Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Wednesday, June 3, 2015

Doa Elak Santau Dan Ilmu Hitam

♥ Assalamualaikum ♥

Doa Elak Santau Dan Ilmu Hitam


Santau atau juga dikenali sebagai tuju-tuju, merujuk kepada sejenis ilmu hitam yang digunakan untuk meracun musuh. Secara umum, santau dilakukan dengan 2 cara iaitu cara fizikal dan cara santau angin.


Santau secara fizikal biasanya meracun seseorang melalui makanan atau minuman. Makanan seseorang itu ditaruh miang buluhkacaserbuk Ipoh,bisa besi, dan lain-lain. Bahan-bahan tersebut akan memasuki perut seseorang dan akan melukakan bahagian dalam perut. 

Musuh yang termakan racun santau ini akan muntah darahpitampengsan dan meninggal dunia. Terdapat juga jenis santau yang hanya perlu diletakkan pada baju atau kasut mangsa. Bagi santau jenis ini, serbuk kaca atau buluh akan menyebabkan rasa miang yang menyebabkan mangsa menggaru. Perbuatan ini akan melukakan kulit mangsa dan membolehkan bahan racun ramuan santau memasuki saluran darah, dengan itu meracun mangsa.
Santau angin lebih mistik iaitu dengan bacaan jampi tertentu dan dihembuskan ke arah musuh.Bahan yang dihembuskan seperti miang buluh atau serbuk kaca akan memasuki paru-paru mangsa dan mangsa akan mengalami pendarahan dalaman (dalam paru-paru).
Menurut kepercayaan juga, pengamal ilmu santau sukar atau tidak dapat zuriat disebabkan bisa santau yang diamalkan oleh mereka mampu membunuh zuriat yang dikandung oleh isteri mereka.

Sumber : SINI

6 comments:

 1. kita kat sarawak tok gik masih ngamal dak santau tok..seram jak ndengar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ng bena padah kitak ya....
   Yalah tek mun dah sik ada iman...mintak lah kita tok dijauhi dengan hati hitam kedak tok nak

   Delete
 2. terima kasih di atas perkongsian ini yer cik akak...

  ReplyDelete
 3. Doa dan panduan yang sangat baik. Semoga dijauhkan perkara-perkara buruk..

  ReplyDelete
 4. Seram juga bila dengar pasal santau2 ni. Thanks untuk perkongsian ye Cik Akak =)

  ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN