Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Saturday, September 5, 2015

Sinetron Buku Harian Baim - TV9

♥ Assalamualaikum ♥

Sinetron Buku Harian Baim - TV9

Sinetron Buku Harian Baim drama bersiri indonesia yang paling best. Baim anak kecil yang penuh dengan kebijaksanaan dan mempunyai nilai kasih sayang yang tinggi dalam dirinya. Kerana itulah baim sentiasa disayangi oleh mereka yang mengenali dirinya. 


Buku Harian Baim ialah sinetronIndonesia yang ditayangkan di TV9 pada tarikh 8 Julai 2015 setiap hariIsnin-Jumaat pukul 5:30 petang. Setelah sinetron Yang Muda Yang Bercinta tamat pada 7 Julai 2015.

Kehidupan Baim terasa sempurna, bagaimana tidak budak berusia empat tahun itu mempunyai ibubapa yang baik hati. Semua orang menyayangi Baim. Di sebalik kebahagiaan itu, Baim ternyata menghidapi penyakit Spiniccerebellar Degeneration, iaitu penyakit yang kekurangan cairan otak sehingga dapat menyebabkan kelumpuhan.
Alia, ibu kepada Baim hanya boleh menenggok keadaan anak kesayangannya itu. Maklumlah, hidup Baim ibarat hanya menghitung hari saja. Hingga pada suatu hari keadaannya parah sehingga harus dibawa ke hospital.
Baim yang keesokan harinya menyambut hari lahir menolak untuk diajak berjumpa doktor. Setelah terdiam sejenak, Alia pun menjelaskan bahawa kedatangan Baim dapat membahagiakan pesakit yang lain di hospital.

Ost Sinetron Buku Harian Baimvideo ost sinetron Buku Harian Baim - Catatanku - melly goeslow feat baim

5 comments:

  1. boleh tak jangan di tayang cerita dr seberang? cerita tempatan lg best dan berkualiti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang cik akak masukan dalam.entri adalah drama yang cik akak.minat.

      Delete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN