Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Thursday, December 25, 2014

Wajarkah Kita Beriklan Dengan Nuffnang

♥ Assalamualaikum ♥
Wajarkah kita Beriklan Dengan Nuffnang. Nuffnang Memang Menguntungkan Jika Kita Bijak Dan Sentiasa Bersyukur.

Cik akak bukannya nak riak..apatah lagi nak banggakan diri..alhamdulillah Allah tak pernah putus-putus bagi rezeki kat blog cik akak...
Sebab cik akak tahu...blog cik akak hanyalah blog yang santai dan peribadi sahaja....lebih kepada syok sendiri kot..tapi bukan itu yang sebenarnya....

Sepertimana yang korang kenal..cik akak memang menulis ikut sedap cik akak je...hihi...
Orang kutuk...orang perli...cik akak memang tak makan saman lah...
Layan jauh sekali...hihi...bagi cik akak....bersabar itu lebih indah...

Pernah seorang kawan bertanya......awak nie terlampau sabar...orang buat bagaimana dan fitnah sana sini....memang tak ambil kisah....
Satu je cik akak jawab...bila kita bersabar..Allah sentiasa akan bantu kita...bantu hati kita untuk kuat...

Ok...jauhnya entri cik akak melencong...
Meh berbalik kepada topik asal....wajarkah kita beriklan dengan nuffnang...

Bagi cik akak memang wajar...walaupun tak banyak mana income yang kita dapat....kita wajib bersyukur..mana ada orang nak bagi kita free je kan....beriklan dengan nuffnang tak de lah susah mana....cuma letak je iklan kat blog..lepas tu buat lah amal jariah klik-klik iklan rakan..hihi...

Lagi pun korang tak penat mana pun....klik je...haha..

Kewajaran itu dikuatkan lagi kita dapat cpuv nuffnang...haha....banyak kan cpuv cik akak yang masih on going...tapi....ada tapi pula..haha...tapi kebanyakkan banyak yang mandul...haha...meriah blog dengan cpuv kan...

Antara cpuv nuffnang yang masih on going....boleh buat belanja kefci..haha

Gambar bawah nie pula antara cpuv nuffnang yang dah dikreditkan....banyak juga...lebih kepada sen-sen je..haha..
Nak banyak lagi....kena rajin klik iklan nuffnang rakan blog...


Kewajaran dimantapkan lagi...bila cik akak berjaya cashout sebanyak 4 kali walaupun usia blog baru menapak 1 tahun lebih...tengok tarikh kali terakhir cik akak cashout...31 oktober 2014...usia blog belum sampai dua tahun lagi...hasilnya memang berbaloi...

Kali pertama cashout o6 November 2013.

Pengalaman pertama cashout tulah yang buat cik akak sayang kat iklan nuffnang nie...hihi..siap lagi cik akak belanja kefci utk akak ngah dan adik.....ada rezeki....cik akak banyak berkongsi dengan adik beradik cik akak.

InsyaAllah..ada rezeki lagi..bolehlah cik akak merasa cashout untuk kali kelima...alhamdulillah....

Eh...eh....cepatnya earning cik akak naik....ada petua tak.....mesti lah ada.....kikiki..
Kalau dah klik tu...klik lah banyak2...itu cara cik akak.....hihi...

Akhir sekali.....korang tak perlu ragu..sebab memang wajar kita beriklan dengan nuffnang...

Sekian....harap maklum....penulisan hanya ikut sedap cik akak je..kalau ada typo pada entri...korang perbetulkan sendiri ok.....malas cik akak nak betulkan balik..kikiki...

Selamat menyambut hari krimas...

15 comments:

  1. jealous dengan kejayaan orang.tapi,tahniah...semoga terus maju.

    ReplyDelete
  2. teringin juga macam ni..tapi blur bila dah masuk account nuffnang tu..apepun goodluck cik akak..moga murah rezeki lagi..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kawan-kawan semua.. :-)
    Salam ziarah & salam perkenalan diucapkan..

    Tak yah peduli apa orang kata Cik Akak.. Teruskan berblogging Cik Akak pasti ada yang membaca..
    Apa pun tahniah murah rezeki..

    ReplyDelete
  4. macam mana nak dpat nuffnang banyak ek..kite baru 3 hengget :p

    ReplyDelete
  5. Cik Akak ramai peminat, rajin singgah dan klik... Mcm Pok Cik ni...nak tunggu cik akak singgah dan klik, sebulan sekali pun belum tentu.

    ReplyDelete
  6. tahniah cik akak... semoga rezeki cik akak melimpah ruah. zaza pun singgah klik skli hehe.

    ReplyDelete
  7. banyaknya cik akak..tumpang hepi.. ^_^

    ReplyDelete
  8. Lya pun msh setia dgn nuffnang hhe

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN