Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Tuesday, February 17, 2015

Sebenarnya Cik Akak Pun Masih Baru Dalam Dunia Blogging

♥ Assalamualaikum ♥
Sebenarnya Cik Akak Pun Masih Baru Dalam Dunia Blogging. Baru atau lama tiada beza antara kita sebagai penulis blog. Cuma yang membezakan kita..ialah kesombongan dan kebongkakkan diri..hingga kita lupa...asal mana...bumi mana kita pijak...langit mana kita junjung...

Kita boleh bermegah.....tapi biarlah dengan cara yang betul...maksud cik akak bermegah dengan cara berhemah....saling bantu membantu...saling berkerjasama dan saling bertolak ansur dan saling menyayangi...

Dunia Blogging memang indah....sebab kita umpama punyai keluarga yang besar....2 tahun cik akak bergelar blogger.....walaupun ada kalanya cik akak tersinggung dengan cara blogger yang kurang berhemah...tapi bukan itu cara kita nak menegur....elok-elok sayang...kain orang carik kita boleh nampak..tapi kain sendiri tak nampak pula....mana tak sibuk nak jaga tepi kain orang....jarum dan benang sendiri hilang entah kemana..haha..

2 tahun...menulis blog...kekadang orang boleh terima penulisan cik akak...ada juga yang tak boleh tengok cik akak senang...tidak apa yang penting cik akak tak kacau hidup korang...

2 tahun....tempoh dan jangka masa yang terlalu singkat...tapi cik akak masih bertahan hingga ke hari ini...

Masih baru dalam dunia blogging, entri pula perlu banyak diperbaiki....sebab bukan mudah untuk menghasilkan sebuah entri yang gaya penulisannya yang hebat. Dan bukan mudah untuk bertahan memerah otak mencari idea setiap hari....

Bayangkan.....sehari tidak ada entri......dan mungkin akan berlanjutan ke minggu maka kemungkinan bertukar menjadi bulan......maka secara automatik.....kita mati bergelar blogger yang kekeringan idea...

Ingat.....bukan mudah menjadi blogger...dan bukan mudah mencari idea...sampaikan mandi, tidur, makan. Kita ingat blog belum ada entri baru....

Mesti kita tertanya-tanya...esok aku nak tulis apa....

Pendek kata.......blogger umpama nadi pembaca......tulislah dengar cara tersendiri...tak perlu tiru cara orang lain..sebab bila penulisan yang bukan ditulis dari hati.....sidang pembaca pun jemu...

2 tahun......terasa indah dan sayangnya cik akak dengan blog cik akak...walaupun adakalanya cik akak malas dan jemu nak menulis blog....

Blog umpama nyawa.....penulisan umpama teman...pembaca adalah raja......

Permaisuri pula.....siapa.....ok kita sambung di entri seterusnya....salam sayang dari blogger cik akak...

10 comments:

  1. As salam,
    morning cik akak !
    tahniah ye.. hope cik akak berjaya dlm apa jua bidang..

    ReplyDelete
  2. seangkatan la kita start buat blog 2012..
    tapi blog cik akak pageview tinggi

    ReplyDelete
  3. Pok cik pula dah tua tapi blog baru celik kenal dunia...
    Cik akak nak jadi permaisuri siapa ye?

    ReplyDelete
  4. ASSALAMUALAIKUM AKAK.
    SELAMAT PAGI.
    BIASALAH AKAK RAMBUT SAMA HITAM HATI LAIN-LAIN.
    TAK SEMUA BOLEH SENANG DENGAN KESENANGAN KITA.
    APA-APA PUN ADIK (JM) BERHARAP KAK SABAR DALAM APA JUA KEADAAN DAN SITUASI.
    SEMOGA AKAK TERUS SUCCES YA. (@_@)
    http://jmbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. semoga terus semangat berbloggung cik akak ^^

    ReplyDelete
  6. Ehemm
    Wah,bakal bergelar permaisuri ke?

    ReplyDelete
  7. Cik akak dh jd blogger berjaya ni.. tahniah


    Jemput join mini GA by Nina + Anies

    ReplyDelete
  8. hurmmm sy pun baru juga..tp betullah kalau kita pandai bawa diri InsyaAllah semuanyer baik2 saja.dunia blogging ni pun xde la besar sgt kan... ;)

    ReplyDelete
  9. wahhh nasihat yg bagus kak~! :D

    saya suka yang carik carik kain tu hehe :)

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN