Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Friday, June 12, 2015

Tutorial Pendekkan URL Atau Permalink

♥ Assalamualaikum ♥

Tutorial Pendekkan URL Atau Permalink

Isk orang lain dah sibuk tahu buat. Cik akak masih mencari tutorial..Alhamdulillah senang lah lepas nie nak pendekkan URL atau Permalink sesuatu link kan...Sumber tutorial cik akak dapat dari SINI

Caranya mudah je......


  1. Buka Link : SINI
  2. Pastikan korang nampak Banner Biru seperti di atas.
  3. Copy URL atau Permalink dalam kotak seperti di bawah. Dan tekan Make TinyURL!
  4. Akhir sekali....pastikan anda dapat URL atau permalink seperti dalam gambar contoh di bawah.

 
Imej untuk cara ke-3
Imej untuk cara ke-4

sekarang nie cik akak tengah cari bloglist terbaru.....SINI

8 comments:

  1. SP cadangkan Goo.gl <--milik google..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cara dia sama juga ke....Mesti nak ambik ranking google kan..kiki

      Delete
    2. Lebih mudah dan ada statistik berapa kali url kita sudah diklik..:)

      Delete
  2. memang dah lama cari tuto ni, tq :D

    ReplyDelete
  3. terima kasih di atas perkongsian ini cik akak...

    ReplyDelete
  4. sudah dipraktik kan dalam sesuatu post...
    Alhamdulilah... berjaya..

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN