Header Ads

Promosi Di kaki.novel.com : SUPER SAVER MAC 2015 (PEK MACAROON) PEMBANCUH KOPI MR VAMPIRE, KATAKAN DENGAN INDAH DAN DIA PUNCHING BAGKU

♥ Assalamualaikum ♥

Promosi Di kaki.novel.com : SUPER SAVER MAC 2015 (PEK MACAROON) PEMBANCUH KOPI MR VAMPIRE, KATAKAN DENGAN INDAH DAN DIA PUNCHING BAGKU

Kakinovel.com memang laman web untuk cik akak berbeli novel. Harga yang ditawarkan amatlah murah dari di pasaran yang sedia ada. Kos penghantaran adalah percuma kecuali di luar negara. Dah berapa banyak novel yang cik akak langgan dari web site kakinovel.com ini. Serius servis memang terbaik. Tempoh hanya berapa hari sahaja. Itu pun kalau ada stok.

Bulan Mac yang lepas pihak kakinovel.com ada buat promosi hangat. Di mana tiga buah novel, anda boleh dapat dengan harga yang berpatutan. 



PROMOSI TERBITAN MAC!
SUPER SAVER MAC 2015 
(PEK MACAROON)
1. PEMBANCUH KOPI MR VAMPIRE
2. KATAKAN DENGAN INDAH
3. DIA PUNCHING BAGKU
SEMENANJUNG RM60
SABAH SARAWAK RM69

Sinopsis Novel Pembancuh Kopi Mr Vampire


Selaku CEO, Alif Irsyad tidak pernah mengimpikan jatuh cinta pada seorang waitress. Serasa putaran dunianya bertukar paksi. Teori Irsyad mudah. Gadis biasa seperti Nuzul tidak layak digandingkan bersamanya.

Logically or practically memang tak mungkin terjadi bagi kau, Syad. Tapi kau kena ingat semua perkara ini cuma terbatas di fikiran sedangkan bukannya sesuatu yang impossibleuntuk berlaku. Jangan sampai teori logik akal kau memakan diri. Secara praktikalnyapulak kau dating mengadu dekat aku yang kau dah jatuh cinta dengan wanita macam Nuzul.” ~ Syed Saiful.

Sumpahan atau doa seorang sahabat? Bermatimatian Irsyad menafikan rasa namun, pesona si gadis merantai naluri. Akhirnya bisikan asmara mendahului jiwa yang kelelahan cinta. Lantaran itu, Irsyad akur demi meneguk kasih seorang Nuzul Filzah.

“Aku sukakan kau, Nuzul. Lebih daripada nyawa ini aku boleh berikan pada kau.”
“Encik….”
Please be mine. Jadi milik aku supaya aku boleh menjaga kau dan adik-adik kau.”
“Jangan suka saya boleh tak?”
“Dah terlambat, Nuzul. Aku jatuh cinta dengan kau lebih awal daripada ini. Sekarang hati aku hanya inginkan kau. Aku nak jadi sebahagian daripada keluarga kecil kau.”

Nyata takdir menguji kasih yang terjalin. Kehilangan Nuzul hampir meragut kewarasan Irsyad. Gadis itu pergi bersama separuh nyawanya. Irsyad tenggelam punca. Hari-hari yang ditempuhi umpama mayat hidup.

Empat tahun berlalu... menemukan mereka semula. Pabila mata bertentangan, memori-memori pahit mengundang kebencian antara dua hati. Memadamkan rindu dendam yang menguasai jiwa mereka selama ini. Irsyad dan
Nuzul saling menyakiti demi menyembunyikan getaran asing. Getaran yang sama seperti empat tahun lalu.

Lantaran gagal membendung perasaan, malam itu Irsyad bertindak di luar pedoman. Cinta, rindu dan dendam
membakar semangatnya untuk memiliki Nuzul. Dia harus memasung sepasang kaki itu agar terikat di sisinya.

“Tolonglah awak, saya tak rela. Saya tahu fikiran awak terganggu, awak takkan tergamak buat saya begini.”

“Kalau aku sentuh kau tentu kau takkan larikan, sayang.”

“Jangan jadi makhluk yang terhina dengan melakukan zina. Allah melihat perbuatan kita dan saya takkan pernah menerima lelaki yang hanya ingin bertanggungjawab selepas melakukan dosa besar.”

“Bolehkah aku percayakan kau? Apa jaminannya kau takkan tinggalkan aku lagi? ”

“Percayalah kali ini saya takkan pergi lagi. Saya dah cukup terseksa hidup tanpa awak.”

“Kau terseksa seperti aku, Nuzul? Tapi kenapa kau tinggalkan aku? Apa alasan kau?”

Setiap kali persoalan itu berbangkit, Nuzul pilih untuk berdiam diri. Irsyad panasaran demi menuntut sebuah jawapan. Semakin dia ingin mengetahui, semakin Nuzul bijak mengelak. Walaupun ijab dan kabul termeterai, erti bahagia sukar dikecapi. Rumah tangga yang bertunjangkan cinta menjadi suram lantaran penghuninya berlaku dingin. Demi sebuah rahsia, Irsyad tegar menyakiti wanita yang dicintai. Selagi sang isteri berdiam diri, selagi itu bulan madu mereka terus tertangguh.

“Abang, kita kena kahwin paksa ke?”

“Tak.”

“Tapi kenapa kita macam pasangan yang kena kahwin paksa? Permulaan perkahwinan dah tak rasa bahagia.”

“Nuzul ada jawapannya.”

Biarpun seribu kali hatinya tercedera, Nuzul bertahan kerana dia mencintai sang suami. Bukan sengaja mahu mendera diri, tapi Nuzul yakin mereka boleh bahagia tanpa mengetahui rahsia tersebut. Namun adakah Irsyad akan mengalah begitu saja? Dapatkah Nuzul terus menyembunyikan segala jawapan sedang hatinya saban hari terhiris dan terluka? Siapakah yang harus mengalah dalam soal ini? Irsyad atau Nuzul?

“Umpama permainan catur, aku ibarat ‘queen’ yang melindungi rajanya (king).”

Sinopsis Novel Katakan Dengan Indah

Qaireen Hafiya menjadi gadis nakal dan suka memberontak gara-gara kurang mendapat kasih sayang daripada ibu bapanya. Sebagai ketua The Girls ada reputasi dan ego diri yang perlu dijaga.

Saat hidup dirasakan sudah tidak bermakna lagi, Amir Haikal muncul memberi ‘perisa’ baru dalam hidupnya.

“Berapa banyak yang kau tahu tentang aku?”
“Banyak. Cukup untuk buat kau jatuh cinta pada aku.”

Keyakinan, tingkah laku serta cheesy lines Amir memberi harapan baru pada Qaireen yang tidak percaya pada
cinta.

Seperti andaian Amir, Qaireen akhirnya jatuh cinta pada Amir. Namun, Qaireen tidak pernah berpeluang meluahkan rasa hatinya. Bahagia yang diharapkan tidak bertahan lama. Dia kehilangan Amir. Perniagaan mama dan papanya pula muflis sehingga memaksa mereka sekeluarga berpindah ke Sarawak dan memulakan kehidupan baharu.

“Tunggu aku lapan tahun. Tak! Tunggu aku lagi lima tahun! Aku akan belajar sungguh-sungguh, cari kerja yang bagus. Dan aku akan kahwin dengan kau dengan gaji pertama aku!”

Janji Amir menjadikan dia separuh nanar dan dia hidup bersama kenangannya. Lapan tahun berlalu. Qaireen kembali semula ke Semenanjung Malaysia bersama dendam yang perlu dilunaskan. Namun, Haykarl Affandy yang ditemuinya menjadi ‘pengganggu’ yang terlalu menarik untuk diabaikan. Bersama Haykarl, satu demi satu rahsia serta persoalan berkenaan dirinya mula terungkai

“Mencintai seseorang dan dalam masa yang sama terpaksa membenci orang tersebut bukanlah suatu perkara yang mudah dilaksanakan….”

Sinopsis Novel Dia Punching Bagku

Sumpahan orang yang dah tiada. Wujud ke? Kalau tak wujud, kenapa hidup Delisha Armani tak pernah terisi sepenuhnya? Bahagia yang dirasa, kekosongan hatinya tetap ada.

Kerana setia dan sayangnya dia pada teman-temannya, dia sanggup buat apa saja. Pada mereka yang menganiayai sahabatnya, dia akan balas meskipun tanpa senjata. Namun, berlaku satu kesilapan kerana dendamnya dibalas hingga membabitkan nyawa.

I’ll love you till my last breath, Del. Till my last breath. Allah saja yang tahu hati Raz.”

Bertahun melangkah bersama rasa bersalah, Delisha cuba menerima kasih Qaiser yang sentiasa menjadi pendamping setia dengan harapan Qaiser mampu menghidupkan jiwanya dan melupakan kisah lama.

Del, between laughing for no reason, stupid arguments, long talks and making fun of each other, I know I’ve fallen in love with you. Kita kahwin?”
Ketika bahagia hampir tiba, ada insan lain yang mahu melihat dia menderita sepertimana Harraz menderita hingga meninggal dunia. Ancaman yang diterima membuatkan insan-insan tersayang menjadi mangsa. Kemunculan DR yang disangkakan Hunter membuatkan dia hilang punca.

Is this how you treat a guest? Hadiahkan sebiji penumbuk? How cool. By the way Cik Nurul Delisya Armani, you should learn macam mana nak kenal orang yang nak berkawan dengan orang nak ajak jadi lawan.”

Dia tertanya-tanya, siapa DR sebenarnya? Siapa Hunter yang memburunya? Mampukah cinta Qaiser melawan semua dugaan yang menimpa? Akan setiakah teman-teman di sisinya hingga ke akhir usia? Bagaimana pula dengan keluarganya?

“Kala kaki melangkah tanpa hala... mata celik namun buta… aku tersenyum pabila diri dilamar menjadi aurora cinta.”

Boleh dapatkan Novel : SINI



5 comments:

Powered by Blogger.