Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Tuesday, September 29, 2015

Cara Nak Buka Akaun Nuffnang Yang Disekat

♥ Assalamualaikum ♥

Cara Nak Buka Akaun Nuffnang Yang Disekat | Lepas cik akak up entri pasal cpuv nuffnang yang on going di blog. Ramai yang komen pasal akaun nuffnang mereka tak dapat di login. 

Sebenarnya bukan tak dapat login...tapi pihak nuffnang memang sengaja settingkan macam tu....takut ada pihak yang tidak bertanggungjawab mencuri data yang ada dalam akaun tersebut.

Mula hari tu.....cik akak pun tak tahu macam mana login...Tapi sekarang alhamdulillah dah dapat semak akaun nuffnang balik..

Caranya mudah je....tapi sebelum tu....jangan lupa logout balik selepas login...

Langkah pertama.....klik laman login nuffnang seperti biasa....
Dah klik...pasti akan keluar gambar seperti di bawah....



Dah jumpa imej tersebut.....klik Advanced .....dan akan muncul rajah seperti imej di bawah. 


Dah jumpa.....klik Proceed to lohin nuffnang.com (unsafe)..Dah klik...akan keluarlah laman login nuffnang anda seperti rajah di bawah.


Login seperti biasa..tapi pastikan anda logout balik....kalau tak logout cik akak tak akan bertanggungjawab...hihi...

Lepas nie...boleh lah korang semak akaun nuffnang anda....

Sekian.....

4 comments:

  1. Assalammualaikum... naomie,

    terima kasih perkongsian nie bagus untuk blogger yang mencari2 tutorial nie.. nice sharing

    mselim3

    ReplyDelete
  2. mekasih cik akak hehe.. nnti kak zaza try ye!.

    ReplyDelete
  3. lama dah xbuka acc nuffnang. xsempat nak godek lagi. hadoi

    ReplyDelete
  4. uishhh...bahaya tu. ready2 batery laptop takut blackout pula, tak terlogout nti :p

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN