Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Saturday, November 14, 2015

Blog Medium Utama Menjana Pendapatan Bagi Sesetengah blogger

♥ Assalamualaikum ♥

Blog Medium Utama Menjana Pendapatan Bagi Sesetengah blogger 

Imej google

Blog Medium Utama Menjana Pendapatan Bagi Sesetengah blogger | Mula cik akak jadi penulis blog pada 21 November 2012. Menulis hanya kerana minat. Tapi tak sampai nak jana pendapatan melalui blog. 

Waktu tu masih merangkak...orang pun tak kenal siapa cik akak...bajet blogger kurang femes..macam tu lah...tapi gigih juga bawa diri bertegur sapa dengan rakan blogger maya yang lain..

Tinggal komen...tinggal jejak.segmen giveaway...memang semua cik akak join...bukan kepinginan nak hadiah..tapi nak mencari kawan alam maya...hinggakan depa ingat cik akak blogger sabah..hahaha..

Kenapa pula jadi blogger sabah, depa kata muka cik akak macam orang belah sabah..hahaha...alahai anak jati sarawak nie...kenapa boleh jadi orang sabah pula...haha..

Betul ke blog nie medium utama menjana pendapatan. Ya cik akak sokong sebab cik akak pun menjana pendapatan melalui pengiklan nuffnang. Dari tahun 2013 tempek iklan nuffnang..dengan bajet kosong.....untung sampai sekarang cik akak boleh dapat pendapatan RM100 sebulan. Kira berbaloi kan..dari cik akak duduk sembang kosong. 

Setakat menulis blog nie...adalah cik akak dapat 1K dalam tempoh 2 tahun lebih nie....

Blog cik akak dah nak masuk ulangtahun ketiga...3 tahun menulis...entri pasang surut je.....tuan blog pun sama. Perah idea banyak sangat..hingga beku kepala otak cik akak nie..hahaha..

Alhamdulillah.....untung jadi penulis blog yang boleh menjana pendapatan yang lumayan kan..

11 comments:

  1. Assalamualaikum,

    Buat video di Youtube pun boleh buat duit sekarang, cubalah Cik Akak and rakan-rakan Cik Akak semua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana lah cik akak tahu....boleh bagi tutorial tak..hihi

      Delete
  2. Betul..PC dah 3 tahun berblog..tapi join nuffnang baru 5 bulan..hihi..agak lewat juga lah PC ni cik akak..nak juga cuba letak iklan lain..suggest la cik akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik akak guna nuffnang je pc...sekali ada juga letak komli...tapi nuffnang waktu jadi non glitterati..sayang nuffnang..,komli tak pasang...

      Delete
  3. Asalam..ala nak juga kalau ada blogger yang lebih yakinkan..apapun berhati2 juga ya cik akak

    ReplyDelete
  4. ya nufnang pun ada juga rezeki kan..tahnia kepada semua..yang adsen kan tu cik akak dah join ke? hehehe penakut kan Etuza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuffnang nie ok cikgu....tak pernah lagi tak bayar cashout cik akak...
      Adsence ada join juga..tapi blog tak menepati syarat adsence..

      Delete
  5. Kena gigih dan konsisten no cik akak...

    ReplyDelete
  6. Kena gigih dan konsisten no cik akak...

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN