Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Tuesday, December 16, 2014

Cik Akak Paling Tak Suka Blogger Buat Gossip Hangit

♥ Assalamualaikum ♥


Image google...

Eh...eh..orang tu engko tahu..mulut dia macam longkang..tapi bila depan kita pijak semut pun tak mati....

Eleh...eleh...mungkin isu gossip artis cik akak boleh terima..tapi kalau gossip blogger memang cik akak tolak tepi..tak mahu nak masuk campur....bukan tak nak ambil tahu...tapi bila dah melampau mengaibkan orang....maka secara automatik kita aibkan diri sendiri...

Kenapa tak duduk diam je.....tulis entri yang memberi manfaat kepada semua...lagi elok dan mempunyai nilai budi perkerti yang tinggi....kan kan

Kita anak melayu ok..kaya dengan nilai budi bahasa....kita islam...tapi kalau asyik sibuk dengan menjaja mulut ke sana ke mari...adoi insaf lah sikit...bukan cik akak nak kata cik akak baik..tapi kita ada akal yang waras...dek kerana marah seseorang..blog jadi sumber inspirasi selama ini..dah bertukar jadi ruangan gossip dan kutuk-mengutuk...

Sorilah adik, kakak, ibu, ayah, mak cik dan pakcik semua....jangan guna blog untuk melepaskan geram....jangan guna blog utk mengaibkan diri sendiri dan org sekeliling...

Ya mungkin kita ada gaya penulisan tersendiri...tapi kita perlulah bijak berfikir...umur dah matang...maybe anak dah banyak..so apa salah...fikir cara orang dewasa...

Budak-budak kecik pun pandai fikir mana baik, mana buruknya..jangan kita yang dewasa ini...asyik sibuk nak bagi tunjuk ajar yang tidak sepatutnya....nanti tak pasal2 depa ikut..padan muka kan..huhu..

Eleh cik akak senang lah cakap....tak terkena batang hidung sendiri kan...maybe itu yang keluar dalam fikiran anda kan...

Tak de yang mustahil bila kita bersabar...sebab hasilnya indah...anggap apa yang berlaku itu ujian untuk kita lebih kuat..belajar perbaiki diri...cari kelemahan diri sendiri..dari kita mengata...baik kita memperbaiki diri...sokong kan penyataan cik akak....

Mungkin ada yang terfikir...alang2 dia dah mulakan dulu..baik aku teruskan..itu semua alasan kolot dan bodoh ok...yang korang ikut terlunjuk mereka yang tak reti malu tu...umpama korang macam mereka juga....

Nah....nah....ambik...bila cik akak sound macam nie...lepas nie mesti ada yang tak suka cik akak...lah semua tu tak kan mematah semangat cik akak....hilang satu kawan....masih banyak yang menanti..haha..

Sebenarnya cik akak rimas lah bila etika seorang blogger dicemari oleh blogger gossip hangit macam nie...baik tak payah jadi blogger kan..

La....kemain lagi panjang entri cik akak nie kan...haha...entri bikin hangit..

24 comments:

  1. bukan kata gossip blogger tapi elakkan dari gossip sesiapa jua

    ReplyDelete
  2. ala taknak la gosip2 ni kannn.. bia la share2 bende yang best2 je.. mcm g makan ke.. product best ke kannn,, baru la disukai ramai hehehe kita tak gosip cik akak ehh ehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye sayang husna...kiki...cik akak cuma luahkan perasaan melalui penulisan..sambil tu memberi peringataan buat diri sendiri

      Delete
  3. hehe..amboi cik akk ni...skali dia mrh, tu diaaa trs berjela entry ekeke...sy pn x gemar jugak kalo baca blog yg mcm ni...kdg tu mcm dia mengata diri sndiri je. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...cik akak tak marah...sekadar berkongsi je..

      Delete
  4. setuju dgn pendapat cik akak.. manusia mmg xlari dari buat salah. so kita kena byak sabar dan sabar. In Shaa Allah semua akan nampak indah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol...sabar...sabar..hasilnya indah

      Delete
  5. setuju la..dunia mcm2 searang ni takut xsempat minta ampun ja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...seram tak serang...kita tak buat kan..hihi

      Delete
  6. Knp cik akak mrh...sbr ya kak.lya pun x suka baca gosip2 ni..memg x gemar, minta la d jauhkn..lya punya blog entri ringan2 mcm diari lya..tu pun dah brtapis2 mna yg sesuai je lya buat utk entri

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik akak tak marah lah dik lya...cuma peringatan buat diri sendiri...hihi

      Delete
  7. Knp cik akak mrh...sbr ya kak.lya pun x suka baca gosip2 ni..memg x gemar, minta la d jauhkn..lya punya blog entri ringan2 mcm diari lya..tu pun dah brtapis2 mna yg sesuai je lya buat utk entri

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. good boy..hihi....cik akak pun...mudahan kita tak tergolong dalam kalangan gossip liaar..hihi

      Delete
  9. wahh.. entry gosip hangit ni memang hangit sungguh.. nada marah betul cik akak.. banyak sabar ekk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intro je tu nad..hahaha..cik akak mu tak marah..tapi lebih kepada peringatan untuk diri sendiri juga

      Delete
  10. wow..gosipantara blogger pon ado sekarang,,npak sngt fizi dh lama tinggal blog nie..huhu

    ReplyDelete
  11. Ada orang gossip kite berdua ke? Hhaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...kalau kita berdua ada gossip uncle.. mahu hangiit dunia blogging..haha..

      Delete
  12. nad pun takkan tulis dalam blog bende-bende yang merapu ni..just dengar pastu diamkan je..

    ReplyDelete
  13. ina takut nak kutuk blogger2 lain, sebar2 kan gosip hangit ni.. diam2 sudah..

    ReplyDelete
  14. Ros pun berkecuali. hihi.. tak nak masuk campur hal-hal gosip mosip. eh ada ke.. tak perasan pula Ros. .

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN