Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Friday, October 2, 2015

Sinopsis Hello, Mr. Perpect - Akasia TV3

♥ Assalamualaikum ♥

Sinopsis Hello, Mr. Perpect - Akasia TV3 | Jatuh cinta pula cik akak dengan drama nie....sejak bila minat drama melayu....la...sejak ada drama adaptasi novel nielah yang buat cik akak melekat depan tv setiap isnin hingga khamis..haha...nampak tak..bagaimana penangan drama adaptasi novel nie dengan cik akak....

Hello, Mr. Perpect Episod 1 | Hello, Mr. Perpect Episod 2

Hello, Mr. Perpect Episod 3 | Episod 4 | Episod 5 | Episod 6 - Akan datang minggu hadapan...

Sinopsis Hello, Mr. Perpect : Mengisahkan mengenai Muhammad Arif Fikri dan Ainul Mardhiah saling mencintai dan merancang untuk berkahwin. Namun disebabkan kerana peraturan yang telah ditetapkan oleh keturunan keluarganya yang mementingkan aspek langkah bendul walaupun mereka adalah lelaki, memaksa Arif mencari jalan penyelesaian. Selagi anak sulung tidak berkahwin, maka dia tak boleh berkahwin. Lebih memberatkan lagi apabila pihak keluarga Ainul hanya memberi masa selama enam bulan untuknya membuat keputusan.

Alongnya, Muhammad Izzul Islam terlampau mengejar kesempurnaan kepada pasangannya. Wajahnya kacak, tinggi dan menjadi tarikan ramai. Namun dia terlampau cerewet dan memerlukan pasangan yang juga sempurna sepertinya. Terlalu ramai gadis yang berdamping dengannya namun tiada seorang pun yang dapat bertahan dengan sikapnya walau sehari dua.

Tiada pilihan, Arif cuba mendapatkan calon isteri untuk Izzul. Imbuhan juga diberikan sebanyak RM500,000 sebagai cagaran sekiranya gadis itu berkahwin dengan alongnya. Alya Adriana yang ketika itu terdesak kerana hutang keluarga dengan Along memaksa Alya untuk menawarkan diri. Mampukah Alya memanipulasikan pemikiran Izzul yang terlampau mengejar kesempurnaan itu? Dapatkah dia bertahan dengan sikap Izzul sekiranya dialah calon yang terakhir?

2 comments:

  1. Brtandang ke blog cik akak.hehe . Cikyana selalu miss episod ..sbb kerja..huhu

    ReplyDelete
  2. fuh.. konplikated pulak baca... best ni,,hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN