Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Monday, February 16, 2015

Sim Card Digi Easy Baru

♥ Assalamualaikum ♥


Sim Card Digi Easy Baru. Sebenarnya khamis lepas dah cik akak beli sim card nie..tapi baru sekarang nak cerita...hahaha...biasalah...sabtu ahad terasa malas pula nak menaip kan...

Banyak lagi gambar yang cik akak snap..tapi tak sempat lagi nak up entri..haha.....kalau ada yang sudi tolong cik akak up entri kan bagus...

Sim card digi easy ini memang pilihan cik akak.....sebab banyak hadiah yang depa bagi kita sebagai pelanggan tetap mereka..yang paling bestnya....walaupun kehabisan quota tapi masih lagi boleh sent mesej whatsapp dan wechat...tu yang buat cik akak syg beno nak tukar telco lain..hahaha

Setakat ini..cik akak dah memilik dua sim card digi easy ini.....itu masih diguna pakai..hahaha....

Dan sekarang nie.....cik akak tetap menggunakan 3 simcard untuk satu tablet dan 2 lagi simcard untuk nokia XL cik akak....sebab nokia boleh masuk 2 sim card....

Selain digi......bermula februari ini..cik akak pun dah bertukar guna telco tune talk....walaupun harga mahal....tapi cik akak dapat percuma dari encik sayang..hahaha...satu sim card ja RM90.00...

Mahal kan....nasib baik orang bagi free...dapat juga merasa kan..haha....best juga guna prabayar tune talk nie...sebab..kalau topup RM50....depa bagi kita free RM20.00....untung lah cik akak....

Tapi......hahaha..ada tapi pulak dah....memang yang pastinya....pembelian internet sangat mahal..haha...RM48.00 untuk langganan sebulan dan kita cuma dapat 1GB je...hihi...

Baki kita ada RM22.00 je lagi.....yang paling best...ada insuran pula dah....

Kalau 1GB memang tak cukup untuk cik akak berblog...so tu pasal beli sim card digi.....hahaha....langgan internet RM 30.00 dapat 1GB, lepas tu boleh tebus hadiah internet 888MB tanpa bayaran sah laku untuk tempoh 5 hari.....dah boleh layan you tube sampai lembam..haha...

Ini bermakna....langganan sebulan cik akak untuk dua simcard ada 2GB 888MB. Dengan kos terendah....RM80.00 untuk dua simcard kat..hahaha....untuk calling my mum n cinta hati ada lagi RM22.00. Tak cukup boleh topup lagi...bajet sebulan kira RM100 sebulan untuk belanja hanphone dan tablet sahaja.....

Bagi cik akak memang berbaloi....sebab cik akak hanya pengguna phone dan tablet sahaja....dulu waktu guna broadband hampir tiap bulan cik akak bayar RM200 ke atas....bajet lari tau..haha..

Kalau prabayar lain cik akak tak pasti....tapi kalau celcom..boleh juga jimat...tapi kena ambik yang langganan internet 4GB dengan kos rm68.00 sahaja....sesuai untuk pengguna yang hanya memiliki satu phone sahaja..hihihi....

Amboi panjang betul entri cik akak bebel pasal simcard..hahaha..




19 comments:

  1. tetiba rasa nak guna digi jugak. hahah

    ReplyDelete
  2. kita pernah pakai digi sekejap. lepas tu sim kad hilang. hehe. sbb selalu tukar2 hp :P

    ReplyDelete
  3. Dah lama saya guna Digi Easy Prepaid ni. Boleh on buddyz untuk 3 nombor. Free call dan sms utk nombor tersebut. Selalu guna internet rm20 = 300MB. Unlimited data utk Opera Mini, Whatsapp dan Wechat. Kena beli dekat digi kalau nak murah. Beli last year RM16.90 rasanya. Org luar jual mahal sebab simcard ni laku.

    ReplyDelete
  4. wuyoooo banyak nyer simkad akak hehehehe ;p nak satu boleh?

    ReplyDelete
  5. cik akan tak peningkan banyak² sim no...en sayang bagi tu suruh promo tune ke?

    hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha....takde uncle....encik syg bagi free je....tak perlu nak promosi bagai..haha...
      Kalau uncle nak....uncle beli lah dari encik sayang kita..haha...
      Memang best guna tune talk nie...berbaloi...

      Delete
  6. Replies
    1. Hihi....ye mestu pelanggan digi juga nie....hihi

      Delete
  7. zaza pon sama guna digi dah sekarang.. alhamdulillah, skrg tak payah nak pening2 dah bila kat rumah..line sentiasa ada :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow kita semua geng rupanya zaza..hihi...seronok kan guna dg nie.....banyak juga hadiah eh..hihi

      Delete
  8. Salam singgah sini cik akak...diana pun guna digi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..diana pun sama juga rupanya..hihi...apa kata kita review agar banyak yang jatuh cinta

      Delete
  9. Siapa jugak encik syg tu? Hehehe.. Penasaran ni..

    ReplyDelete
  10. Salam.hurmmm...die makan kredit sedia Ade x kalau data dah habis mb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye memang.....tu pasal cik akak langgan pakej bulanan..tapi best kalau habis quota masih boleh guna lagi untuk wasap wechat bagai..,tapi kalau langganan harian memang tak best.....sebah telan duit

      Delete
  11. Nak jimat gna ni..hanya berkongsi
    http://onexox-simkad-jimat.blogspot.com/
    http://simcards.onexox.im

    nice blog

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN