Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Tuesday, October 6, 2015

Aku Menulis ikut Mood la....

♥ Assalamualaikum ♥

Aku Menulis ikut Mood la.....| Tak kiralah cik akak menulis apa....menulis ayat cinta ke....menaip entri blog ke apa...semua tu perlukan mood yang baik sempoi santai...tapi....kalau...mood cik akak tak de..jangan harap nak menulis....haha



Menulis nie perlukan fakta. Biarpun entri merapu....tapi ada moral yang disampaikan..tak sia-sia kita menulis kan..

Jesteru itu, penulisan yang hebat adalah lahir atas keikhlasan anda dalam penulisan tersebut. Bukan pada tarikan pada tajuk atau olahan entri yang penuh dengan gaya intonasi bahasa...ayat-ayat yang digunakan.....

Cik akak paling suka menulis bila ada mood nak menulis...buka papan blogger...alamak..terus taip...masuk je ayat apa yang cik akak nak tulis...merapu ke apa...cik akak main beda je...

Cik akak menulis tak perlukan draf..hahaha..cik akak taip apa yang cik akak tulis..haha...tengok persekitaran...jeling awek cun ke...tak pun kenyit mata dengan mamat hensem..hahaha..terus dapat idea nak menulis....

Jangan layan cara cik akak dapat idea dalam penulisan tu..hahaha...bukan betul pun...saja je nak kasi gempak entri...

Paling penting dalam penulisan....perlu kan mood yang baik dan sempoi...memang bagus untuk idea penulisan anda....sekarang nie pun cik akak seronok menulis...rasanya nak merapu je 24 jam kat blog nie...

Tapi......masalahnya....cik akak nak pergi ngorat mamat hensem dulu..hahaha...mana tahu esok lusa dapat makan nasi minyak cik akak pula...hahaha..

Habis..habis..entri aku dah pincang dengan merapu....

Tak pe....hak aku sebagai tuan blog....haha


Sekian....cik akak gerak duluan...

10 comments:

  1. Sama jugak.. Pakai tulis ja.. Dan menulis ikut mood ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah..senang kerja..nak yang berdraf..perlukan fakta..hihi

      Delete
  2. btl tu cik akak..xde mood entry pn xde la..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah dengan cik akak...cik nor apa cta di blog..hihi..

      Delete
  3. Yep.. Lissa kadang-kadang kalau tiada mood menulis entri sampai setahun tak update blog.. hahaha

    p/s: semoga berjaya mengorat abang hensem tu, kak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang nie dik dah aktif balik ye..hihi

      Delete
  4. betoll..kadang2 tu tulis ikut suka je....hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi tulis ikut suka hati lagi best kan dear

      Delete
  5. Blogger pompuan memang macam tu ke..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.....tak de lah....entri merapu memang macam tu....malas nak serius sangat. Kalau entri fakta....payah sikit...kena bijak

      Delete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN