Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Sunday, December 6, 2015

Apa Pilihan Anda Sebagai Blogger....Jadi Blogger Femes Tapi Busuk Hati....Atau Blogger Femes Yang Berhemah

♥ Assalamualaikum ♥

Apa Pilihan Anda Sebagai Blogger....Jadi Blogger Femes Tapi Busuk Hati....Atau Blogger Femes Yang Berhemah | Kita sebagai penulis blog ada matlamat tersendiri. Nak femes hanya sesetengah orang yang mahu. Tapi blogger yang berhemah...jarang kita dapati. Bila dah maju ataupun femes sikit...mulalah berlagak..pijak bumi pun tak nak...


Imej google

Cik akak paling tabik lah kat blogger HH dan kak mia. Biar pun popular tapi tak pernah nak kutuk orang melalui penulisan mereka. Memang patutlah mereka jadi contoh kepada kita sebagai blogger kecil yang masih baru dalam penulisan alam maya.

Tapi....blogger sekarang...naik sikit nama....maju sikit pageview....mulalah buat hal...sedangkan kita tahu...penulis blog perlulah ada sopan santun serta berhemah dalam penulisan.

Cik akak paling pantang...blogger macam nie.....alim konon....ikut telunjuk suami lah...tapi...bila bab mengata...kus semangat....tak berani lah cik akak nak cakap lebih....takut mendatangkan fitnah.

Kalau setakat maju dengan propa korang aje yang lebih...lebih baik tak payah menulis. Sebab...perkongsian korang bakal mendatangkan dosa. Sekali orang yang baca pun tumpang buat dosa.

Entah...bilalah blogger macam nie nak maju...kalau hari-hari dok mengata orang...tapi kain sendiri tak pernah sedari tercarik...entah...apa yang mereka dapat dengan menjatuhkan orang lain...

Jangan hanya bahana blogger seperti anda....semua blogger terpalit sama....buat kacau agak-agak....blogger berhemah tak kan buat macam tu..

Kenapalah tak ambil contoh blogger otai dan femes macam Blogger HH dan Kak Mia...Tengok cara penulisan mereka.....ada tidak mereka menerbitkan entri mereka yang boleh mengaibkan serta menjatuhkan orang lain..serius cik akak cakap tak de...walaupun cik akak jarang komen blog mereka...tapi...cik akak memang ikuti penulisan blog mereka...

Maafkan cik akak...andai entri ini buat korang terasa....sebab cik akak memang tak de niat nak mengutuk apatah lah jadi mulut murai...eloklah kita sama-sama jadi blogger yang berhemah...kaya dengan  penulisan yang sentiasa memberi manfaat kepada pembaca...


10 comments:

  1. semoga kita semua tidak tergolong seperti mereka.. mintak dijauhkan .

    ReplyDelete
  2. Mintak dijauhkan..trimas atas perkongsian cik akk..:D

    ReplyDelete
  3. Terima kasih cik akak atas teguran... prepare myself mohon dijauhkan.... inspirasi gak pda mereka.... buat cik akak gak... all the best k mcm mereka.... :) yooo

    ReplyDelete
  4. terima kasih mengingatkan kak. baru-baru ni sy ada buat entry berkenaan sy ditipu oleh blogger yg buat GA tapi tak bagi hadiah. http://bajuwarnacoklat.blogspot.my/2015/12/gua-ditipu-blogger.html banyak kali sy fikir kak nak mention ke tak pasal dia kat blog. sy ada mintak pendapat blogger lain mereka kata publish je. bila sy fikir balik takpelah sy taknak publish entry tu takut jadi gaduh pulak cerita buruk org. bila sy baca entry akak ni lagi laa buat sy rasa nak tulis baik2 jee dekat blog. terima kasih atas entry ni kak..

    ReplyDelete
  5. Lya x kejar femes tu smua.. lagipun brblog ni sbg isi masa lapang..utk suka2 dpt knl dunia luar

    ReplyDelete
  6. Betul setuju. Sentiasa tunjukkan akhlak yang baik

    ReplyDelete
  7. Erkk. Terasa kejap.
    Minta-minta Sha belum termasuk jadi macam tu. Sebab Sha rasa menulis ni, walau dalam laras bahasa yang kita selesa, jangan sampai mengaibkan orang lain. Tq untuk peringatan Cik Akak :)

    ReplyDelete
  8. Bukan mudah nak jadi blogger yang berhemah dalam erti kata yang sebenarnya..:(

    ReplyDelete
  9. bagi PC biarlah sederhana segenap sudut bila di atas tidak terlelu berbangga supay bila jatuh tidak terlalu sakit..

    ReplyDelete
  10. takutlah nak cemuh blog orang ni C A, tak ada salah blog..style kita masing-masing. Macam blog CA cara CA ..semua artikal bagus senang faham malam CA bagi informasi panduan kepada adik2 blogger baru ..tahnia ya

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN