
      Main boom je blog orang..kiki

      Delete
  10. ada bloglist..cuma Etuza ada kekangan masa nak terjah blog ni CAakak..nak sangat drop komen..alamak line ni lah masalah besar selalu erro dan kill page wait ..alamak terus terhalang nak terjah blogging ..apapun akan pastikan terjah...anytime

    ReplyDelete
  11. blogger baru kena belajar tau tips cik akak kita ni ya

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN