Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Saturday, April 11, 2015

Kekalkan Trafik Blog Walaupun Blog Bukan Mesra Komen

♥ Assalamualaikum ♥

Kekalkan Trafik Blog Walaupun Blog Bukan Mesra Komen

Bukan senang nak kekalkan dan naikkan trafik blog jika kita sibuk dengan urusan harian. Lebih lagi kalau hari minggu. Sebab hari minggu penulis blog biasanya tidak menulis dan lebih banyak meluangkan masa bersama keluarga. Tidak pun mereka memilih untuk berehat sahaja.

Cik akak tidak terkecuali dengan rutin harian sebegini. Sebab hari minggu lah masa cik akak berehat sambil menonton televisyen. Hidup bujang senang sikit....haha...tak perlu risaukan nak temankan keluarga. Sebab family cik akak tinggal di kampung. Dan hari minggulah masa cik akak nak rehatkan fikiran dengan sesi santai depan televisyen.

Walaupun cik akak jarang updates blog. Tapi cik akak sentiasa pantau trafik blog cik akak. Sebab cik akak nak kekalkan prestasi blog agar pageview blog sentiasa berada di angka 10K sehari. Memang payah kerja cik akak nie...tapi inilah target cik akak untuk tahun 2015 ini. Prestasi blog perlu diberada di ranking yang memuaskan.

Alhamdulillah sehingga hari ini, trafik harian blog cik akak amat memberangsangkan. Seronok dan teruja cik akak tengok. Bila kita targetkan sesuatu..inilah hasilnya...cik akak tak tipu...korang tengok pageview cik akak hari ini...setakat jam 9.00 tadi dah dapat 9K...

Ini bermakna...hari ini sekali lagi melepasi sasaran cik akak...alhamdulillah...walaupun tak sehebat mana. Tapi cik akak rasa ini lah pencapaian blog cik akak yang hebat. Sebab usaha gigih cik akak berbayar dengan trafik blog yang amat membanggakan.

Walaupun penat tapi cik akak kuatkan semangat untuk melepasi target setiap hari. Seminggu menghempas pulas keringkat memang berbaloi...tapi adakah ia akan bertahan untuk jangka masa satu bulan, satu tahun...semuanya perlukan disiplin cik akak dalam menghasilkan entri....

Maklumlah blog cik akak sekarang nie bukan blog yang mesra dengan komen. Tapi lebih kepada pengunjung berhantu..tanpa jejak dan tanpa nama. Semuanya misteri.

Terima kasih kepada semua pengunjung yang sentiasa support blog cik akak...



6 comments:

  1. eee sapa cik akak sombong ... Lamanya tak jejak sini. kulit pun dah baru.. :) Hi cik Akak !!

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. tahniah cik akak.. semoga terus sukses.. :)

    ReplyDelete
  3. Ok lah ya..ni nak ncarik...kmk tok terpaksa nak bangun balit blog down minggu lepas dan banwith blog kmk dicuri blogger lain

    ReplyDelete
  4. Mmg nak kena ada target. Sy target nak capai 500 post sebelum akhir tahun ni. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  5. Lya x pernh dpt smpai mcm tu..hebatla akak

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN