Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Tuesday, August 25, 2015

Petua Atasi Masalah Rabun

♥ Assalamualaikum ♥

Petua Atasi Masalah Rabun. Masalah ini biasalah terjadi kepada semua peringkat umur. Tak kira muda dan tua. Tapi semuanya akan mengalami masalah yang sama.


Salah satu punca ialah kurangnya makan sayur. Tak kisah lah sayur apa. Yang penting sayur. Masalah rabun ini boleh dikurangkan dengan cara tradisional.

  1. Amalkan makan buah betik. Petua ini amat sesuai untuk kanak-kanak. Sebab majoriti mereka tak sukakan sayur. Lagipun buah betik ini kan sedap..Amalkan 3 atau 4 kali seminggu untuk meratah buah betik..hihihi..
  2. Banyakkan makan sayur lobak. Buat jus tambahkan susu...lagi sedap..tak nak juga...boleh order je kat kedai makan atau restaurant....
Selamat mencuba.....insyaAllah pasti berkesan....jangan lupa amalkan seminggu sekali pun tak apa...

10 comments:

  1. tips yang berguna. Pernah try, tapi lama-lama amalkan pun. hehe

    ReplyDelete
  2. baru tau betik boleh bantu atasi masalah rabun :)

    ReplyDelete
  3. IQ rabun + silau...tpi tak gemor betul makan lobak~ huaaaa

    ReplyDelete
  4. Salam. Try guna "pinhole glasses" untuk atasi rabun..

    ReplyDelete
  5. suka makan buah & sayur..tp still rabun..
    naseb2..

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN