Header Ads

Novel Signal Hati Karya Penulis Sha Ibrahim - Novel Terbaru Di kakinovel.my

♥ Assalamualaikum ♥

Novel Signal Hati Karya Penulis Sha Ibrahim - Novel Terbaru Di kakinovel.my | Novel mengisahkan pasangan sepupu. Kalau jumpa je...mesti gaduh...asyik perang je..bila lah nak aman...Sepupu itu juga yang menjadi suami buat sara...Apa yang berlaku pada perkahwinan mereka....apa lagi...jom beli novel ini di laman kakinovel.my




SIGNAL HATI
No. ISBN:- 978-967-0874-13-5
Jumlah muka surat:- 712
HARGA SEMENANJUNG: RM26, AHLI KN: RM22
HARGA SABAH SARAWAK: RM29, AHLI KN: RM25
Sinopsis:
“Alamak! Signal hati dah nak kena servis gamaknya!”
Pantang berjumpa pasti Qaisara dan Naqib akan mencetuskan perang mulut yang tiada kesudahan.
“Kau ingat nikah kahwin ni macam gula-gula ke? Boleh rasa-rasa. Eh, kejap! Yang kau tiba-tiba tanya aku soalan ni kenapa? Kau nak kahwin ke? Dan yang paling penting… kenapa perlu tanya aku? Bukan ke kau dengan aku ni ibarat Israel dengan Palestin?” ~ Qaisara
“Yang pasti kau Israel!” ~ Naqib
“Kaulah Israel! Pembuli!”~ Qaisara.
“Eleh… macam kau tak pernah buli aku balik!”~Naqib
Perjalanan hidup Qaisara yang pada mulanya tenang dan aman bertukar menjadi hiruk piruk saat dia dituduh berkhalwat dengan sahabat baiknyaAnas dan terpaksa dikahwinkan. Puas dia merayu, puas dia meraung, namun tiada siapa yang mempercayainya. Saat dia melutut memegang kaki Naqib dan menuntut janji, Naqib pula berlalu pergi.
“Tapi percayalah cakap aku, Sara. Kalau ditakdirkan satu hari nanti, dah tak ada sesiapa untuk kau mengadu nasib, kau boleh datang pada aku. Aku tak akan tinggalkan kau. Aku akan tetap terima kau, walaupun ditakdirkan satu dunia buang dan membenci kau. Itu janji aku, Sara.” ~ Naqib
“Naqib… kau tak boleh buat aku macam ni? Kau tak boleh tinggalkan aku. Kau kena pujuk ma supaya percayakan aku. Kau kena yakinkan ayah yang aku tak salah dalam hal ni. Tolong aku, Naqib. Kau tak kesiankan aku ke? Naqib! Buka pintu! Tolong aku! Naqib!” ~ Qaisara
Tanpa disangka-sangka, Naqib sepupu merangkap musuh ketat Qaisara melamar Qaisara untuk menjadi isterinya. Lamaran yang pada mulanya ditolak oleh Qaisara terpaksa diterima disebababkan alasan yang tertentu.
Pelbagai cabaran yang terpaksa ditempuh oleh Naqib sepanjang menjadi suami Qaisara. Dan bagi Qaisara, Naqib yang dulunya sepupu dia jauh sangat bezanya dengan Naqib yang sudah menjadi suaminya kini.

2 comments:

  1. wah macam best je plot cerita ni. hehe. hmm cik akak suggest tlg la novel apa yg best skrg ni. sbb sy tgh cari novel nak beli. heee~~

    http://bilaoreobercerita.blogspot.my/2015/10/starting-point.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello mr perpect best juga....novel signal cinta nie pun best juga....

      Delete

Powered by Blogger.